Как да тренираме да вървим по маратон от началото до края

Обучение за и въртене на маратон

Ходенето на маратон е целта на много хора. Не е нужно да бъдете бегач, за да бъдете маратон, тъй като все по-голям брой маратони са лесни за разходка с разширени срокове. Макар че много хора използват алтернативен метод на бягане / ходене, други просто прекарват маратона.

Има ли крайна линия за маратон в бъдещето ви? Има много причини да се разхождате на маратон и повечето здрави хора могат да го направят, ако се посветят на тренировъчен график и си дават поне 9 месеца време за подготовка.

Първо, маратонът е много тежко разстояние. На 26,2 мили ще ви отнеме от шест до осем часа или дори по-дълго с крачка напред. Трябва да тренирате методично за маратона . Трябва да сте готови за маратонен ден с подготовка и стратегия . Ако сте готови да поемете ангажимент, може да започнете с намирането на приятелски маратон, който да направи целта ви.

Маратон пеша обучение

След като сте задали датата и сте регистрирани за маратона , сега можете да започнете тренировка.

Стратегия за ходене на маратон

Освен това просто трябва да се погрижите да се грижите за тялото си по време на продължителни тренировки и по време на самия маратон.

Планиране за деня на състезанието

Вашето обучение по маратон ще продължи поне през два сезона. Вероятно ще ходите в студено време и в горещо време и ще бъдете готови за тези по време на състезанието.

Но бъдете готови за тези:

Ден на състезанието за маратони

Състезанието ще се различава от тренировъчната разходка. Ето основните неща за стратегията и възстановяването.

След маратона

Получил си медал. Сега какво? Първо, не забравяйте да празнувате. Носете си медал и раса риза с гордост. Вие се присъединихте към общността на маратонерите. Наблюдателите ще ви дадат уважение, тъй като малцина от тях някога са преминали на разстояние.

Вие ще бъдете изтощени и вероятно ще се чувствате емоционално в продължение на няколко дни. Можете също да изпитате пост-расовите блус. След като най-накрая постигнете целта, която сте фокусирали в продължение на месеци, това е често срещано. След като блистери лекуват и черни нокти на краката падат, може да започнете да мислите за тренировки за следващия маратон.