Какво обучение трябва да ходя половин маратон?

Подгответе се за ходенето на 13.1 миля половин маратон

Какво обучение трябва да ходите половин маратон? Половият маратон е 13.1 мили или 21 километра. Ще отнеме от три до четири часа, за да завършите с непрекъснато бърз ход. Ще трябва да изградите разстоянието за разходка в продължение на няколко месеца, за да преминете през финалната линия.

Пробег преди подготовката за половин маратон

Първо, трябва да изградите своята издръжливост на ходене, за да установите добра база за ходене за удобно ходене за 5 до 7 мили с бързи темпове.

Това е необходимото минимум, преди да започнете дистанционно обучение за половин маратон или маратон.

Ако сте на това ниво, вероятно бихте могли да го направите през 13,1 миля полумаратон, но вероятно ще го нарани. Ако искате да се почувствате страхотно на финала, вместо да се занимавате с мехури , болки и болки, трябва да тренирате с по-голям пробег веднъж седмично. Няма да искате да направите тази грешка два пъти.

Изграждане на километраж за ходенето половината маратон

След като имате добра база, установявате по-дълъг ден веднъж седмично, като постепенно увеличавате пробега. Пешеходците се справят добре, като увеличават дългия си ден с 2 мили на всеки 2 седмици. Следвайте Програмата за обучение по полумаратон, ако имате 13 седмици да тренирате преди Вашето събитие.

За съкратен график, ако ходите на 7 мили, трябва да направите дълъг ден от 9 мили тази седмица и да се върнете на 7 мили за най-дългия ден през следващата седмица. След това поставете в един дълъг ден от 11 мили следващата седмица.

Ако имате повече време, за да се включите в него, ходете на 12 до 13 мили за вашата дълга разходка от седмицата и се концентрирайте върху крачка. После позволете за 1 до 2 седмици по-нисък пробег преди състезанието половин маратон.

Добри резултати от обучението

Като увеличавате дългия си ден на стъпки, давате на тялото си време, за да изградите издръжливост и да свикнете с по-дълъг пробег.

Това ще ви помогне да утежнете краката си по-нататък и да помогнете с издръжливост по време на събитието.

Агонията на краката

Може да сте човек, който никога не получава мехури, които ходят за обичайното разстояние. Но след като увеличите разстоянието си в тренировки за половин маратон, може да започнете да имате този проблем. Вижте техниките за предотвратяване на блистера за използване при по-дълъг пробег. Също така може да откриете, че обувките с по-голямо омекотяване ще доведат до по-малко умора на крака и крака, когато ходите по-дълъг пробег.

Хидратация и енергийни закуски в по-дългите писти

При ходене половин маратон, ще бъдете на път за три до четири часа. Получаването на необходимото количество течности и закуски става много по-важно. Ще се нуждаете от някои въглехидрати, които да зареждат тялото ви през този период от време. Вашите дълги разходки са време да експериментирате с това и да го направите правилно. Ако вашият половин маратон предлага спортна напитка и леки закуски на място, най-добре е да използвате същите продукти на дългите ви разходки, за да видите дали ги толерирате добре.

Приятелски половин маратон

Необходимо е да знаете какъв е крайният Ви час, така че да сте сигурни, че навлизате в половин маратон, ще можете да завършите преди крайното време. Използвайте тези методи, за да предскажете времето за приключване .

Имайте предвид, че не всяко състезание е организирано за по-бавни състезатели. Най-добре е да знаете това, преди да се регистрирате. Вижте как да намерите приятелски настроен маратон или полумаратон . Дори ако откриете някой, който приветства проходителите, може да откриете, че нещата са различни в края на състезанието. Не всичко е лошо, но може да е самотно и трябва да сте подготвени. Това е разумно да носите собствена вода и леки закуски, например, тъй като може да са изтекли или да сгънат опората, докато стигнете до тях.

Половината маратон и Маратон Стъпка по стъпка Съвети

Разберете как да тренирате и да ходите по половин маратон или маратон, включително съвети за обувки, облекло, хидратация, закуски, графици за тренировки и съвети за деня на състезанието в пълния урок за тренировка, за да се изкачите по маратон или половин маратон .

Дайте си достатъчно време да се обучавате и да го вземете сериозно, а скоро ще имате медал за финала за вашите усилия.