4 стъпки към великата пеша техника

Време е да започнете с тези стъпки за отлична фитнес техника за ходене за комфорт, мощност и скорост. Независимо дали сте абсолютен начинаещ проходилка или искате да подобрите вашите тренировки , тези четири стъпки ще имат отражение.

Много хора се разхождат, без да мислят за това как ходят. Но позицията, движението на стъпалата, стреса и употребата на движението на ръката правят голяма разлика в скоростта на ходене и способността ви да вървите енергично.

Да се ​​научите да използвате добра стойка за ходене, ще ви помогне да дишате по-дълбоко, да отпуснете раменете и врата си и да избягвате болки в гърба и бедрата. С помощта на движението на дясната ръка и крака ще се задвижите напред с власт и без загуба на усилия.

Ще използвате една и съща техника за ходене, независимо дали вървите по тротоара, на пистата или на бягащата пътечка.

1 - Стойка за ходене

Walker с добро поведение. Момчило Гружич / Е + / Гети изображения

Позата е първата стъпка за пешеходен комфорт и енергия. Ще можете да си направите дълбоки вдишвания. Вие ще ангажирате основните си мускули и ще можете да използвате краката и задните мускули за естествена крачка напред.

Лошото положение на ходене може да допринесе за болки и болки след ходене, докато голяма стойка за ходене може да ги облекчи. Тя може също така да помогне за коригирането на разклащането и нахлуването, което правим, докато седим на компютър или проверяваме нашите екрани.

В началото на всяка разходка, вземете няколко секунди, за да настроите ходенето си.

Стъпки към голямото поза

Сега имате правилната стойка, за да започнете да ходите. Нека да работим за движението на ръката.

2 - движение на ръката

Ръчно движение за ходене. Гари Джон Норман / Източник на изображението / Гети изображения

Движението на ръката може да даде сила на вашето ходене, изгаряне на 5-10% повече калории и действащо като баланс на движението на краката ви.

3 - Удар на краката

Стъпка на стъпалото. Ерик Исаксън / Blend Images / Гети изображения

Стъпката на ходене е движещо се движение.

4 - Пешеходна стъпка

Добра стъпка по неблагодарна. Фотоаlto / Але Вентура / PhotoAlto Агенция RF Колекции / Getty

Натискането на задното стъпало е ключът към ходене с мощност и скорост. За съжаление, много хора попадат в лошия навик на претрупване - като поемат по-голяма стъпка напред. Това поставя повече стрес върху ставите на долните крака и не дава никаква сила на вашата стрелка. Посъветвайте се с един приятел да ви гледа как се разхождате, за да видите дали сте преувеличени с обичайната си ходене.

Удължете обратното

Удължете стрелата в гърба, а не в предната част, за да подобрите силата и ефективността. Показаният проходилка има добра стъпка в гърба, докато предният крак е по-близо до центъра на тялото. Не печелите нищо, като излезете напред с крака напред.

Помислете за това, че държите гърба си на земята по-дълго и си давате добър тласък, за да добавите енергия към вашата крачка. Краката ви се движат през стъпалото от петата удари пред себе си, за да избута с пети в задната част.

Практикувайте Вашата стъпка

След това, когато вървите с добра стойка и преобръщане от петата до петите от предишните стъпки, се съсредоточавайте върху това, че държите задния крак на земята по-дълго и си давате добър тласък. Може да помислите и за това, да държите крачка напред, но това вероятно ще се коригира, ако задното стъпало е по-дълго на земята.

Докато се чувствате комфортно с този нов модел за ходене, можете да увеличите скоростта, като вземете по-малки, по-малки стъпки. Това е, което вършат бързите пътешественици , а не пресичането.

Източник:

Seay JF, Frykman PN, Sauer SG, Gutekunst DJ. "Механиката на долните крайници по време на маршируване при три различни каденции за 60 минути." J Appl Biomech . 2014 Фев; 30 (1): 21-30. doi: 10.1123 / jab.2012-0090. Epub 2013 април 1.