Ще приемате B-комплекс витамин добавки да ви даде енергия?

Б витамините са семейство водоразтворими витамини, включително тиамин, рибофлавин, ниацин, пантотенова киселина, пиридоксин, кобаламин и фолат. Те имат няколко различни функции, но като група те участват в приемането на храните, които ядете, и превръщането им в енергия.

Вероятно вече получавате достатъчно витамини от комплекса от храната, която ядете, стига да ядете разумно балансирана диета.

Те се намират в голямо разнообразие от храни, така че недостатъците са редки, освен ако нямате специфични здравословни проблеми. Но ако се притеснявате, че вашата диета може да е недостатъчна, всеки евтин B-комплекс добавка ще ви даде всички витамини от вида, от който се нуждаете.

Ако търсите добавка от витамин В-комплекс, която да ви накара да се почувствате по-бдителни или по-мотивирани, вероятно ще сте разочаровани. Вярно е, че тялото Ви се нуждае от витамини от комплексния комплекс, за да произвежда енергия от храните, които ядете, и те са от съществено значение за функцията на мозъка и нервите, но те могат да направят толкова много. Енергията идва предимно от храни, които ядете, особено от въглехидрати, въпреки че тялото ви може да използва белтъчини или мазнини като гориво. В-витаминните комплекси се включват в различни метаболитни процеси, които правят енергията да се случи, но те не могат да създават енергия от нищо, така че наистина трябва да се храните правилно да се чувствате по-енергични.

Така че В-комплексните витамини не са като "Pep хапчета"?

Не, те не са и витамините от комплексния комплекс не действат като кофеин .

Вие просто няма да получите никакъв вид енергичен бръмча от B-комплекс добавки. Ако това търсите, тогава сте по-добре с чаша или две кафе или силен чай. Разбира се, можете да закупите и енергийни добавки или енергийни напитки .

Добре, така че защо енергийните добавки Винаги имат В Витамини?

За маркетинг.

Това ги прави да изглеждат добре. Ще намерите енергийни добавки под формата на таблетки или течности. Основната им съставка е кофеинът (всъщност това работи), но енергийните добавки често съдържат някаква комбинация от витамини от В-комплекс, въпреки че те всъщност не добавят нищо допълнително. Енергийните напитки, които намерите навсякъде? Същата история. Това е кофеинът, който ви очарова.

Защо да приемате B-комплекс витамини след това?

За да бъда честен, освен ако нямате действителен дефицит, бременна, ще сте бременна или ще имате здравословен проблем, който се забърква с нивата Ви на витамин В, просто няма причина да приемате добавки от витамин В.

И така, какво правите, ако искате повече енергия? Има няколко неща, които можете да направите. Започнете с получаването на точното количество физическа активност и сън, който се нуждае от тялото ви и се опитайте да намалите нивото на стрес. Що се отнася до вашата диета, добра идея е да подобрите качеството на храните, които ядете, ако искате да се чувствате по-енергични.

Не забравяйте да ядете много цветни плодове и зеленчуци, защото те са с ниско съдържание на калории и супер високо съдържание на хранителни вещества и антиоксиданти. Яжте пълнозърнести храни всеки ден, вместо рафинирани зърна, и избирайте здравословни мазнини, като например омега-3 мастни киселини, открити в риба, ленено семе и канолено масло и мононенаситени мазнини, открити в ядки, семена, авокадо и зехтин.

Изберете по-здравословни източници на протеини, като например постно говеждо и свинско месо, пиле без кожа и пуйка и увеличавайте приема на вегетариански протеини като сухи бобчета и соеви храни.

Храненето на всички тези здравословни храни ще бъде по-лесно, ако изрежете всички боклуци и захарни напитки. И ако пиете повече от време на време, може да се почувствате по-добре, ако намалите консумацията на алкохол.

Ако направите тези промени и все още се чувствате уморени и уморени, трябва да говорите с вашия доставчик на здравни услуги, който може да определи дали имате някакви здравословни проблеми, които ви карат да се чувствате по-малко енергични.

Източници:

> Академия по хранене и диететика. "Хранене за стимулиране на енергията".

Gropper SS, Smith JL, Groff JL. "Разширено хранене и човешки метаболизъм". Шесто издание. Belmont, СА. Wadsworth Publishing Company, 2013.