Фитнес тенденции и алтернативни тренировки

Преглед на тенденциите за фитнес

Трудно е да прекарате една седмица, без да чуете най-новата, най-голямата революция във фитнес за да ударите блока си, вашият град ... стреля, цялата ви страна. Независимо дали става дума за ново приложение за тренировка, за нощни инфомаркетинг, занимаващи се с нощни тренировки, тренировка за тренировки за знаменитости или списък с топ 10, който се появява във вашата информационна емисия във Facebook, фитнес тенденциите са навсякъде. И в един свят, обсебен от поддържането на Джоунс, може да е трудно да се пресееш през флосам и джетсам, за да намериш тренировката, която е подходяща за теб.

Добрата новина е, че е възможно. Просто се нуждаете от няколко съвета, които да ви помогнат да се движите през наводнения от мускулести музикални и интригуващи фитнес инструктори.

Какви са тенденциите за фитнес?

"Фитнес тенденции" е широка тема, която обхваща почти всичко, свързано с фитнес, независимо дали става дума за тренировка, оборудване или стил на облекло. Важно е обаче да се признае, че тенденциите не са краткотрайни маски.

Тенденциите остават в сила, които издържат много повече от новороденото лудост, което често се задържа в продължение на години.

Например, теглото на разклащането е идеалният пример за краткотрайна фитнес мания - пристигна и излезе като светкавица в тигана. Jazzercise, от друга страна, е идеалният пример за дълготраен тренд. Тренировката напълно промени пейзажа на фитнес индустрията през 80-те години на миналия век, и докато десетилетия са изтекли и времето се е променило, то продължава да процъфтява като клас за тренировка с марката днес.

Топ 6 неща, които трябва да знаете за фитнес тенденции

Някои фитнес тенденции са големи, докато други са малки.

Размерът и последователността на тенденцията не са толкова важни, колкото нейната ефикасност като протокол за тренировки на базата на научни изследвания и способността му да достига до заинтересована аудитория и да спечели посветен.

1. Тенденции със запазена сила са методологически стабилни или научно подкрепени.

Когато става въпрос за фитнес, ако звучи прекалено добре, за да е истина, вероятно е така.

Тренировки, добавки, планове за хранене и оборудване, които обещават звездни резултати с почти никакво усилие, вероятно са краткотраен. Вземете например "тонизиращи обувки". Тези маратонки, пуснати от големите марки като Reebok и Sketchers, обещаха на потребителите да получат по-красиви крака само с носенето на ритници. За съжаление, твърденията не бяха всичко, за което се наложи да бъдат направени, а Американският съвет по упражняване успя да докаже в едно проучване от 2010 г., че техните предимства са повече или по-малко несъществуващи. В резултат на разследванията на Федералната търговска комисия и последващите споразумения, Reebok и Sketchers трябваше да платят съответно 25 милиона и 40 милиона долара на потребителите, които си купиха обувките.

Това не отнемаше много време, за да умре зрелищна смърт.

Минималистическите обувки, от друга страна, се издигнаха до славата след книгата на Кристофър МакДугал от 2009 г., " Родена на бяг" , попаднала на рафтовете. Книгата предостави някои научни доказателства в подкрепа на механичните предимства на бялото стил на бягане и се появи минималната тенденция за обувките. Въпреки че има последващи съдебни дела срещу производители на обувки в босов стил поради подвеждаща реклама, самата тенденция остава силна, защото съществуват научни доказателства както за бягането, така и за атлетичното начинание, което може законно да подкрепи ефикасността на тенденцията в определени среди и с някои хора.

2. Някои тенденции развиват култ като по-долу. Не трябва да се присъединявате към култ ... Но можете.

Изключително приемливо е да опитате клас, да се насладите на тренировката и да не се регистрирате за месечно членство в размер на $ 200, независимо колко много вашите приятели и съученици ви подмамват с обещания, че "това напълно си заслужава".

Може би е, може би не е така.

В това отношение е важно да имате известни познания за личния си подход към фитнес. Някои хора са "измамници", а други хора са "купувачи". Нито един подход не е правилен или неправилен. Но ако искате да опитате нови класове и преживявания, без да се посветите на един стил на тренировка, продължете напред и хоп от една тенденция към друга. Разнообразието е животът, в края на краищата, и няма правило, според което трябва да се присъедините към определен клас или фитнес, само защото всички ваши приятели го правят.

