Аткинс Диета фаза две и текущата загуба на тегло

Диетата на Аткинс има четири фази с различни нива на въглехидратно ограничение. Втората фаза е Продължително отслабване (OWL). Той започва след две седмици на строго нисковъглехидратната индукция фаза, която е насочена към скок-началото на загуба на тегло.

Във фазата на OWL въглехидратите бавно и внимателно се добавят към диетата. Загубата на тегло се забавя до препоръчваните от един до два килограма на седмица.

Диетите в тази фаза експериментират, за да разберат колко въглехидрати могат да ядат и все още да отслабна. Тази точка се нарича тяхното критично ниво на въглехидрати за загуба (CCLL).

Започвайки Аткинс във фаза втора

Не е нужно да започвате Диетата на Аткинс в строгата фаза на индукция. За някои хора е по-подходящо да започнете във фазата на OWL. Те включват тези, които имат цел загуба на тегло от 14 паунда или по-малко, вегетарианци, тези, които искат повече храна, както и тези, които нямат нищо против да намалят теглото си по-бавно през първите две седмици.

Дължина на фазата

Фазата на OWL продължава, докато не достигнете 5 до 10 килограма от теглото си . В този момент ще влезете в третата фаза "Предварителна поддръжка".

Цели на OWL фазата

Какво ядеш

Всяка седмица по време на OWL, увеличавате дневните си въглехимически квоти с 5 грама до достигане на съответното ниво, не повече от 40 грама на ден. Тъй като повече въглехидрати ще се добавят постепенно към диетата по време на тази фаза, Аткинс препоръчва да бъде направено по приоритетен ред, който нарича "въглехидратна стълба", където повече зеленчуци са първите храни, които се добавят, а пълнозърнестите храни са последните.

Аткинс предоставя списъци с храни на по 5 грама, за да помогне на диетолозите да разберат ежедневните си менюта. Сега можете да започнете да добавяте ядки, семена, плодове и някои сирена към вашата диета и ще консумирате естествени мазнини. Можете също така да купите хранително-вкусовите продукти, приготвени по търговски път, от Аткинс, за да ги използвате като хранителни продукти в диетата си.

За да поддържате добро хранене, ще продължите да приемате мултивитаминова, минерална и омега-3 добавка. Важно е също така да останете добре хидратирани с осем чаши вода или други разрешени напитки на ден.

Менюта

Вашите менюта ще зависят от нивото на въглехидратите. На първо място, бихте добавили само 5 грама въглехидрати към деня си. След това може да имате някои плодове със закуска или като десерт. С разширяването на вашата диета, вие добавяте храни от стълбата . Книгата "Atkins for Life" има примери за менюта на различни нива на въглехидрати.

По време на тази фаза е важно внимателно да проследявате въглехидратите си. Atkins предлага онлайн брояч за въглехидрати, диета за следене и дневник, както и мобилно приложение за отчитане на въглехидратите и проследяване на вашата диета.