Какво да знаете за първата си благотворителна разходка

Как да го направим благотворителен ход

Били сте само наети да ходите в благотворително ходене събитие - може би на състезанието за лечението, март за бебета, MS Walk, или други. Но ти не си проходител! Сега какво ще направите? Как ще успеете да постигнете тези мили?

Първо, поемете дълбоко въздух. Краката ви бяха направени за ходене. Нека да вземем една стъпка в даден момент.

Кога трябва да започнете да ходите?

Най-добре е, ако имате няколко седмици преди събитието, за да получите някакво обучение.

Започнете сега и планирайте да ходите поне 15 минути всеки ден, като постепенно увеличавате времето и разстоянието си. Този урок за начинаещи е идеален, ако имате един месец или повече, преди да се подготви пешеходното събитие. Следвайте графика и повечето хора ще могат да изпълнят разстояния до 5 мили.

Започнете днес. В зависимост от нормалното ниво на активност, ходете 15 минути до половин час всеки ден преди събитието.

Колко далеч е 5К? Колко време ще отнеме?

Не знаете какво се превежда 5 километра или колко време ще ви отведе, за да го вървите? Ето един измамен лист за вас:

Имам ли нужда от нови обувки?

Усещането за ходене започва отдолу - обувките и чорапите. Ето пътеводител за обувки за пълна информация за това, какво да търсите. Подгответе се за свой собствен чифт. Номерът е да отидете до магазина във вашия район, който обслужва сериозните бегачи и има персонал по продажбите, който се интересува от това да ви вкара в подходяща двойка обувки. След това трябва да ходите през тях всеки месец, за да знаете, че те работят добре.

Ако нямате време да намерите и счупите нов чифт обувки, най-добре е да използвате любимите си маратонки. Къде можете да направите разлика е с чорапите . Забравете памучните чорапи, стигнете до магазин за спорт и купете чифт CoolMax чорапи или чорапи, устойчиви на блистери. Те отблъскват потта, за да поддържат краката ви сухи и по-малко склонни към мехури.

Какво да направя, ако получа blisters?

Голям проблем за онези, които ходят на дълги разходки, за които не са обучени адекватно, са блистери. Научете как да предпазите блистерите от лесния начин, като покриете краката си с вазелин, преди да поставите чорапите си. Ако практикувате и получавате блистери в район, въпреки нежеланото желе, а след това покрийте тези зони с moleskin или превръзка, преди да ходите.

Ще спечеля ли блясък?

Дърпаш ли си ръбовете, когато ходиш? Shin шини са общи за хора, които са нови за ходене. Шини се упражняват само чрез ходене, а когато сменяте скоростта на ходене, разстоянието или обувките, ще чуете за това от вашите ръбове.

Спрете и почивайте малко. След това се забавете и направете по-малки стъпки.

Какво друго трябва да нося?

Краткият отговор е слоеве, слоеве, слоеве. Но тук са подробностите:

Какво трябва да ям и пия преди, по време и след това?

Благотворителните разходки обикновено имат много леки закуски и напитки по време на разходката и в началото / края.

Преди разходката

Уверете се, че познавате местоположенията за начало / край и сте регистрирали своя регистрационен номер в точното време и място. Изследвайте къде да паркирате или информация за обществения транспорт. След като имате номера на състезанието си, вземете някои допълнителни предпазни щифтове и нанесете слънцезащитния комплект. Отделете време, за да влезете в банята преди старта.

По време на разходката

Направил си го! Направихте го с предизвикателна разходка, надявайки се, че не е по-лошо за износването. Насладете се на наградата си - тениската, медала, колчето или друг елемент, който сте получили.

Носете го с гордост!

След разходката

Сега, когато знаете, че можете да се разхождате на разстояние, е време да планирате следващото благотворително ходене събитие, с което ще се справите. Може би по-голямото предизвикателство ще ви помогне да станете годни и здрави през обучението. Може би дори смятате влака да ходи на маратон за благотворителност. Много от тези програми дори плащат за транспорта и регистрацията ви в голям пешеходен маратон в чудесен локал.

Потърсете пешеходни клубове и групи във вашия район, с които да се присъедините към своите разходки, за да сте мотивирани.