Съвети за ходене с кучето си

Кучетата са чудесни придружители, страхотни лични треньори и страхотни крака. След като започнете да се разхождате с кучето си, може скоро да откриете, че вашето куче контролира ходенето ви. Вашето куче е готово да ходи, когато сте (за разлика от приятели и семейство), и ще ви уведомим, когато е време да се облечете с маратонките си .

Обучение на кучета

Изберете за формални класове, ако са налични и достъпни.

Започнете, докато кучето е кученце, и продължете, докато кучето не може да се вярва на каишка.

Разхождайки кучето си на каишка

Ако кучето ви е на каишка, то не може да се измъкне и да причини проблеми. Ако вашето куче винаги дърпа каишката, помислете за използването на щипка за увеличаване на контрол и комфорт. Някои ходене използват хамут, а други намират прибиращи се каишки, за да бъдат най-добрият начин да дадете на кучето малко по-голяма свобода, след което да ги макарите, ако е необходимо.

Допускат ли кучетата къде планирате да ходите?

Проверете при организаторите на събитията, които планирате да посетите. Ако ходите в парка, обадете се напред или проверете уеб сайта, за да видите дали има някакви ограничения. Обърнете внимание, че кучетата понякога са разрешени на пътеки, но не и в автобусите на автобусите или в центровете за посетители.

Носете покера

Ако нямате (или искате да закупите) действителния инструмент, опитайте пластмасова торба за еднократна употреба.

Когато чантата е поставена върху ръката, можете да вземете това, което трябва да направите, да обърнете торбата навътре навън и да завържете края. Изхвърлете го правилно. Чантите за сандвич с цип затваряне са друга сигурна опция.

вода

Носете вода както за вас, така и за вашия любимец. Можете да използвате ръката си като водна риза, ако нищо друго не е на разположение. Някои проходилки предлагат да се използват сгъваеми чаши, надуваеми водни съдове и чанти за затваряне с цип.

Отделяне на време за почивка

Намерете сенчесто място и вземете десет. Играйте с кучето, говорете с други проходилки и охладете малко. Кучетата не могат да се потят. Те се държат хладно, задъхвайки, намирайки сенчести петна, ходейки във вода и пийки много вода. Ако вървите близо до водата през лятото, намерете безопасно място (не обществени плажове) и нека кучето ви да плува. Ако пътувате до вашето пешеходно място, не забравяйте да не оставяте кучето си в превозно средство без надзор, ако то се затопли и вие правите спирки по пътя си към дома.

Идентификация

Всяко куче трябва да има няколко форми на идентификация. Етикетите с имена и яките могат да се изгубят. Татуировки и вградени микрочипове ще архивират маркера за име. Трябва да носите ясна снимка на кучето или да го съхранявате на мобилния си телефон, което може да помогне за възстановяване, ако кучето ви се отклони. Също така, някои места изискват от вас да носите със себе си сертификата за вашето куче.

Вашето куче ли е готово?

Преди да вземете кучето на дълга разходка, помислете дали кучето е достатъчно здраво, има желание и е обучено достатъчно, за да премине разстоянието до вас. Трябва да получите ок от вашия ветеринарен лекар, ако вашият поок има някакъв медицински проблем, е с наднормено тегло и т.н. Работете до по-дългите разстояния с него, като правите по-къси разстояния първо.

Пътеки

Пътуващите с кучета често предпочитат проходи и пътеки, които имат тротоари или пътеки, които са доста далеч от пътя.

Опасностите

Докато може да искате да позволите на вашето куче да се разхожда по желание на дълга каишка или дори на каишка, това носи рискове. Няма да можете да контролирате кучето си, ако срещнете агресивно куче .

Няма да можете да предпазите кучето си от преследване на други животни (скуни!) Или приближаване на хора. Едно от най-големите опасности е, че вашето куче може да изтече на трафика. Правилното обучение на кучета и ходенето на каишка с добър контрол са най-добрите начини за запазване на вашето куче в безопасност.