Колко далеч може да ходи здравословно лице?

Може ли да минете 20 мили в един ден?

До колко здрав и пригоден човек може да ходи непрекъснато в осем часа, това е въпрос, който може да се появи при планирането на приключенски трек. Или може би се чудите какво бихте могли да направите в случай на спешност.

Дори начинаещите лесно преживяват 6-минутна разходка в рамките на 2 часа

Отговорът на този въпрос е подобен на този на " Колко далеч може да върви здрав човек без обучение?

"Много хора, които се наслаждават на ходенето на разходки с волкспорт с АВА, канят нетренирани приятели и семейство да се разхождат на разходка с 6 километра / 10 километра волмсмарх с лесни темпове, които обикновено траят около два часа. имат нужда от по-добри обувки за ходене

Блистери, когато вървите по - големи мили

Разходка на 10 мили (повече от три часа), дори ако сте свикнали да ходите на 6 мили, е по-скоро предизвикателство. Можете да го направите, но повечето хора вероятно ще развият блистери на нови места . Обувки и съоръжения, които работят добре за два часа, може да не са идеални за четири часа. Блистери на пръстите на краката, токчетата и топката на краката показват, където обувките и чорапите ви разтриват по грешен път. Възможно е също така да развиете треперене в подмишниците, под гърдите и в чатала, тъй като потта образува пясъчни кристали на солта. Използването на смазка може да помогне за предпазването на кожата, докато можете да закачите кожата на краката си, като постоянно изграждате времето за ходене.

Може да искате да проверите диаграма от километри, километри и типични времена, за да стигнете до това разстояние .

Обучение за изграждане на пробег

Трябва да изграждате пробега постоянно, вместо да скочите от ходене до ходене за четири часа направо. При тренировка за половин маратон с дължина 13,1 мили или маратон с дължина 26 километра , се разхождате дълъг ден всяка седмица и увеличавате този пробег с една миля на седмица или две мили на всеки две седмици.

Има невероятен тренировъчен ефект, който се случва. Дванадесет мили може да са изглеждали много трудни при първото достигане на това разстояние. Но шест седмици по-късно, когато вървите по 18 мили, първите 12 мили са лесни и нямат никакво напрежение.

Здравословно лице може да ходи от 20 до 30 мили в един ден

Но колко далеч би могъл да се разхожда един обучен човек в осем часа? Много обучени пътешественици завършват Маратон по поречието на Портланд от 26,2 миля за около седем часа, без почивки. Ако разходката се разкъсва и спира храна, тогава 20 мили на ден е разумно за добре обучен проходилка. Ако не се разделиха и тръгнаха бързо, можеха да покрият 30 мили. Ходещите в Camino de Santiago обикновено ходят на 12 до 20 мили на ден на терен, който включва много хълмове.

Разходки 20 мили или повече ден след ден

Планувате ли да ходите осем часа ден след ден, като например да се разхождате из континента или да ходите по Camino de Santiago ? Тези, които са направили това, имат много проблеми с блистерите през първите няколко седмици, но след това или отпадат или продължават да покриват 20 мили или повече всеки ден. Западните пионери обикновено покривали 20 мили на ден с вагонните влакове, повечето от които ходеха, а не караха.

Те определено биха били класифицирани като обучени проходилки.

Ако планирате голямо пътуване, трябва да тренирате преди да тръгнете, или ще издържите през първите няколко дни, за да издържите на мехури, похапвания, мускулни болки и дори стрес. Не слушайте ветерани каино проходилки, които казват на начинаещите да отидат и да оставят Camino да ги обучават. Това е най-неприятното нещо, което те биха могли да препоръчат, като основно гарантира, че новият поклонник ще бъде в мизерия и дори ще трябва да спре поради наранявания.

Поемане на продължителна неочаквана разходка

Това е съвсем различна игра с топка, ако трябва да се позабавлявате, когато не очаквате да се наложи, като например излизане от зона на бедствие.

Трябва да предприемете стъпки, които включват:

  1. Обувки, чорапи и профилактика на блистера : Изберете най-удобната ви чифт маратонки или в лошо време, най-добрите си обувки или удобни ботуши. Не опитайте нищо ново за първата си разходка. Тъй като не сте ходили много, ще трябва да подготвите краката си, за да предотвратите появата на мехури. Използвайте царевично нишесте в чорапите си, за да поддържате краката си сухи. Малко петролно желе на пръстите на краката и петите също могат да помогнат за предотвратяване на мехури. Изберете синтетични или вълнени чорапи, а не памучни чорапи - те ще ви помогнат да избягвате потта и да предотвратите появата на мехури.
  2. Layer Your Your Clothing : Както правят туристи, трябва да се подготвите напълно за дълго разходка, ако сте облечени, ако е възможно. Изберете вътрешен слой от полиестер, а не от памук. Изберете изолиращ слой като вълнена риза, полиестерна жилетка или риза, или долна жилетка, ако температурите са хладни. Носете външен слой, устойчив на вятър. Тези три слоя могат да ви видят през повечето условия, в планината или в градската джунгла. Ще искате да добавите или премахнете слой, докато отоплявате или охлаждате. Също така помислете за другите основни неща, включително шапка, добра опаковка, бутилка за вода, слънцезащитно покритие и защита от устни.
  3. Носенето на вашите неща : Кесията или куфарчето ще разстрои позицията ви, ако я носите повече от няколко минути. За всяко разстояние разходка, потърсете раница, която ще ви позволи да носите си безопасно, като същевременно поддържате добра стойка за ходене. Раницата с колан на талията разпределя натоварването в центъра на тежестта ви, където природата е предназначена да бъде. Ако имате само няколко предмети, които да ги носите, ги сложете във флаш пакет или в джобовете на сакото или панталоните.
  4. Хидратация : Имате голяма чаша вода 90 минути преди да ходите. Това ще даде на тялото си добра начална хидратация и време за елиминиране на всякакви допълнителни. Докато ходиш, чаша вода всеки половин час. Когато завършите ходенето си, вземете още една висока чаша вода.
  5. Хранене : Преди да се разхождате, имайте малко балансирано хранене с протеини и въглехидрати. Ако сте чувствителни към лактозата, избягвайте млечните продукти преди разходка. Вие не искате да започнете на празни, но не искате твърде много храна да се разхожда в стомаха ви докато вървите. Имате малка закуска след два часа, ако трябва да отидете на много дълга разходка.
  6. Разхождайки се в мрака : Нежеланото ви пътуване пеша може да продължи от вечер до зазоряване. Вие ще искате да носите отразяващи дрехи и за предпочитане да носите светло оцветени дрехи. Вземете предпазни мерки, тъй като превозните средства нямат шанс да ви видят. Носете малко фенерче.