10 съвета за ходене на работа

Основни стъпки за безопасно и здравословно ходене до работа

Ходенето на работа е чудесен начин да останете здрави и да спестите пари за разходите за пътуване до работното място. Големи градове, като някои в Китай, дори изграждат пешеходна инфраструктура, насочена към тази концепция. Но като отделите няколко минути, за да планирате напред, може да направите ходенето си по-безопасно и по-удобно.

Уверете се, че ходите са здрави и безопасни, изисква повече от добра двойка ходещи обувки.

За разлика от разходката в гората, ще трябва да пренасяте работа назад и напред. И за разлика от екскурзията, която ще вземете в един ясен ден, ще срещнете различни условия, ако изберете да ходите всеки ден.

И накрая, ходенето може просто да не бъде осъществимо в някои дни, независимо дали е причинено от време или от необходимостта да изглеждате по-приятно за важна среща. Ако обикновено ходите на работа, трябва да сте готови за план Б.

Как може най-добре да се подготвите за ходене на работа и да се възползвате от тази велика форма на ежедневно упражнение?

1. Планирайте маршрута си

Най-добрият начин да отидете до работа може да бъде различен от това, което бихте избрали за шофиране. Харесва ми да използвам по-тихи странични улици или пътища за зелени пътища колкото е възможно повече. Потърсете маршрут, който е блок или два пъти по-големи пътища, за да повишите фактора за безопасност и да подобрите въздуха, който дишате. Консултирайте се с вашия уеб сайт на местните паркове за местонахождението на пътищата за зелени пътища. Също така искам да избягвам пресичането на главните улици поради шума и забавянето.

Можете да използвате планер или приложение за онлайн маршрути за пешеходци, за да намерите, да изготвите и да измерите местен маршрут за пешеходци.

2. Предскажете вашето време за ходене

Не закъснявайте за работа. Колко време ще ви отнеме да ходите на работа? За първото пътуване, което пътувате, планирайте скорост от 20 минути на километър или 12 минути на километър. Ако имате много улици, които да пресекат с пешеходни сигнали, може да искате да увеличите това до 25 минути на миля.

Направете първите няколко разходки, за да можете по-добре да предскажете ходенето. Ако не сте се наложи да предсказвате продължителността на разходката в миналото, това може да изглежда малко обезсърчително. Много по-лесно е, ако първо отделите малко време, за да знаете колко бързо можете да ходите .

3. Носете правилните обувки и чорапи

Препоръчвам да носите спортни обувки за всяка разходка над 10 минути. Може да се наложи да промените обувките, които са по-подходящи за вашата работна среда, когато пристигнете, като ги оставяте на работа или ги носите със себе си. Спортни обувки поддържат краката ви правилно за ходене на всяко разстояние, предотвратявайки болката и проблемите на краката. Подгответе се за добри спортни обувки в магазина във вашия район, който се грижи за сериозните бегачи. Те ще могат да препоръчат правилната обувка за вашата крачка. Вижте нашите съвети за избора на най-добрите обувки за ходене . И не забравяйте, че чорапите имат значение . Чорапите могат да изплитат потта и да помогнат за предотвратяване на мехурчета.

4. Носете точното ходене

Можеш ли да ходиш да работиш в обичайното си работно облекло? Това ще зависи от времето, продължителността на вашата разходка и от това дали носите случайни дрехи или костюми. Вашият ходене дрехи трябва да позволи правилното ходене стъпка . Панталони или поли, които ограничават движението на краката ви, трябва да се избягват.

За разходки от повече от 20 минути, може да искате да обмислите носенето на подходящи дрехи за ходене и промяна, когато стигнете до работа. Като минимум препоръчвам на жените да носят спортен сутиен и спортна риза, която отблъсква потта и се променя, ако е необходимо, след пристигането си на работа. Проверете какво да носите и какво да не носите , когато ходите.

5. Защита на главата и кожата

Шапките са добра идея за ходене, ако разходката Ви трае повече от 10 минути. Много от нас се опитват да избегнат "шапка", като не носят шапка . Но ще трябва да държите главата си топла през зимата и да предпазите от слънцето през лятото. Опитайте с друга прическа, ако видите, че това ще е проблем.

