Мирно съпротивление срещу протести: Съвети за здравето и безопасността

Как да останете безопасни и здрави при публичен демонстрация

Конституционните права на свобода на словото и събранието са гарантирани в Първата поправка, но може би не сте ги упражнявали, ако сте се присъединили към публична демонстрация или контра-демонстрация преди това. Как можете да участвате в мирен протестен марш или срещу протест, като пазите вашата безопасност и здраве?

Докато може да сте готови да се борите за вашата кауза, има неприятни аспекти, които можете да избегнете с малко планиране.

Преминаването от дехидратация или получаване на измръзнали пръсти няма да е от полза за вашата кауза. Какви са начините, по които можете да подготвите?

Подготовка за март

Най-протестните протести и демонстрации включват марширане само на много кратки разстояния с бавен темп, но ще трябва да се подготвите за часове на стоене на краката си. Може да се окажете на дълги разстояния, за да стигнете до демонстрацията и да се върнете у дома. За съжаление, има и риск, че демонстрацията ще се окаже по-малко от мирно, а вие също трябва да се подготвите за това.

Демонстрациите често нарушават нормалните бизнес операции. Магазините, ресторантите и обществените съоръжения могат да бъдат затворени. Ще трябва да сте сигурни, че имате леки закуски, вода и всички лекарства, които ще ви бъдат необходими за деня. Възможно е да нямате лесен достъп до обществен транспорт, такси, услуги за разходка с релсов път или маршрут до мястото, където сте паркирали колата си. Клетъчните комуникации могат да бъдат прекъснати по време на големи протести, като се добавят допълнителни усложнения.

Бъди нагоре

Винаги трябва да донесете партньор на демонстрация като първа стъпка към безопасността. Имате план за това къде да се срещнете, ако сте разделени, както лесно може да се случи в тълпата, и непредвидени обстоятелства, ако не можете да използвате мобилните си телефони.

Поддържане на краката си удобно

Изберете обувки, които можете да стоите в комфорт за един час (без да седите) и можете да ходите удобно в продължение на един час в даден момент.

Може и да не сте свикнали с това, но това вероятно ще бъде условията на публична демонстрация. Подплатените обувки са най-подходящи за стоене, а плоските и гъвкави обувки са най-подходящи за ходене. Ако имате чифт амортизирани обувки , това може да бъде добър избор.

Ако това ще бъде студено или дъждовно, пълни кожени обувки, непромокаеми обувки или ботуши са по-склонни да пазят елементите. Използвайте тези трикове, за да запазите краката си топло , което ще ви е необходимо, когато стоите в студено време. Едно просто решение е използването на хартиена салфетка като изолатор за обувки.

Какво да носите за публична демонстрация

Външните демонстрации е малко вероятно да имат подслон. Няма да имате избор дали ще бъдете на слънце, сянка, вятър или дъжд. Защитете кожата, лицето и устните си със слънцезащитни продукти, балсам за устни и шапка с ръб.

Повечето походки включват дълги периоди на стоене и вие ще откриете, че сте по-студени докато стоите, дори и в леки дни. Вземете своя пример от мъдреците, когато решите какво да носите. Обличането на слоеве е ключът. Вашият основен слой е риза, която изпотява потта, за да ви охлади и изсуши. В хладно време искаш изолационен слой от вълна, руно или надолу, за да те топли, особено когато стоиш наоколо преди и след маршируването.

При топло време, една хлабава риза с дълги ръкави може да осигури сянка за ръцете ви.

За това се нуждаете от ветроустойчиво яке , което също трябва да е водоустойчиво или водоустойчиво в дъждовни климатични условия. За бърза и лека защита от елементите, пластмасов джоб за дъжд или няколко чувала за боклук могат да ви дадат незабавен допълнителен слой. За протестите слоевете също така осигуряват известна защита от хвърлени предмети или физически атаки, които просто биха могли да се промъкнат в тълпата. Имайте предвид, че чадърите може да не бъдат разрешени.

За панталони избягвайте деним, тъй като е твърде горещо при топло време и когато е мокър, това увеличава риска от хипотермия при студено време.

Синтетичните панталони са по-добър избор и помислете за дъждовните панталони за дъждовно време.

Носете шапка с периферия , като бейзболна шапка или висулка, за да защитите главата и лицето си от слънцето и други елементи. Ръцете ви могат да изстинат дори при меко време, когато стоите неподвижно, така че носете ръкавици или ръкавици без ръкави, които също могат да бъдат полезни за предотвратяване на раздробяване, ако носите знак върху дървен кол.

Носете лента, напоена с вода в чанта с цип, за да я използвате, в случай че се постави пиперен спрей или сълзотворен газ.

Какво да донесе с вас

Носете идентификационни данни, кредитни карти, транзитни пропуски, медицинска гривна, 100 долара в брой и монети, които да използвате за платени телефони. Донесете хартия и писалка, хартия и списък с номера за контакт, в случай че нямате достъп до мобилния си телефон или мрежата е претоварена. Пълно зареждане на мобилния си телефон и носене на резервна батерия и зарядно устройство.

