Намиране на правилните ходещи обувки

Пешеходни видове обувки и съвети за покупки

Пешеходните обувки са вашият най-важен елемент от ходещ механизъм. Не само искате да изберете най-добрата двойка за вашето здраве и ефективност, но също така искате да се уверите, че харчите парите си разумно. Подобно на повечето други неща в наши дни, опциите изобилстват. Полезно е да знаете какво да търсите в една добра обувка за фитнес ходене и как да знаете, че избраната от вас двойка е правилният комплект обувки за вашия стил на ходене.

Започнете с някоя експертна помощ

Няма нито една най-добра обувка за всички разходки. Най-добрата обувка за теб е тази, която ти пасва най-добре. Тя трябва да ви даде подходяща подкрепа, гъвкавост и предпазване от натиск и да компенсирате всички проблеми, които може да имате, като например прекалена пропадане . Краката на всеки човек са различни.

Все пак може да е трудно да се определи всичко това сами. Намерете специалист по монтаж на обувки, който да ви помогне да откриете обувката, която е най-подходяща за вашето разстояние пеша, скорост, стил и повърхност, както и вашето тегло и крачка.

Най-доброто място да откриете, че човекът е в най-сериозния магазин за обувки във вашия район. Можете да използвате тези съвети за намиране на най-добрия магазин за обувки.

След като откриете обувка, която ви подхожда правилно, може да станете по-запознати с трайните обувки и фигури, за да можете да направите свои собствени селекции в бъдеще.

Трябва ли да купите обувки за разходки или текущи обувки?

Производителите на обувки поставят най-добрия дизайн и технология в стилове на обувки, а ходещите стилове на обувки са предназначени преди всичко за атрактивност на пазара, а не за представяне. За да определите дали обувката, която желаете да закупите, отговаря на вашите нужди, или ако трябва да отидете с дизайн на обувка , е полезно да имате предвид следното.

3 Основни качества на ходещи обувки

Какви са различните типове ходещи обувки?

Вие ще намерите тези разновидности на обувки, когато посещавате магазин за спортни обувки или пазарувате онлайн.

Но отново, не се страхувайте да си купите обувка за ходене, ако е гъвкава, плоска и няма силно извита пета.

Обувки за контрол на движение (MC)
Обувките за контрол на движението са най-твърдите обувки. Те са проектирани да бъдат негъвкави, защото са предназначени да ограничат пренаселеността . Те са тежки, но трайни. Много от тях са построени на последно място и могат да имат междинна подметка с двойна плътност с по-плътния материал от вътрешната страна на крака, за да се помогне за поправяне на удара. Най-вече, обувките за контрол на движението са предназначени за хора с наднормено тегло и по-тежки хора. Често хората с плоски крака се справят добре и в тези обувки. Проблемът с повечето обувки за контрол на движението е, че те са склонни да имат дебела пета, което прави ходенето по тях същото като ходенето нагоре с всяка стъпка.

Леки обувки за ефективност за неутрални крака
Хората, които не прекаляват, се счита, че имат неутрални крака. Тези обувки са гъвкави и леки, за да им позволят да постигнат скоростта и производителността, която искат. Те може и да не разполагат с достатъчно омекотяване за по-дълги разходки, но те са склонни да се износват по-бързо за по-тежки разходки.

Облечени обувки
Облекчаваните обувки имат най-меките подложки , малко опора и са гъвкави. Обикновено те са построени върху полу-извити или извити на последно място. Тези обувки са предназначени за хора, които не прекаляват и не се нуждаят от допълнителна подкрепа. Често хората с високи арки се справят добре в тези обувки. Отново, дебелата пета прави същото като ходенето нагоре с всяка стъпка.

Стабилни обувки
Стабилните обувки са компромисен тип обувка. Те са по-гъвкави от обувката за контрол на движението, като същевременно осигуряват достатъчна поддръжка и издръжливост. Често те са построени върху полу-извити последни и може да имат двойна плътна средна подметка за подкрепа. Стабилните обувки са предназначени за хора, които нямат тежки проблеми при контролиране на движението и средно тежки хора. Те са склонни да имат и дебела пета, макар и не толкова дебела, колкото обувката за контрол на движението, което прави ходенето по тях същото като при ходенето нагоре с всяка стъпка.

Racewalking обувки
Тези обувки са построени, за да приспособят хода на състезанието и са подобни на състезателните апартаменти.

Те са склонни да нямат дебела междинна подметка, или копчета или остриета върху подметката. Състезателните апартаменти, използвани от бегачите, имат минимална стабилност, възглавница или издръжливост. Това обаче означава, че те имат ниска пета, са гъвкави и са много леки.

Леки туристически и пътеки за обувки
Това са най-добрият избор за дневно туризъм и разходки по скалисти или естествени пътеки. Ако не носите тежък пакет, не се нуждаете от допълнително тегло и глезена за поддръжка на тежки ботуши. Обувките за обувки имат подметки, предназначени да предпазват краката ви от скали и дават добра стабилност и сцепление на естествените повърхности. Trail running shoes са проектирани да бъдат дишащи, удобни и омекотени, жертвайки подкрепа и издръжливост в сравнение с ботушите.

Пешеходни сандали
Сандалите могат да бъдат добър вариант, в зависимост от това как са конструирани и какъв терен вървиш. Трябва да научите какво да търсите в ходещ сандал, така че да изберете този, който работи за фитнес ходене. Джапанките не са идеални за фитнес ходене, но ако ги обичате, научете как да избирате най-добрите модели за флип флоп, за да се отнасяте с краката си правилно.

Комфортни обувки
Ако трябва да сте на краката си цял ден по време на работа, тези обувки са проектирани с опора и възглавници, за да поддържат краката ви щастливи.

Трябва ли ходещите да носят ботуши?

За обикновените хора в Европа е обичайно да носят туристически ботуши. Въпреки това ботушите не осигуряват функции за контрол на движението, които много хора се нуждаят, и може да са гъвкави и тежки. Ходещите могат да открият, че се нуждаят от обувка за пътеката, но не и за улицата. Дори ходещите, които прекосяват Camino de Santiago в Испания, предпочитат по-леки, гъвкави обувки за пътеки за дългия си разходки по естествени повърхности.

Ботушите за средно тегло са предназначени за пешеходен туризъм с леки до умерени товари за backpacking. Те са по-трайни и поддържащи и са подходящи за къси разходки с беседки в умерен терен. Удължените ботуши за гмуркане са предназначени за пешеходен туризъм със средни до тежки товари, за многократни екскурзии, за многодневни екскурзии и груб терен. Те са издръжливи и подкрепят защитата на глезените и краката. И двата типа ботуши са може би повече, отколкото ви е необходимо, освен ако не сте в backpacking.