Като коса с дълги коси преплитам косата си, за да я предпазя от вятър и да се заплете. Носете слънцезащитно покритие при всяко време, за да предотвратите бръчки, стареене на кожата и рак на кожата.

6. Пренасяне на вашите неща

Обикновеното куфарче или раменна торба е вероятно да бъде некомфортно за повече от 10 минути. Преминаването към раница или куфарна чанта ще ви позволи да носите товара, като същевременно поддържате добра стойка за ходене . Това може да помогне за предотвратяване на болки в гърба при ходене с лошо изравняване на тялото. Избягвайте да носите нищо в ръцете си, което може да доведе до повтарящи се натоварвания на врата, рамото, лакътя или китката. Осветлете товари и книги, които тежат много. На всеки 5 листа хартия е една унция. Намерете за товар от пет паунда или по-малко (включително теглото на торбата) за най-добър комфорт при ходене. Дори носенето на раница може да причини напрежение в гърба и гърба. Разгледайте правилните и грешните начини да носите раница .

7. Бъдете готови за лошо време

Харесва ми да нося един от онези евтини сгънати пластмасови джобове само в случай на непланиран дъжд. Обличането по слоевете може да ви помогне да се подготвите за неочаквана топлина или студено да премахнете или да добавите яке, микрофилева жилетка или вятър. Чадърите могат да работят в някакъв климат, но смятам, че пончото е най-ефективният отговор на вятъра и дъждовете.

8. Потта се случва - нахлува на работа

Дори и в хладно време може да се напълни с пепел. Дайте си няколко минути след пристигането, за да се охладите и изсъхнете. Намерете най-добрата тоалетна за тази цел. Ако откриете, че се изпотявате по пътя към работата, преминете към носенето на спортна риза за разходка. Използвайте кърпа или овлажнени хартиени кърпи, за да придадете на подмишниците си гъба. Преминете в нова риза. Може да искате да изберете работни ризи, които са устойчиви на бръчки, така че да можете да ги носите със себе си. Някои атлетични ризи добавят антимикробно покритие, което помага за предотвратяване на миризмата на тялото.

9. Попълнете тялото си

Ако разходката ви ще отнеме повече от 20 минути, планирайте чаша вода на всеки 20 минути, като я носите със себе си или ще намерите водни фонтани. След пристигането си имайте чаша вода. За разходки от 30 минути или повече, е добре да имате малка закуска след хранене, която включва белтъчини и въглехидрати, за да помогне на тялото да изгради мускули и да възстанови енергията. Питие, включващо обезмаслено мляко или соево мляко, е добър избор. Ако ще ходиш редовно, ще се запознаеш с съвети за пиене и указания за проходилки .

10. План Б

Тези, които се използват за пътуване до колата, може да се чувстват неспокойни, ако нямат кола, която да ги използва за поръчки или извънредни ситуации. Какъв обществен транспорт има между дома и работното място? Научете автобусните и железопътните маршрути и разполагайте с цената. Бихте ли някой от вашите колеги да ви кара да пътувате, ако е необходимо? Могат ли приятелите или семейството ви да се обадят, за да ви вземат? Планирането на това преди време ще облекчи стреса и ще ви направи по-уверен ходещ пътник.

Пази се

Като последна бележка, има опасности да се разхождате отвъд внезапна буря. От агресивни кучета до досадни бъгове, до опасни непознати, научете за някои от възможните рискове за ходенето, които може да срещнете, за да останете бдителни и здрави.

Долна линия за ходене до работа

Ходенето на работа е чудесен начин да подобрите общото си фитнес ниво, като спестявате пари за пътуването до работното място. Това означава, че отделяте време, за да планирате напред, когато става въпрос за маршрута си, ходенето на дрехи, хидратацията и резервните планове могат да намалят стреса на новото ви преследване.

> Източник:

> Ден, К. Построени екологични корелати на физическата активност в Китай: преглед. Доклади за превантивната медицина . 2016. 3: 303-16.