Ябълкови круши

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 194

Мазнини - 2g

Въглехидрати - 41гр

Протеин - 5g

Общо време 10 мин
Подгответе 3 минути , готвяйте 7 мин
Сервирания 2 (по 3/4 чаша всяка)

Когато искате да разклатите оризовото си закуска, опитайте топла купа от елда грис вместо това. Това ниско FODMAP зърно нараства по популярност поради многото си ползи за здравето. Той е добър източник на фибри и минерали, и е без глутен за обувка.

Съставки

подготовка

  1. Поставете кората в купа и я покрийте с вода. Поставете крушите в хладилника да се накиснат за една нощ. На следващия ден изцедете крушите. Нормално е елдата да е до известна степен лепкава, така че гроздето ще бъде хлъзгаво. Изплакнете добре и изтеглете отново.
  2. За 2-четворна тенджера, добавете гроздето, бадемовото мляко, подправката тиква и солта и разбъркайте, за да разтворите подправките. Покрийте и доведейте до кипене, след това намалете топлината до ниско врязване и гответе за 4 минути. Отстранете капака и загрейте, за да продължите да къкри и гответе за още 2 минути, като се разбърква понякога.
  1. Извадете от топлината и разбъркайте ванилов и кленов сироп.

Варианти и замествания на съставките

Нагоре с една от следните опции с нисък FODMAP: 2 супени лъжици нарязани ниски FODMAP ядки ( орехи , пекани, бадеми) или 1/2 чаша боровинки , ягоди или малини.

Две трети какаово мляко без лактоза може да се използва вместо бадемово мляко.

Подправката тиква може да се направи от нулата, като се комбинират следните: 1 чаена лъжичка канела, 1/2 чаена лъжичка джинджифил, 1/4 чаена лъжичка индийско орехче, 1/4 чаена лъжичка бахар и 1/8 чаена лъжичка карамфил. Запазете допълнителния подправка за тиква, за да използвате друго време.

Съвети за готвене и сервиране

Потърсете сурова елда грис, която е бледо бежова, със светлозелен оттенък. Не използвайте олющени брашна, които са тъмно сиви / черни на цвят и не използвайте kasha, препечена медна версия на елда от елда, освен ако не ви харесват асортивните си вкусове. Необработена сурова елда грис поддържа добре в килера в продължение на няколко месеца, когато се съхранява в херметически контейнер.

Остатъците се съхраняват в продължение на няколко дни, когато са покрити плътно и охладени, така че помислете за удвояване на рецептата.