8 Най-честите извинения за избягване на ходенето

Как да преодолеем пречките пред доброто здраве

Ползите от ходенето се простират далеч отвъд физическото ви здраве. Това е чудесен начин да облекчите стреса, да увеличите настроението си и да се ангажирате с другите в най-големия открит свят. Това е нещо, което всеки може да направи и да продължи да прави за цял живот.

И така, защо е толкова трудно понякога да се измъкнем от един стол, да сложим каишка на чифт обувки и да се разхождаме? Често се убеждаваме, че имаме причини, но най-често не правим оправдания.

Сега е време да излезете от извиненията и да се върнете на пистата за добро здраве. За тази цел, тук са осемте най-често срещани извинения за избягване на ходенето и какво можете да направите, за да ги преодолеете:

1 - "Много съм зает да ходя."

Гети изображения

Не се отрича фактът, че домашният и професионалният живот на един човек може да бъде забързан. Но често използваме термина "прекалено зает", за да ни даде "навън" на упражнения, а по-скоро да извадим от 30 до 40 минути в нашия график.

Има няколко неща, които можете да направите, за да помогнете за преодоляването на това:

2 - "Прекалено съм уморена, за да ходя."

Vic / Flickr CC

Удивителното нещо за това извинение е, че ходенето има точно обратния ефект върху умората. Тя ви зарежда много повече, отколкото да се разпада на дивана или да разкъса бира.

За да се ориентирате, започнете с няколко бебешки стъпки:

3 - "Твърде студено е да ходиш".

clipart.com

Грешка е да повярваш, че трябва да се натовариш през зимата. Ако се подготвите за сезона, няма причина защо през зимата трябва да ходите по-рядко, отколкото през пролетта.

Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат:

4 - "Прекалено горещо е да ходиш".

Гети изображения / Бленд изображения / Марк Романели

Нека бъдем ясни: горещото време може да породи реални рискове за здравето на пешеходците, включително дехидратация и изчерпване на топлината. Но това не означава, че трябва да се отклонявате през лятото.

Вместо това вземете няколко прости предпазни мерки:

5 - "Аз съм твърде стар, за да ходя."

Танасис Зоволилис / Гети изображения

Хората, които казват, че са твърде стари, за да ходят, обикновено са едни и същи, които изобщо не извършват физическа активност. И проблемът с това е, че ходенето е една от най-добрите форми на упражнения за възрастни хора. Подобрява сърдечно-съдовото здраве, мобилността и мускулния тонус и често е единствената форма на упражнение, с която възрастните хора ще останат.

Разбира се, може да имате ограничения, но упражняването може да е от полза за всеки, независимо от възрастта или физическото му състояние. За да се върнете по по-здравословен път:

6 - "Ходенето не е добро за тялото ми."

Жанно Оливет / Е + / Гети изображения

Въпреки че е вярно, че проблемът с тазобедрената става, коляното или крак може да възникне при ходене, това може да е свързано повече с обувките ви, отколкото с всичко останало. Докато очевидно трябва да работите в рамките на вашите ограничения, неактивността няма да подобри вашето здраве или да направи вашите съвместни проблеми по-добри. Може да ходи.

Ето някои от нещата, които могат да помогнат:

7 - "Не обичам да ходя сам".

Кевин Уелс / Гети изображения

От всички извинения това може да е най-валидно. Отвъд възможните опасения за безопасността, ходенето самостоятелно редовно може да бъде по-малко приятно.

С това се казва, че има неща, които можете да направите, за да направите ходенето по-безопасно и по-общителен афера:

8 - "Разходката е скучна."

Софи Делаув / Култура / Гети изображения

Добре, така че ходенето може да не е толкова вълнуващо, колкото бягането на луга или репетирането на скала, но има неща, които можете да направите, за да подобрите цялостното преживяване.

Започнете с пречупване на начина, по който гледате ходенето. Ако се нуждаете от повече ходене, отколкото просто свеж въздух и прекрасна обстановка, помислете за следните опции:

В крайна сметка ходенето не е задължително. След като отделите време, за да разгледате многото предимства на ходенето - както за вашето здраве, така и за спокойствие - ще намерите няколко извинения, за да не го превърнете в редовна част от живота си.