По-лека авокадо пилешка салата

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 174

Мазнини - 7 гр

Въглехидрати - 6g

Протеин - 23 гр

Общо време 40 мин
Подгответе 10 мин , готвяйте 30 мин
Сервирания 4 (по 3/4 чаша всяка)

Най-купуваната и закуска пилешка салата е направена с тон висококалорична майонеза, тъмно и бяло месо пиле и е плетена на някаква форма на бял хляб. Може да има малко парченце изсушена маруля, за да ви накара да се почувствате добре. Докато може да мислите, че правите здравословен избор, всъщност тази сандвич с пилешка салата вероятно е натоварен с мазнини, натрий и калории.

Направете по-добра версия с здравословни съставки като пилешки гърди от бяло месо, авокадо , гръцко кисело мляко и много зеленчуци за ароматно, кремообразно брашно. Той също така е натоварен с протеини от пилешкото и киселото мляко и има задоволителни здравословни мазнини и фибри благодарение на авокадото. Също така има много по-малко натрий и наситени мазнини от традиционната пилешка салата, което я прави умен избор за обяд.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 350F. Пилешка гърда с чесън на прах и черен пипер. Поставете в тавичка и покрийте с фолио. Печете 25 до 35 минути, или докато термометър, вмъкнат в центъра, прочете 165F. Премахнете пилето и го оставете да се охлади преди раздробяване.
  2. В голяма купа разбийте авокадо. Разбърква се в кисело мляко, сок от липа, чесън на прах и черен пипер. Разбъркайте в пиле, лук и целина. Съхранявайте в херметически затворен контейнер в хладилника.

Варианти и замествания на съставките

Облечи си авокадо пилешка салата с cilantro, кимион, и нарязан jalapeno за югозападен вкус.

За безплатна версия на млечни продукти, пропускайте киселото мляко и сменете в повече авокадо (около еднакво количество).

Съвети за готвене и сервиране

Запазете стъпка (и време), като направите тази рецепта с останалото варено пиле. Можете да направят тази рецепта да има за ръка за обяд цялата седмица. Вкусът му е добре навит в цяла пшенична тортила, на нарязан препечен пълнозърнест хляб или на зелена салата.