Как ходенето може да повиши настроението ви и да намали стреса

Това е вашият мозък докато ходиш

Ходенето и упражненията имат ползи отвъд чисто физическото. Много хора ходят толкова за психическо и духовно благополучие, колкото за фитнес.

Може ли ходенето да увеличи настроението ви? Може ли да ви помогне да се справите с жизнения стрес? Може ли да ви помогне да работите чрез проблеми с взаимоотношенията? Може ли да доведе до по-дълбок духовен и религиозен живот? За мнозина отговорът е "да".

11 начина да се разхождам стрес

Ходенето може да помогне за облекчаване на стреса.

Изследване, публикувано в Annals of Behavioral Medicine, показва, че студентите от университета, които ходеха и правели други леки до умерени упражнения, редовно имали по-ниски нива на стрес, отколкото канапета или онези, които упражняваха напрегнато. Проучванията в Япония показват още по-добри резултати при ходене в парк или гора.

Разходката ви дава време да мислите, както и време, за да се махнете от стресовете. Излизането от стресиращата среда, дишането на въздуха и усещането, че тялото ви се движи, е естествено облекчаване на стреса. Други начини за ходене могат да облекчат стреса:

1. Направете почивка: Направете физическо и умствено разстояние между вас и средата, причиняваща стрес. Станете и вземете 15 минутна разходка пеша .

2. Разхлабете: Много хора пренасят стреса, като опъват мускулите си. Като влезете в правилната си позиция и ходене по ходене , развържете тези мускули и ги поставете на работа. Научете повече за това как да ходите . За по-нататъшно отпускане на рамото и шията си, опитайте техниката на северното ходене с фитнес разходки.

3. Излез от главата: Направете пауза от вътрешните си тревоги. Следете околната среда около вас; се наслаждавайте на дърветата, цветята, птиците, градините, небето или магазина за прозорци, които се разхождат из магазините или в мола.

4. Свържете отново с физическото си тяло: Помислете от главата до петите как тялото ви работи, за да ви пренесе.

Може да искате да практикувате техники на дишане и да работите върху ходещата ви форма. Почувствайте слънцето, бриз, мъгла или дъжд на кожата си.

5. Изгаряне на калории от стрес-хранене: Много от нас се обръщат към комфорт храна или висококалорична храна, когато е под напрежение. Ходенето е добър начин да изгорите калории, без да се налага да преминете на тренировка. Станете и се движете. Пешеходна калория Калкулатор

6. Време е да помислите : "Всички истински велики мисли са замислени по време на ходене", каза философът Фридрих Ницше. Разходете се и се увеличава кръвният поток към мозъка ви, който ви дава време да разгледате различните аспекти на вашите проблеми далеч от разсейване на офиса или дома ви. Креативните идеи и решения могат да се разпространяват по-лесно.

7. Говорете и смейте: Изберете забавен спътник, който може да ви разсее от нещата, причиняващи вашия стрес. Нека те забавляват и ви изнесат щастливата страна. Играйте на детските площадки, през които може да минете. Бъди глупав. Забавлявай се.

8. Вентил: Изберете ходещ спътник, който е готов да слуша какво причинява стреса и да ви даде емоционална подкрепа и съвети. Ако можете да намерите човек, който е квалифициран за решаване на проблеми и консултиране, това може да бъде продуктивно.

9. Увеличете вашето виждане: Стресът може да ви даде виждане тунел, стесняване на вашия свят оглед на непосредствения проблем.

Разходете се и наблюдавайте какво се случва около вас. Какво правят другите хора? Дали новият съсед се движи? Дали колегите подготвят парти? Какво изграждат от другата страна на улицата? Къде отива тази нова пешеходна пътека? Вижте, че има повече живот, отколкото вашите проблеми.

10. Намалете кръвното Ви налягане: Стресът може да бъде фактор при високо кръвно налягане. Изследванията показват, че ходенето може да понижи кръвното Ви налягане и да намали риска от сърдечен ритъм.

11. Разходка в парк за повишено облекчение на стреса : Изследванията установиха, че ходенето в естествена среда има по-големи ефекти за облекчаване на стреса, отколкото ходенето в градска среда.

Предупреждения: Ако сте естествена тревога, вие сте изправени пред риска да превърнете дори разходката, облекчаваща стреса, в собствената си тревога. 10 неща, за които разхождачите се тревожат .

Пешеходството увеличава настроението и облекчава депресията

Ходенето и други упражнения водят до освобождаването на естествените щастливи наркотици - ендорфини. Ходещите, които ходят с бързи темпове, за да увеличат сърдечната честота, ще забележат този ефект повече от тези, които ходят с по-бавно темпо на сърдечен ритъм. Но дори и с по-бавно темпо, повечето хора забелязват подобрение в настроението.

Много лекари препоръчват добавяне на редовно ходене и упражнения като естествено лечение за облекчаване на депресия. Причината за депресията е свързана с мозъчната химия. Като постигнете мозъка си, за да освободите повече от щастливите химикали - ендорфините - естествено постигате това, което много лекарства и билки се предписват изкуствено.

