10 причини да ходим сам

По време на церемониите за завършване по света, завършилите ще чуят мелодия "Никога няма да ходите сами" от Карусел . Това ли е обещание или проклятие? Какво толкова лошо е да ходиш сам? Ето причини, по които понякога можете да се забавлявате сами.

  1. Пеша: Невъзможно е наистина да си вървите, когато ходите с някой друг. Larry Longlegs или Suzy Shortlegs може да бъде болка, за да се опитате да постигнете скорост.
  1. Да се ​​съберат заедно: Трудно е да се намери партньор, който да е готов да ходи, когато сте. Може би предпочитате сутрин или след работа или обед, но всеки желаещ партньор има противоположно предпочитание. Става скъпо да публикува класифицирани реклами, които не търсят любов, а за ходещ партньор.
  2. Рано, закъсняло или никога: така че правите среща, за да се разхождате с партньор и той се появява късно или не се появява. Графикът ви се разпалва и вие не ходите в ходенето, което планирате да направите. Sally Stressed винаги пристига закъсняло с 15 минути със загадъчно извинение, очаквайки съчувствие, докато се разхождате на пода.
  3. Необходимостта от бързина: Може да поискате да изградите скоростта на ходене, но Вашите ходещи партньори не искат да се състезават. Или може би е по-нисък ден и вашите партньори са се превърнали в състезателни коне. Рути Пътурунър или Сам Слъг ще ви оставят в праха или ще ви задържат назад.
  4. Достатъчно здрава: Искате да направите няколко хълма, но вашият ходещ партньор подиграва целия път нагоре или надолу, ужасва следващия хълм и т.н. Или може би това правите вие, защото планираната ви лека разходка се е превърнала в Еверестска експедиция. Вятърът, дъждът, слънцето, буболечките, хълмовете, прахът, чакълът, трафикът са част от преживяването - преодолявайте го.
  1. Отивате на разстояние: Искате да изградите разстояние, за да се подготвите за дълго събитие, но вашите партньори никога не искат да правят повече от 10K. Не е проблем - освен ако не сте паркирали до мястото, където възнамерявате да ходите. Или погледът, който ви дават, когато кажете, че трябва да отидете на още 5 К и ще го направите сами.
  2. Избор на събитие: Искате да влезете в благотворителна разходка, но вашият партньор смята, че е твърде скъп или претъпкан. Има едно голямо ходене, което се провежда на един час, но вашият ходещ партньор има работа и просто иска да върви покрай квартала ... отново.
  1. Чатър: Може би не искате да говорите или да слушате. Става неудобно, ако "излезете" и след това осъзнаете, че ви молят за мнение или съвет относно приказката, която не сте слушали. Когато правите по-бърза разходка или хълмове, не се чувствате като да говорите, вие се чувствате като дишане.
  2. Мизерията не винаги обича фирмата: При събития на дълги разстояния или скоростни събития може да сте човек, който не желае компания. Някои ходенери искат да се съсредоточат върху собствената си форма, собствената си издръжливост и собствените си нужди. Те не се нуждаят от насилието на другиго, които да се намесят сами.
  3. Яжте, напитки и тоалетни: С партньор, който решава кога и къде да вземе почивка в тоалетната, да пие, да яде лека закуска или да спре да празнува ядене по пътя към дома става въпрос за преговори.

Кога да ходим сам

За да получите добър ходене навик, трябва да се придържате към графика за ходене . Намирането на партньор със същите цели, което също е в състояние да поддържа график, е трудно. Резултатът е, че ще трябва да ходите сам няколко дни, докато вашият ходещ партньор е зает, болен или вакантен.

Придържайте се към графика за ходене. Важно е да приемете, че ще ходите сам понякога и ще спазвате графика си, ако желаете да постигнете целите си - фитнес, контрол на теглото, бързина, издръжливост.

Партньорът може да ви държи на път да се появи, да ходи, да вали или да блести, в болест и в здраве. Те могат да бъдат голям мотиватор. Но вие получавате пълната полза само ако се ангажирате да ходите сами в дните, когато вашият партньор не е на разположение.

Ползите от соло ходене

Самостоятелна безопасност

Безопасността е голяма причина хората да избягват да ходят сами. Това е много добра причина - рискът от непознато нападение е значително намален при ходене с партньор.

Също така е важно да се избягва самото ходене по горски пътеки, където помощ може да не е лесно достъпна в случай на спешна медицинска помощ. Плъхове, счупени кости, атака на пчелите, сърдечен удар, инсулт и топлинна болест са истински опасности.

Как да намалите риска