Планиращи маршрути и приложения

Насоки и измервания за Вашата разходка

Можете да използвате инструментите за планиране на пешеходни маршрути, за да очертаете най-добрия пешеходен маршрут. Има трикове, които можете да използвате с Google Карти и приложения за iOS Карти, за да получите упътвания за пешеходци или можете да начертаете собствена карта с приложение "Google Map Pedometer".

Изтегляне и измерване на пешеходния маршрут онлайн

Съществуват няколко онлайн инструмента и приложения, които можете да използвате, за да картографирате и измерите маршрута си .

Те също така улесняват намирането и използването на маршрути, които другите създават и спасяват. Ето някои дългогодишни фаворити.

Получете указания за ходенето с Google Карти и приложението iOS Карти

Google Карти с указания за пешеходци: Инструментът за картографиране на Google ще ви предложи упътвания за пешеходци, когато въведете началната и крайната дестинация и междинните дестинации. Можете да използвате уеб сайта или приложението Google Карти. Този инструмент е подобрен и предлага маршрути за пешеходци на пешеходни пътеки за велосипедисти / пешеходци, както и по пътища.

Предполага се, че не може да има тротоари или пешеходни пътеки по предложените маршрути по пътищата. Увеличете с изгледа на Земята (сателит) или надолу до Street View, за да видите дали улиците предлагат тротоар или други функции за безопасност на пешеходците. Разстоянието между всеки завой и общото разстояние се отбелязва. Насоките, отпечатани до картата, ви посочват кой път да се обърнете.

С помощта на приложението Google Карти можете да въведете местоназначението по текст или чрез гласова команда, като изберете иконата на микрофон и поискате "упътвания за пешеходци до 101 Main Street". Можете да получите гласова навигация, както и да видите указанията за картата.

Приложение за iOS Карти: Приложението "Карти", което е инсталирано с функции за iOS, подобно на Google Maps. Въведете началната и крайната цел и изберете Разходка, за да видите показан маршрут и посоки. Можете също така просто да помолите Сири да ви даде упътвания за пешеходци и тя ще стартира резултатите в приложението Карти.

Как да използвате планиращ маршрутизатор

Използвайте тези съвети и трикове, за да намерите най-добрия път за безопасност и приятна разходка.

Планиране на пешеходен маршрут за голяма групова разходка

Ако планирате разходка за вашия ходещ клуб или за благотворителна разходка, трябва да помислите колко хора ще ходят наведнъж. Трябва да изберете маршрут, който има достатъчно широки тротоари или пътеки, за да могат хората да се разхождат на две крачки и все пак да позволяват на по-бързите проходилки да преминават по-бавни проходилки. Изберете безопасни улични кръстовища, които имат кръстосани сигнали и боядисани преходи. За групови събития, може да искате да запазите минимума, така че да имате по-малко места, където хората могат да пропуснат ред и да се изгубят.