Няма и правило, според което не трябва . Ако посещавате класа, обичате инструктора, се наслаждавайте на другите участници и откривате, че тренировката е приятна, по всякакъв начин се регистрирайте и се завладявайте в общността. Най-добрата тренировка е тренировката, с която ще се придържате, така че намирането на мотивираща класа е чудесен начин да останете ангажирани с рутинното упражнение.

3. Не всички тенденции са подходящи за всички.

Освен основното удоволствие, има много причини определена тенденция може да не е правилната тенденция за вас. Помислете за следните сценарии:

4. Популярността на тенденцията може да се понижи и да изтече във времето.

Вземете например танцова фитнес. Този стил се издига до слава през 80-те години на миналия век с Jazzercise, но заемаше задната седалка на тренировки в кикбокс стил като Tae Bo през 90-те. През цялото време обаче тенденцията се завихря във фонов режим, чакайки шанса му отново да се издигне. Току-що направи това в началото на 2000-те години, когато Зумба навлезе на пазара по един голям начин, в крайна сметка вдъхновявайки многобройни класове, включително вдъхновена от Бродуей фитнес , танцови класове в африкански стил , клубни сценични тренировки , танци и др.

Тези приливи и потоци са нормални и подчертават две неща: Първо, трайната природа на истинските тенденции - те могат да се издигнат и да паднат, но те винаги са наоколо. И на второ място, потенциалът за "под-тенденции" в една по-голяма категория да се превърне в тенденция в собственото им право. В този случай, ако танцовата фитнес е основната тенденция, под-тенденциите могат да включват танцови класове, като Jazzercise и Zumba (които са едновременно тенденции) и балет-вдъхновени класове за физически упражнения като тренировки за баре.

5. Класовете често са скъпи, но е възможно да се направи оценка на сделката.

Друга тенденция сама по себе си е възходът на модерното бутиково фитнес студио. Веднъж се провеждаха тренировки в големи фитнес зали и фитнес центрове, където членовете могат да опитат малко от всичко - тежести, кардио машини и групови класове за фитнес. По-малки студия бяха запазени за учебни занятия, които някога бяха смятани за "периферия", като йога и Пилатес.

Но след икономическия колапс от 2008 г., който доведе до преминаване от по-скъпите "мега-гимнастики" и отвори вратата за по-малки, по-евтини съоръжения, които обикновено нямаха удобството на груповите фитнес класове, предприемчивите предприемачи видяха отвор за специализиран бутик "студиа, които биха могли да доставят повтарящи се пристъпи на един стил на класа. В резултат на това започнаха да се появяват колоездене, barre, yoga, TRX и CrossFit спортни зали на всеки ъгъл. Външните багажни лагери се размножават.

И разходите се увеличиха.

Вместо да плащат, да речем, $ 30 до $ 100 на месец за членство в салона, студията започна да таксува нагоре $ 20 до $ 40 на класа , в зависимост от пазара, или между $ 150 и $ 250 на месец за пропуски за достъп. Аргументите за такова високо ценообразуване са в специализирания стил на всяка тренировка - теоретично получавате по-добър опит от по-квалифицирани инструктори. Също така, атмосферата е съобразена с ниша на клиентите, създавайки ясна общност, която често се подкрепя от специални събития и социални дейности.

Това са добри неща ... освен цената.

Ако откриете бутик клас или тенденция, която обичате, но не сте сигурни, че можете да печелите сметката, има няколко начина да спестите пари . Например, може да искате да закупите карта за удар, която намалява разходите за всеки клас, опитайте членство в ClassPass за достъп до множество студия във вашия район или проверете сайтове като Groupon, за да видите дали има налични оферти. Повечето студия предлагат и опция "първокласна безплатна", така че не е нужно да се счупите, опитвайки се да намерите съоръжение, което обичате.

6. Трябва да се образовате преди да тръгнете.

Когато става дума за фитнес тенденции, вие сте отговорни за себе си обучение за ползите и рисковете на всяка тренировка. Преди да изпробвате клас, се уверете, че обхващате уеб сайта на тренировката и четете прегледи на сайтове на трети страни като Yelp. Най-важното от всичко е, мислете критично преди сляпо следвайки само инструктор или треньор. Фитнес индустрията все още е силно нерегулирана, което означава, че никой не е активно да контролира упълномощаването на инструктор. Трябва да направите своя собствена домашна работа, за да се уверите, че инструкторът или треньорът, водещ вашия клас, има подходящи сертификати и опит.