Депресията може да бъде сериозна и животозастрашаваща болест, затова се консултирайте с вашия лекар, ако настроението ви води до проблеми в живота ви или ако имате мисли за самоубийство. Използвайте ходенето като част от ефективното лечение на разстройства на настроението, които могат да включват и терапия с говорене и лекарства.
Как да започнете ходене

Проучванията публикува през 2015 г., че ходенето в естествена среда намалява преживяването и безпокойството.

Това е вашият мозък за ходене - Подобрете психическото острота

Упражнението, като ходене, увеличава притока на кръв към мозъка. Изследване от 1999 г. на хора на възраст над 60 години установява, че ходенето на 45 минути на ден с 16-минутна скорост подобрява уменията за мислене. Участниците започнаха на 15 минути пеша и построиха своето време и скорост. Резултатът е, че същите хора са психически по-остри, след като започнаха тази пешеходна програма.

Проучване през 2011 г. показа, че по-възрастните хора, които ходят 40 минути на ден, три пъти седмично, намаляват нормалното съсирване на мозъчния хипокампус, което е мястото, където мозъкът обработва паметта и емоциите. След една година те подобриха ефективността си при задачите за пространствена памет.

Как да използваме ходенето, за да подобрим връзките ви

Да ходиш заедно за половин час или час, естествено води до разговор, споделяне и време, което е необходимо, за да изплюеш накрая какво си мислиш. Съпругът ми и аз се наслаждавам на разходки преди вечеря, където можем да декомпресираме от стреса на работния ден, както и да планираме предстоящи приключения.

Можете да изградите своя ходене навик като се разхождате заедно. Това е чудесен начин да останете мотивирани да продължите да ходите. Знам за двойките, които не биха си позволили да се " изравнят " с тях в броя на разходките, които завършиха.

Разходете се с децата си и вашите внуци. Специалните часове, прекарани сами с един родител и едно дете, могат да създадат трайни връзки и спомени, особено за деца, които винаги трябваше да споделят родителите си с други братя и сестри. Дългата разходка е перфектен начин да прекарате едновременно качествено време, без да се разсейвате от безсмисленото "развлечение".

Лесно е да се правят нови приятели по пътеката. Често ще се разхождате с някой нов и интересен човек или ще подновявате връзки със стари приятели. Пешеходците формират мигновена общност и скоро можете да се срещнете с нови приятели от всяка възраст. Ходещите имат обща радост от ходенето и готовност да отидат на места и да видят какво има там.

Как да използваме ходенето в духовния си живот

Разходката ви дава време да отидете по-дълбоко и да разгледате фундаменталните въпроси: Каква е целта на живота? Аз изпълнявам ли целта си в живота? Какво направих това направи света по-добро място? Какво трябва да направя? Заклех ли, че сега трябва да се поправя? Какво идва след живота? Какъв е най-добрият начин да живея до края на живота си?

Това са въпроси както за вярващите, така и за невярващите. Времето далеч от други грижи и натиск ви дава време да се занимавате с тези основи.

Тези, които работят върху позитивно мислене и утвърждаване, могат да използват времето си за ходене, за да създадат или подсилят своите убеждения.

Каролин Скот Кортеж казва в The Spirited Walker : "Движението в тялото носи движение в съзнанието, това е естествена алхимия, така че много от нас се стремят към това движение в нашия живот, към сливане на битие и правене. в себе си и да се свързваме един с друг и с духовните ценности, които ни поддържат и ръководят ".

Ходенето може да се използва като йога, за да изчистите ума и да се представите в момента или като подготовка за медитация. Можете да свържете отново ума и тялото си и да се изгубите в перфектния израз на ритъм, дишане, движение.

Ходенето може да бъде и средство за свързване на вярващите с Бога. Някои системно използват времето за ходене, за да се молят и да получават духовно вдъхновение. Когато ходя, благодаря за красотата, която виждам около мен, както в природата, така и сред хората, с които минавам или ходя. Хвалението идва лесно и понякога се чувствам като да се прочуя в песни на богослужение и да го правя, ако съм сам. Ритъмът на ходенето и интеграцията на тялото и ума ви отварят, за да говорите с Бога, разколебани от други прониквания.

Пешеходството е използвано като средство за молитва на монасите през вековете. Разходката на лабиринт е древна техника за молитва и медитация - вижте Разхождането на лабиринта за някои съвременни места за практикуване на това духовно търсене.

Източници:

Kramer, Arthur F. et. Ал. "Стареене, фитнес и неврокогнитивна функция" Природа. 29 юли 1999 г. doi: 10.1038 / 22682

Erickson, K. et. Ал. "Упражняващото обучение увеличава размера на хипокампуса и подобрява паметта." PNAS 15 февруари 2011 г. т. 108 не. 7 3017-3022.

Майо клиника. Депресия и тревожност: Упражнението улеснява симптомите.