Нейтън Зефир Преглед на фенерчето пожар

Участвал съм в много разходки през нощта, включително и на Hood to Coast / Portland to Coast Relay , където се изискват фенерчета или фарове. Когато забелязах Nathan Zephyr Fire на състезание, открих, че Нейтън е проектирал практически перфектния фенер на фенерчето и пътеката.

Zephyr Fire идва в две версии, които варират в яркост. Zephyr Fire 100 има максимален интензитет от 113 лумена.

Това беше много ярко за осветяване на пътя ми и трябваше да осветява над 67 метра. Zephyr Fire 300 отнема до 308 лумена и осветява 104 метра / 341 фута. И двата режима са High, Low и Low Strobe.

В допълнение към предната светлина, двете версии имат червена задна светлина за безопасност, така че няма да се нуждаете от отделна светкавица / мигаща светлина.

Ъглов и ръчен ремък: Zephyr Fire е под ъгъл от 24 градуса, идеален за осветяване на пътя ви при ходене или бягане . Още по-добре, има регулируема еластична дръжка за ръката, така че не е нужно да държите здраво с нея. Просто се плъзнете върху триъгълната каишка за ръце и можете да отпуснете ръката си или да се задържите свободно. Това предотвратява повишаване на кръвното ви налягане поради захващане на нещо, докато бягате или джогирате. Zephyr Fire е лек, така че няма да увеличите риска от натоварване.

Зареждане чрез USB : Най-големият проблем с ярки фенерчета е живота на батерията.

Можете да презаредите Nathan Zephyr, като включите USB кабел в адаптер или компютър. Перфектно, вече имам тези в колата и в офиса. Отнема 5-6 часа за пълно зареждане. Времето за изгаряне за Hi - 5+ часа, Ниско - 8 часа, Ниска / Strobe - 15 часа. За 300 е Hi - 3 часа, Low - 6 часа, Low / Strobe - 12 часа.

Щастлив съм, че имам 100, тъй като е впечатляващо ярък и има по-дълго време за изгаряне на дългия лъч преди презареждане.

Звукова аларма за безопасност: Можете да натиснете бутона за сирената на ръкохватката, за да изключите алармата на сирена и да предупредите другите, ако сте в беда. Единственият ми въпрос с това е, че за първи път, когато го използвах, продължавах да натискам този бутон, а не бутона за захранване / режим. Сирената е силна, но не е прекалено силна.

Разходка или джогинг с фенерчето Nathan Zephyr Fire

Не е лесно да държите фенерче в перфектен ъгъл, когато сте на разходка или бягате. Дизайнът на тази фенерче елиминира този проблем. Имах много проблеми с фарове и LED шапки, защото гредата не достига до земята в точните точки пред мен, за да ми светне пътя.

Фенерчето не е идеалното решение, ако използвате добро движение на ходене, тъй като лъчът ще се люлее напред-назад с ръцете ви. Но вграденият ъгъл ви помага да държите лъча в дясната част.

Виждал съм много счупено фенерче, защото те са се измъкнали от ръката ви. Това е много малко вероятно да се случи с триъгълната каишка за ръце.

Това фенерче е устойчиво на атмосферни влияния IPX4, то трябва да е наред с малко дъжд, но не е построено за потапяне във вода.

Долен ред

Аз съм много щастлив с тази покупка и аз ще го държим удобен в колата си за извънредни ситуации и в моя пешеходен пакет за разходки. Имах нужда от това, когато приятелите ми се срещнаха за разходка преди зората и се представиха много добре. Единственото безпокойство би било да помним да го презаредите след всяка употреба.