Как да изберем най-добрия педометър

На китката, талията или вградена в часовника или телефона си

Носенето на крачкомер или фитнес инструмент и записването на ежедневните ви стъпки е чудесно мотивиращо средство . Можете да носите крачкомер цял ден, всеки ден и да записвате всички стъпки. Или можете да го носите само когато излизате на разходка за тренировка . Най -добрият избор за педометрите включва тези, които носите на китката или лентата, както и приложения, които можете да използвате, за да проследявате стъпките си.

Какъв тип педометър е най-добър?

Всички крачкомери отчитат стъпките, но използват различни сензори. Свързаните с приложенията крачкомери и фитнес ленти като Fitbit използват акселерометър чипове и сложни програми за засичане на движение като стъпки. Мобилните телефони имат и тези чипове и могат да отчитат стъпките ви, когато носите телефона си, и можете да видите стъпките си с приложението за педометър.

Старият училищен педометър, който носите на кръста си, има различни механизми , някои по-точни от другите. В общия ред на точност, това са акселерометър чип, акселерометър, навити пружини механизъм, и механизъм за коса. Свободните педометри, които се дават в промоциите за здраве, често са несъмнено неточни модели за коса и не трябва да се отказвате от педометрите, ако сте опитали някоя от тях.

Как ще носите своя педометър?

Ако носите своя педометър, за да преброите ежедневните стъпки, изберете такъв, който е достатъчно малък и достатъчно удобен за целодневно износване. Добавете предпазно каишче за крачоли или предпазен колан за китката, за да се справите добре, така че да не падат и да се губят. Дисплеят трябва да бъде лесен за разчитане, без да се премахва крачкомера от талията ви. Ако крачкомерът има бутон за нулиране, той трябва да бъде конфигуриран така, че да не можете да го нулирате случайно.

Какво искате да направите с крачкомера?

Общо дневни стъпки : Най-простите педометри отчитат само стъпките ви и показват стъпки и / или разстояние. Това може да е всичко, което трябва да проследите, за да сте себе си мотивирани към целта от 6000 стъпки на ден за здраве или 10 000 стъпки на ден за отслабване . Въпреки това, някои крачкомери (или педометърни функции на други устройства) са създадени за използване само по време на тренировки, вместо да работят цял ​​ден.

Проследяване на тренировки : Ако искате да използвате педометъра си основно за проследяване на специализираните тренировки за ходене, ще искате един с функция за тренировка или възможността да го нулирате. Някои педометри се рестартират в полунощ и не можете да ги използвате само за конкретни тренировки. Но много от модерните модели са в състояние както да отчитат общите дневни стъпки, така и да проследяват конкретни тренировки.

Отвъд Count : Много модели на педометър имат повече функции. Трябва да отбележите кои от тях са най-важни за вас, когато сравнявате модели.

Точност на разстоянието между крачкомера

Точността започва с механизма. Акселерометрите и акселерометърните чипове са по-точни от пролетните модели.

За да проверите точността на своя крачкомер, отброите 100 стъпки и вижте какъв е броят на крачкомера. Ако е изключен с повече от няколко стъпки, коригирайте къде го носите. Може да се наложи да експериментирате къде да го носите. Понякога се движат само с един инч или два прави голяма разлика. За фитнес ленти, това е различно, ако го носите на доминиращата китка и често можете да зададете това в приложението.

Точността на оценката за разстоянието зависи от измерването на дължината на крачка и правилното задаване на дължината на крачка . Някои модели просто попитайте за вашата височина и използвайте стандартна формула. Ако това не е точно за вас, може да се наложи да го настроите с различна височина, за да получите по-точни показания на разстоянието.

Можете да проверите точността на оценката за разстоянието на педаметъра, като използвате известно разстояние. Използвайте приложение за картографиране, за да изготвяте и измервате пешеходна пътека и да я проверявате при четенето на педаметър

Пешеходни обороти / Одометри

Пешеходните скоростомери и приложенията за измерване на скоростта използват GPS сензори за непрекъснато проследяване на скоростта и разстоянието - но само на открито - и те няма да работят на бягаща пътечка. Те са налични от Garmin, а някои модели от Fitbit и други производители включват GPS базирана скорост и разстояние. Други устройства могат да използват сензор за акселерометър, който носите в или на обувката, за да измерите тези данни и трябва да бъдат калибрирани за най-добра точност. Моделите на датчиците за обувки работят както на закрито, така и на открито и могат да се използват на бягаща пътечка.

Педометрите, които качват и показват данните ви

За наркомани, какво би могло да бъде по-добре от крачкомера, който качи вашите данни за ходене на компютър или приложение за мобилни телефони и ви показа графики и диаграми на вашата дейност? Fitbit, Garmin и Jawbone всички попадат в тази категория. Докато мнозина приемат, че всеки има мобилен телефон и може да изтегли данните чрез Bluetooth, Fitbit и Garmin продължават да включват USB връзка, така че да можете да качите безжично и на компютър.

Приложения за крачкомер

Може да не се нуждаете от отделен крачкомер. Приложенията за педометър за мобилни телефони използват вградения акселерометър на телефона, за да броят стъпките, или да използват GPS на телефона. Те се различават по отношение на това дали можете да ги използвате, за да проследявате дневните стъпки или да ги използвате само по време на специални тренировки.

Приложенията за проследяване на тренировки могат да използват GPS на телефона ви и непрекъснато да показват скоростта и дистанцията ви и да следят пътя ви на карта. Използването на функцията GPS изважда батерията по-бързо и няма да работи за ходене на неблагодарна . Някои приложения ви позволяват да споделяте постиженията си с приятели чрез социални медии или електронна поща.

Програми за ходене педометър

Съхраняването на записите за вашите стъпки и / или разстояние може да ви държи на път. Можете да записвате ежедневните си суми във всеки дневник или да получите своя крачкомер и да влезете в някоя от програмите за ходене педометър .