Първи упражнения със скандинавските ходене

Разходка с поляци

Как можете да направите ходене по-добра тренировка, без да се чувствате, че упражнявате повече енергия? Как можете да преодолеете болката на половете, шията и рамената, много хора получават от работа на бюра и компютрите? В цяла Европа милиони хора са започнали северно ходене, за да им дадат добра тренировка и да разхлабят врата и раменете си.

Какво представлява северната ходене?

Северното ходене използва два специално проектирани полюса за работа на горната част на тялото при ходене.

Както при ски бягане, полюсите се използват от ръцете, за да съответстват на всяка стъпка, която човек предприема.

Как е по-добре, отколкото просто ходене?

За по-добра, но по-лесна кардио тренировка, северното ходене увеличава сърдечната Ви честота без да увеличава възприеманата степен на усилие . Получавате по-добра тренировка, без да се чувствате, че работите по-трудно. Докато можете да получите подобен ефект на сърдечен ритъм, като ходите по-бързо, има много хора, които не искат да ходят по-бързо или не могат да ходят бързо.

Горна тренировка на тялото

Северното ходене работи ръцете, раменете и горната част на гръдния кош и мускулите на гърба чрез пълен набор от движения, протягане и удължаване на тези мускули, които често са стегнати. Предложението работи, за да преодолее бурното напредване, което мнозина приемат, докато работят на бюра, компютрите, четенето или гледането на телевизия. Много хора проявяват стрес чрез затягане на врата и раменните мускули. Северното ходене разхлабва тези възли.

Стабилност и поза

На всяка повърхност полюсите осигуряват по-голяма стабилност за проходилки, които имат проблеми с равновесието между коляното и крака. Правилното използване на полюсите и движението на ръцете насърчава добрата поза . Хората, които се отказали да се разхождат за удоволствие, откриват, че могат да се разхождат удобно с полюсите. За естествени пътеки, полюсите осигуряват стабилност за ходещите наподобяващи стикове за туризъм .

Северна пешеходна техника - използване на скандинавските ходещи полюси

Технологията "Северна ходене" е просто подобрение на нормалното движение на ръката при ходене. Полюсите остават зад тялото и насочват диагонално назад по всяко време.

Поддържането на оръжията спокойно и поддържането на стълбовете зад тялото са ключови елементи в правилната техника. Много хора използват грешните техники , засаждат полюсите пред тялото и огъват твърде много лакътя.

Характеристики на скандинавските ходещи полюси

Спортисти и военен персонал във Финландия използват вървища по време на летните си разходки и тренировки от десетилетия. Няколко разновидности на северните ходещи полюси се предлагат на пазара за използване в техниките на скандинавските ходене. Те имат различни възможности.

Лек, здрав полюс с правилна дължина с ергономичен захват и много удобна деми-ръкавица е идеален.

Как Северното ходене работи и отпуска горното тяло

Ходещите са използвали различни техники и оборудване, за да добавят тренировка за горната част на тялото към ходенето си. Правилното движение на ръката може да облекчи напрежението на врата и рамената, докато тонизира горните мускули на тялото. Racewalkers използват ефективно ръцете си, за да дадат тренировка на горната част на тялото.

Общо тяло срещу половин тяло: Слоевете за северно ходене добавят тренировка за горната част на тялото за делтоидите, лата, пеките, трицепсите и коремните. Чрез добавяне на тренировката на горната част на тялото, изгарянето на калории се увеличава до 40%, но без да се увеличава колко трудно е учителят да се чувства упражнява. Скандинавските разходки получават тренировка "общо тяло", без да се чувстват като че ли работят по-трудно, отколкото просто ходене.

Освободете стреса от раменете и шийката: Използвайки правилната техника на скандинавските ходене с отпуснати рамене, поддържайки стълбовете зад тялото и използвайки пълен набор от движения, проходилка също освобождава напрежение, пренасяно в раменете и врата. Поемането на ръцете и раменете през целия диапазон на движение в продължение на 30 минути разходка е страхотен антидот за поглъщане на много хора правят над бюра и компютри.

Оставете тежестите у дома: Експертите по тренировките не препоръчват ходене с ръце, което е друг популярен начин за добавяне на тренировка за горната част на тялото на разходка. Тежестите на рамото поставят неестествен стрес върху ставите, особено по време на препоръчителната фитнес разходка от половин час до два часа.

Може ли да работи без поляци? Ходещите могат да изпитат сходни ефекти на горната част на тялото, като използват правилно движение на рамото. Това обаче може да бъде трудно постижимо без треньор. На семинар от известния треньор Мартин Рудо, всички участници трябваше да работят, за да направят правилното движение на ръката. Разхлабването на рамото, като се съсредоточи върху движението на ръцете назад и не ги приближаваше прекалено напред или твърде високо, бяха основните цели. Ходещите, използващи полюсите, могат да попаднат в едни и същи лоши модели, ако посадят стълбовете твърде далеч напред, отколкото в петата на водещия си крак.

Северна пешеходна тренировка за сърдечно-съдови заболявания и изгаряне на мазнини

Скандинавското ходене изгаря повече калории и увеличава тренировката за изгаряне на мазнини с до 40%. Повечето проходилки ще увеличат тренировката си с 10 до 20%

По-висока сърдечна честота, но по-малко усилие

Експерти по разходки бяха поканени в спортния център Vuokatti във Финландия. С ходене на стабилна скорост на неблагодарна с и без стълбове за северно ходене, полюсите повишават сърдечната честота с 10 оборота в минута със същата скорост. Някои съобщават, че ходенето се усеща по-лесно с полюсите, отколкото без, но пулса им се увеличава.

Много фитнес улици не обичат усещането да се упражняват, но най-добрите ползи за здравето идват от тренировка с умерена интензивност, а не от лесна тренировка. Склоновете за скандинавско ходене повишават сърдечната честота в зоната с умерен интензитет, без усещането, че работят по-трудно.

Усещането за северно ходене е в зоната на изгаряне на мазнини . Изследователите от Vuokatti показват колко мазнини срещу въглехидратното изгаряне са били направени със и без полюси. По-голямо изгаряне на мазнините при използване на полюсите беше най-очевидно при редактора, който използва правилната техника.

По-добро тренировка със същата скорост

Приемането на бърза техника за печене или плуване е чудесен начин да изпомпате тренировката. Но върховете на северните ходене са алтернатива на тези, които имат затруднения да ходят по-бързо или не обичат да ходят по-бързо. Чрез използването на северните ходещи полюси при обичайната си скорост на ходене, увеличавате тренировката без да се движите по-бързо. Това също е добра алтернатива за тези, чиито пешеходни партньори не могат да вървят по-бързо.

> Източници:

> Църквата TS, Earnest CP, Morss GM. "Полеви тестове на физиологичните реакции, свързани със скандинавските разходки". Res Q Изпълни спорта. 2002 Sep; 73 (3): 296-300.

> Willson J, Тори MR, Decker MJ, Kernozek T, Steadman JR. "Ефекти на ходещите стълбове върху механиката на походката на долните крайници." Мед Сис Спорт Изпълнение. 2001 Ян; 33 (1): 142-7.

> Bohne M, Abendroth-Smith J. "Ефекти от пешеходната наклон, използвайки походи, докато носите външни товари". Мед Сис Спорт Изпълнение. 2007 Яну; 39 (1): 177-83.

> Porcari JP, Hendrickson TL, Walter PR, Terry L, Walsko G. "Физиологичните реакции при ходене със и без Power Poles на тренировъчна тренировка." Res Q Изпълни спорта. 1997 Jun; 68 (2): 161-6.