Най-популярните фитнес тенденции

Непрекъснато променящата се тенденция на фитнес тенденции означава, че винаги има нещо ново на хоризонта, докато други популярни тренировки се установяват в дългосрочен статус "класика". Някои от най-популярните тенденции в първите 20 години на новото хилядолетие включват:

4 Въпроси, за да се запитате преди да опитате тренировка за фитнес

Преди да се потопите в следващия клас, задайте си няколко въпроса. Отговорите ще помогнат за подобряването на опита.

1. Мога ли да опитам тенденцията сама? Ако е така, трябва ли?

Някои фитнес тенденции са лесни за изпробване сами. Например, онлайн курсове и програми за фитнес са специално проектирани да се извършват у дома по свой собствен график. Това означава, че ако не сте работили дълго време или не сте запознати с подходящата форма на конкретни упражнения, добре е да опитате тренировката в класна стая с практическата подготовка на инструктор. В края на краищата, най-вероятно няма да опитате сноуборд за първи път, без да вземете урок, така че защо трябва да бъде различно?

2. Инструкторът е ли квалифициран?

Висококачествената инструкция е ключът към положителното тренировъчно преживяване. Извършете вашите изследвания и се уверете, че вашият треньор има актуална сертификация за обучение от добре позната организация и добри отзиви от настоящи и минали студенти.

3. Подходящо ли е тренировката за моето ниво на фитнес? Ако не, има ли модификации?

Винаги е добра идея да попитате инструктора какво ниво на годност е предназначен за клас или програма. Ако инструкторът веднага отговори, "всички нива!" трябва да натиснете за повече подробности. Повечето класове, дори класове "всички нива", всъщност са насочени към начинаещи, средно напреднали или напреднали участници, а инструкторите имат задачата да осигурят модификации за студенти, които са извънболнични.

Ако сте начинаещ, най-добре е да изберете класове или програми, насочени към начинаещи. Ако сте напреднали, най-добре е да изберете класове, предназначени да изтласкват вашите граници. Ако натискате бутане и не сте сигурни дали класът е подходящ за вашия фитнес ниво, попитайте инструктора дали можете да наблюдавате класа, преди да го опитате, или да видите дали има онлайн версия, която можете да прегледате у дома, преди да се присъедините ,

4. Трябва ли да купя оборудване преди да тръгна?

Повечето тренировки не изискват нищо повече от вашето тяло и чифт здрави обувки, но винаги е разумно да попитате инструктора или мениджъра на студиото, дали се очаква да донесете нещо на класа. Например, някои колоездачни студиа изискват от вас да носите бутилка с вода, докато някои студиа за йога изискват да носите свой собствен мат. По-добре е да знаете преди да тръгнете, отколкото да се покажете с празни ръце.

Словото от

Красотата на фитнес индустрията е нейната огромна гама от възможности. Някои тенденции са интензивни, други са слаби. Някои тенденции ви отвеждат навън, други ви държат на закрито. Някои тенденции са силни и ориентирани към общността, други са тихи, самостоятелни начинания. В крайна сметка не е нужно да преследвате нито една тенденция; по-скоро, трябва само да намерите типовете тенденции, които работят за вас. Дръпнете, извършете, а след това се забавлявайте!

> Източници:

> "По-ежедневен и активен начин на живот стимулира растежа на продажбите на модата през 2014 г." Групата НБД, Inc. / Служба за проследяване на потребителите. https://www.npd.com/wps/portal/npd/us/news/press-releases/2015/a-more-casual-active-lifestyle-drives-fashion-sales-growth-in-2014/. 2014 година.

> Fuller J, Clint R, Thewlis D, Цирос М, Buckley J. "Ефектът на обувките върху текущото изпълнение и текущата икономика в разстоянието на бегачите". Спортна медицина . https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25404508. Том 45, изм. 3, стр. 411-422. Март 2015 г.

> Porcardi J, Greany J, Tepper S, Едмънсън Б, Фостър C, Sandve M, Андерс М. "Обувките тонинг наистина ще ви даде по-добро тяло?" Американски съвет за сертифицирани упражнения . https://www.acefitness.org/certifiednewsarticle/720/. Август 2010 г.

> Whitehead, PN, Sell, TC, Lovalekar, M., Heebner, NR, Abt, JP, & Lephart FACSM, SM "По-добра динамична стабилност по тялото при минималистични обувки при физически активни възрастни мъже". International Journal of Exercise Science: Конференция . http://digitalcommons.wku.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=2486&context=ijesab. Vol. 9, No. 3, p. 93. 2015.