5K Walk Training Schedule за начинаещи

Тренирайте, за да се насладите на първата ви 5-километрова разходка

Просто се записахте за 5 километра разходка? Това е едно общо разстояние за благотворителни разходки и за забавни разходки, проведени с писти. Ако не ходите редовно за фитнес, вземете няколко седмици, за да тренирате за него, така че да можете да се насладите на събитието без агонията на краката.

Колко далеч е 5K ходене и колко време ще отнеме?

К в 5К е километър, което е малко над половин миля.

Пет километра се равнява на 3.1 мили. При типично ходене пеша, можете да го разходка в 45 минути до 60 минути. Ако сте по-бавен разходка, може да отнеме до 90 минути.

5K цели за начинаещи за начинаещи

Добрата новина е, че основното обучение за 5K ходене включва количеството упражнения, препоръчано като минимално количество за намаляване на здравните рискове и поддържане на оптимално здраве.

5K Предварителни условия за начинаещи

Този график е за начинаещи, които обикновено са активни без сериозни здравни оплаквания, но не се занимават редовно с фитнес ходене. Ако имате здравословно състояние, проучете дали трябва да потърсите медицинска консултация преди да започнете тренировъчна програма.

Програмата за обучение на начинаещи за начинаещи 5K

Ще започнете да увеличавате времето, което прекарвате пеша всяка седмица, преди да работите със скорост.

Ако установите, че дадена седмица е трудна, повторете тази седмица, вместо да добавите повече време, докато не успеете да постигнете комфорт.

Седмица 1: Първи стъпки

Седмица 2: Работете върху вашето ходещо положение и форма

Седмица 3: Разходете се при средно темпо

Седмица 4: Добавете дълъг ден

Седмица 5: Работа по скорост

Седмица 6: Изграждане на пробег

Седмици 7 и 8: Добавяне на интервали

Седмица 9 и Отвъд

Контролен списък за деня на състезанието

Седмицата на 5-километровата ви разходка, подгответе с този списък за пешеходни събития и съвети как да ходите по време на групово ходене. Също така ще искате да сте сигурни, че разбирате расовите традиции с тези 10 правила за етикета на състезателните дни . Ако това е голямо събитие, вижте ръководството за деня на състезанието до стартовата линия, за да разберете формата и какво да очаквате. Ако времето няма да работи, вижте съветите за разходки в дъжд .

Празнувайте!

Направил си страхотна цел. Вие сте се обучавали правилно, за да станете истински ходещ спортист. Носете фланелката или медала с гордост.