Как да направите вашите обувки да продължат по-дълго

Важно е да подмените обувките си на всеки 300 до 400 мили, но да получите нови обувки на всеки няколко месеца може да стане скъпо. Но колкото по-добре се грижите за обувките си, толкова по-дълго ще продължат. Ето някои съвети за това обувките ви да продължат по-дълго.

Носете вашите текущи обувки само за упражнения

Ангелика Шварц / Е + / Гети изображения

Въпреки че те могат да бъдат най-удобната ви чифт обувки, не носете обувките си за работа, освен за бягане или работа. Дори ако просто се разхождате наоколо, все още носите предпазното облекло. Вие също ги излагате на повече пот, мръсотия, бактерии и гъбички с всеки допълнителен час на краката си. Всички тези ще вземат под внимание състоянието на горната част на обувката и вътрешната подметка.

Вземете правилно обусловените си обувки и ги включете

Когато сте в бързане, е съблазнително да се опитате да вземете обувките си без да отстранявате дантелите. Накланянето на крака в обувката често огъва яката на петата, системата за шнур и горната част на обувката и поставя ударение върху шева и лепилото, което държи всичко заедно. Уверете се, че разхлабвате дантелите, преди да сложите обувките си и да ги свалите.

Изсушете добре вашите мокри обувки

Ако вашите обувки се намокрят, не ги поставяйте на пряка топлина, като на радиатор. Топлината изсушава кожата, лепилата и другите материали в обувките. За да изсушите правилно обувките си, разхлабете връзките, извадете стелките и ги оставете да изсъхнат, далеч от пряка топлина. За да им помогнете да изсъхнат по-бързо, можете да ги смачкате. Вестникът ще изтегли влагата, което ще позволи на обувките ви да изсъхват много по-бързо.

Алтернативни две чифта тенис обувки

Ако работите почти всеки ден, е полезно да завъртите два чифта обувки за бягане. Обувките ви ще продължат по-дълго, когато им дадете един-два дни, за да ги разкомпресите и изсъхнете между тренировките. Добра тактика е да започнете нова двойка, след като носите текуща двойка за около месец до шест седмици. По този начин ще забележите и разликата в омекотяването и подкрепата между двете двойки, сигнал, че най-старата двойка е готова да бъде заменена .

Съхранявайте обувките си правилно

Дръжте обувките си на хладно и сухо място, където могат да излязат добре. Топлината е врагът. Няма да оставяте кучето или детето си в гореща кола и не бива да оставяте обувките си в едно. Чантата за фитнес може да бъде чудесно място за транспортиране на обувките след тренировка в салона, но също така е и влажна среда без въздушен поток. Извадете ги от чантата, за да излязат навън.

Не поставяйте обувките си в пералня или сушилня

Ако трябва да почистите обувките си , използвайте четка, мек сапун и студена вода и ги оставете да изсъхнат.