Ходенето - естественото чудо излекуване

Ами ако имаше такова чудо, че ако го приемете всеки ден, ще ви даде 20% по-малък шанс за рак на гърдата, 30% по-малко шанс за сърдечно заболяване, 50% по-малко шанс за диабет и ще ви помогне да живеете по-дълго и по-здравословно в напреднала възраст? Колко бихте платили за него? Не бихте ли настоявали, че вашите деца, родители и любими хора също ще го вземат?

Ходенето е универсално чудо излекуване за намаляване на много рискове от заболявания

Украсете обувките си и се движете в продължение на един час на ден и ще се възползвате от всички тези ползи за здравето. Тези и много други непрекъснато се отчитат в здравните проучвания, публикувани в големи медицински списания. Една бърза разходка в продължение на 30 до 60 минути през повечето дни от седмицата е минималната препоръчителна сума, предложена от Американските центрове за контрол на заболяванията и здравните власти по целия свят.

Колко бързо трябва да ходите за здраве?

Резултатите от 20-годишното здравно проучване на медицинската сестра показаха значително понижение на случаите на рак на гърдата и диабет тип II при жени, които се занимаваха със силно ходене или други енергични тренировки в продължение на седем часа седмично, а по-малко от три часа седмично за сърцето намаляване на заболяването.
В това проучване, оживено ходене е определено като 3 - 3.9 мили в час, или 15 - 20 минути на миля. Това наистина е само целенасочена разходка за повечето хора.

Колко време трябва да ходите за здраве?

Един час на ден или общо седем часа седмично се свързва с намален риск от рак на гърдата и диабет тип II. Почти половин час на ден или три часа седмично се свързва с намален риск от сърдечни заболявания.

Трудно ли е да започнете да ходите сега?

Проучванията не са изяснени, когато в живота ви е най-добре да се упражнява - дали е твърде късно, ако чакате, докато сте на 55? Или можете да започнете да намалявате рисковете си на всяка възраст? Проучванията показват понижен риск от смърт при по-възрастните мъже и жени, които редовно ходят, така че отговорът ми е да започна сега и никога да не спирам! Ходенето също ще осигури упражняване на тежестта, за да поддържате костната плътност и да предотвратите остеопорозата.

Какво добро прави ходенето?

Предписание за здраве: Разходка 30-60 минути на ден, повечето дни седмица

Сега знаете тайната на хапчето чудо - не е ли време да започнете да го приемате?

Ето как да започнете да ходите.

Източник:

L. Alford. "Какво трябва да знаят мъжете за въздействието на физическата активност върху здравето им", International Journal of Clinical Practice . Том 64, брой 13, страници 1731-1734, декември 2010 г.