Как да планираме великолепна ваканция

Уморен ли сте да се разхождате из квартала? Отегчен от същия стар маршрут, направен от всяка една благотворителна разходка и забавна разходка / бягане във вашия район? Уморен ли сте да печелите тегло на всяка ваканция? Време е да попаднете на пътя и да намерите нови места за разходки в пешеходна ваканция.

Как да предприемете ваканция?

Основни събития по ходене

Задайте си едновременно тренировката и целта за ваканция - изберете специално голямо събитие за ходене в интересен локал.

Маратон: Отнема от шест до девет месеца, за да се подготви подходящо за маратон. Изберете промоционален маратон в забавен локал и го направете така, както и целта си за тренировка.

Многодневни разходки: Международната асоциация за ходене в IML (бивша Международна лига по марихуана) е домакин на една санкционирана многодневна разходка във всяка от страните-членки. Тези събития изискват минимално разстояние от 20 километра всеки ден в продължение на 2-4 дни, за да спечелите печата на IML. Може да има по-къси разстояния. Avon Walk за рак на гърдата или тридневните разходки на рак на гърдата Komen са благотворителни събития, провеждани в няколко града в САЩ, които изискват приблизително 13-26 мили на ден за 2-3, като участниците набират $ 1800 за рак на гърдата.

Съвети за пътуване

бюджет

Пешеходни фестивали

Пешеходният фестивал или пешеходната конвенция ще предложат много събития на ходене, но те не изискват обучението, необходимо за маратон или многодневна разходка. Вместо това можете да се съсредоточите върху насладата на локалните среди и да се срещнете с приятели на разходки, разходки, семинари и социални срещи.

Тези фестивали са отворени за всички, членове или нечленуващи.

Съвети за пътуване

бюджет

Направете ваканция на разходка с обиколки и тренировки

Оставете планирането на професионалистите и резервирайте пешеходна обиколка или разходка с производител. Малките и големите компании предлагат ваканции за приключенски туризъм, които включват ходене или туризъм в големи локации по целия свят.

Маршрутите могат да са толкова кратки, колкото един следобед или толкова дълго, колкото един месец. Много компании предлагат ол инклузивни пакети, включващи пътуване по суша по време на обиколката, някои ястия, хонорари за ходене на събития и такси за паркове и музеи и др.

Когато избирате компания за пешеходни турове, потърсете една, която съответства на стила на ваканцията, която искате.

бюджет

Направи си сам разходки празници

За независимия пътешественик, който не иска да бъде хванат в тълпата при ходене на разходка или е влязъл в автобуса по време на обиколка, планирането на вашето собствено ваканционно пътуване е чудесен избор.

Целогодишни обиколки с индивидуална насоченост

IVV клубове за ходене в САЩ, Канада, Великобритания и много европейски страни имат хиляди самостоятелни пътеки. Walkers пристигат в началната точка, регистрират се, вземат карта и се наслаждават на пътеката, която често включва най-важните забележителности на града, града, парка или района. Това са чудесен начин да подправят посещението на всяко място или да планирате цялата си почивка около тях.

Пътеводители и видеоклипове за разходки и туризъм

Посетете местната си книжарница или разгледайте онлайн пътеводители и туристически пътеводители до районите, които искате да посетите. Ето някои от извадките на някои издатели на популярни ръководства:

Карти и още

Разчитам на най-голямото ми членство в ААА за безплатните карти и пътеводители. С тях мога да планирам собствен маршрут или да се възползвам от услугите си за безплатно пътуване. Когато планирахме пътуване през югозапад през миналата есен, една спирка в ААА осигурихме резервиране на хотели, планиран и картографиран маршрут и много идеи за това къде да ходим.

Съвети

Какво да опаковате за разходка за разходки

Обувки: Планирайте терена да решава дали имате нужда от обикновени обувки за ходене (тротоари и пътища) или обувки за обувки / ботуши (естествени пътеки). Защото след разходката една втора чифт удобни обувки или сандали ще даде на краката ви отпуск.

Чорапи: Вземете минимум три чифта чорапи, за да можете да променяте, измивате и изсъхвате.

Бельо: Отново минимум три промени, които да позволят измиване и сушене. Жените трябва да обмислят и три спортни подложки.

Шорти: Чорапи могат да се носят и да се удвоят за плуване. Ако планирате да ходите по шорти и по-топло време, вземете две двойки.

Панталони: Изберете лека тъкан от памук или памук / поли, която бързо изсъхва. Една двойка е подходяща за топъл климат, два чифта, ако пътувате до умерен или хладен климат или планирате да носите панталоните по време на ходене.

Ризи: Coolmax ризите, както с дълъг ръкав, така и с къси ръкави, бързо изсъхват, когато са измити. За ваканционен отдих, вземете два къси ръкави и един дълъг ръкав.

Яке: Вземете водоустойчива жилетка с дъждобран.

Палта или микрофлора: Това ще осигури изолационния слой при пътуване до умерен или по-хладен климат.

Шапка: Защитете главата си от слънчево изгаряне или не оставяйте тялото си да се охлажда с правилната шапка за глава.

Слънчеви очила: Никога не напускам дома без тях.

Слънцезащитни: Проходилка е от съществено значение за предотвратяване на слънчево изгаряне и рак на кожата.

Репликатор на грешки: Знайте къде отивате и вземете, ако е необходимо, грешки.

Карти: Знайте къде отивате или къде би трябвало да сте.

Пакет: Изберете раница или хапче, за да съответства на разстоянието, което ще ходите и вашите нужди по пътя. Изпробвайте я преди пътуването си на разходки с подобна дължина, за да се уверите, че тя работи добре за вас.

Бутилка за вода: Разумно е да си вземате вода по време на ежедневните си разходки.