Донесете енергийни закуски и пълна бутилка с вода , достатъчно, за да излезете от четири до осем часа. Донесете всякакви предмети за лична хигиена, които ще са ви необходими за деня. Макар че е добре да покровителствате местен бизнес, те могат да бъдат затворени по време на демонстрация.

Носете малък комплект за първа помощ, който включва превръзки и дезинфекционни кърпички. В случай на пипер спрей или сълзотворен газ, малка опаковка на водна основа, която може да се подготви за бебета, може да се похвали.

Какво да не донесе с вас

Оставете бижутата и ценностите си у дома. Не поставяйте крехко оборудване на камерата. Освен добре обучени обслужващи животни, оставяйте домашните си домашни любимци. Тълпите, пеене, шум и задръствания могат да бъдат много стресиращи за тях. Внимателно помислете дали да вкарате вашите деца с вас в тази хаотична среда.

Когато имате медицинско състояние

Ако имате диабет, астма или друго медицинско състояние, уверете се, че имате вашите медикаменти, монитор за кръвната захар, инхалатор, EpiPen и други здравни доставки. За да сте подготвени за най-лошия сценарий, носете тридневна доставка на основните си лекарства. Уверете се, че имате медицинска алармена идентификация за вас в случай, че имате извънредна ситуация в тълпата.

Помощни средства за мобилност, като инвалидни колички, бастуни, пешеходци или бебешки колички, трябва да бъдат разрешени, но проверете при организаторите и полицията дали има някакви ограничения, предпазни мерки или алтернативни маршрути.

Как да носите Вашите неща

Раницата е най-добрият начин да пренесете вашите неща и да имате капацитет за поставяне на слоевете и да ги свалите. Демонстрациите обаче може да съдържат правила за това дали са позволени раници и какъв размер. Ясна раница, която може да се намери в Amazon и други доставчици, може да отговаря на изискванията за сигурност. Проверете с организаторите на вашето рали.

Погрижете се сигурно за портфейла и идентификационните си елементи, тъй като джебчиите вероятно ще бъдат привлечени от всяка група хора. Използвайте предният джоб, а не джобът на гърба. Добра идея е да използвате лента за пари, туристическа торбичка или един от тези умни пътеки, които носят основни неща .

Фанта пакет или малка раница, носена отпред, е друга добра опция, особено за продукти като мобилния ви телефон и леки закуски, за които може да ви е необходим лесен достъп, когато сте в тънка тълпа.

Планирайте маршрутите си до и от протеста

Вероятно ще трябва да правите повече ходене до и от демонстрацията, отколкото ще ходите по време на марша. Направете проучване на кои улици може да се затворят за по-големи протести и къде може да бъде отклонен обществен транспорт. Скаут спира във всяка посока, в случай че вашият път е блокиран.

Започнете добре подхранвано и добре хидратирано

Имате добра, балансирана храна, преди да отидете на демонстрацията. Пийте голяма чаша вода на час преди да си тръгнете от дома, за да сте добре хидратирани, но имате шанс да премахнете излишните течности преди да си тръгнете. Имайте предвид, че по време на демонстрацията може да няма достъп до тоалетните.

Да останеш сигурен по време на протеста

Това е времето, когато трябва постоянно да сте наясно какво се случва около вас. Дали контрапротестите също са мирни? Полицията иска ли да се преместиш или да останеш там, където си? Дали тълпата става тревожно претоварена и би било разумно да се премести в периферията?

Следвайте инстинктите на червата си, когато ситуацията може да се окаже опасна. По-добре е да оставите безопасно, отколкото да останете, когато мирен протест започва да се превръща в нещо различно.

В мирна протестна демонстрация, следвайте указанията на полицията. Те са там, за да гарантират безопасността на всички. Много фактори водят до техните искания, които вероятно не сте наясно в тълпата. Спокойното ви поведение може да помогне за разрушаването на потенциалните конфликти.

Показването на учтивост и загриженост на всички около вас може да ви помогне да запазите демонстрацията в безопасност. Помогнете за помощ на онези, които могат да бъдат уязвими или имат медицински проблем.

Защита на тълпата

Може да е много страшно, за да бъдете хванати в затворената тълпа. Дръжте оръжията си свободни, вместо да се прикрепвате към себе си, и използвайте широка основа за равновесие, за да предотвратите падане.

Когато тълпата се движи, отидете с тях, вместо да се опитвате да останете неподвижни, но потърсете отвори, които да направят своя път постепенно към периферията и извън задръстванията.

Предупреждавайте другите за препятствията по пътя, дупки в тротоара и други опасности, свързани с препятствията. Трябва незабавно да потърсите помощ за всеки, който е паднал.

Не оставяйте следа от етика

Не допринасяйте за отпадъци. Ако не са налице отпадъци или преливници, опаковете опаковки, хранителни остатъци и знаци със себе си, за да ги изхвърлите правилно. Както при пешеходен туризъм, се стреми да напусне околната среда е толкова добро или по-добро състояние, отколкото когато сте пристигнали.

След протеста

Ако сте забелязали проблеми или несигурни условия, дайте отзиви на организаторите след събитието, за да могат те да имат предвид за бъдещите митинги. Предложете решения, които ще ви позволят да продължите да изразявате свободата на словото и монтажа си в безопасност.