Преглед на комплекта на Nike + iPod Sport Kit

Плюсове и минуси за спортния комплект Nike + iPod и сензора за обувки

Защо да носите както своя iPod, така и крачкомера? Комплектът Nike + iPod Sport Kit включва крачкомер, който се вписва във вътрешните обувки Nike + и комуникира безжично с вашия iPod nano, iPod touch или iPhone 3GS или по-късно. Приемникът е включен за използване с iPod nano, но не е необходим с iPod touch или iPhone. Получете звукови и визуални показания за времето, скоростта и разстоянието, докато слушате мелодии или подкаст тренировки.

Тази система е предназначена за ходене или тренировка, а не за ежедневни стъпки.

Спортен комплект Nike + iPod

Комплектът се предлага със сензор, предназначен да се побере в специален джоб под подложката за чорапче на обувката Nike +. Той включва приемника, който се включва в iPod nano или може да предава на Nike + Sportband . Нямате нужда от приемник с iPod touch или iPhone, тъй като той е вграден. Той е готов да скача направо от кутията, след като се уверите, че вашето Apple устройство е напълно обновявано.

Сензорът за обувки може да бъде прикрепен към други обувки, при някои експерименти. И все пак ще имате нужда от следното: iPod nano или Nike + Sportband, iPod touch или iPhone 3GS или по-късно, компютър, за предпочитане чифт Nike + готови обувки и може да искате специално разработената лента, която се вписва в iPod, приемник. Общо взето, инвестицията ви ще скочи до $ 300 или повече за цялата система, без да включва компютъра.

Но ако вече разполагате с iPod или iPhone, вие сте в предната част на играта и трябва само да инвестирате в евтиния спортен комплект и обувките от 100 долара. Вашите обикновени iPod нано арматури и държачи може да не съвпаднат с приемника, включен в долната част, така че може да искате новата лента Nike + iPod.

Сензорът

Сензорът е предназначен да се побира в джоба под подложката на обувките Nike +.

Но докато чаках пристигането на чифта обувки Nike + Air Zoom Moire, аз използвах опаковъчна лента, за да я закрепя между езика и обувките на моите редовни обувки за ходене . Това го държа добре, макар че рискувате да изчезне незабелязано.

Сензорът е пиезометър с пиезоелектричен акселерометър, водоустойчив и удароустойчив. Този тип педометър е по-точен и по-малко придирчив, за да бъде под ъгъл. Той усеща стъпките и оценява разстоянието. Намерих го да работи справедливо точно от кутията, прикрепена по забранения начин. Той изчислява разстоянието ми в рамките на 10% от това, което показва маршрутът ми в Google Map Pedometer . Използвайте режима на калибриране на датчика Nike + iPod, за да го настроите така, че да отговаря на вашите ходене и движение.

Сензорът няма заменяема батерия. Когато батерията умре в рамките на една година или по-малко, ще трябва да купите друг сензор. Не трябва да го носите в обувката, когато не правите тренировка и може да искате да я изключите между употребите, за да спестите живота на батерията.

Тренирайте с iPod nano

За да започнете тренировка или тренировка, поставете обувките и iPod nano и изберете опцията Nike + iPod (може да се наложи да актуализирате софтуера си).

Актуализирайте настройките с теглото си, за да изгорите калориите. Настройте тренировката си: основна (просто я кажете, когато сте готови), време, разстояние или калории. Изберете плейлист или разбъркайте или не музика и започнете пеша или бягате. Можете да изтеглите тренировки и плейлисти от iTunes. Можете също така да изберете Powersong за бърз достъп, когато наистина се нуждаете от мотивация.

Когато искате звукова актуализация на времето, разстоянието и скоростта, натиснете централния бутон за избор. Също така можете да преглеждате същите данни на екрана по всяко време.

Спрете тренировката по всяко време и я възстановете или просто поставете на пауза музиката. Натиснете Меню, за да прекратите тренировката си.

Получавате обобщение на тренировката си за време, средна скорост, разстояние и изгорени калории, но не и обща стъпка. Управляващите знаменитости ви поздравят за тренировката ви. IPod устройството ще запази 1000 тренировки в паметта, докато бъде изтеглено, или ръчно можете да ги изтриете. Можете да видите и пълните си исторически суми.

Качете данните си в Nikeplus.com

Спортният комплект Nike + iPod включва безплатен достъп до сайта на Nikeplus.com. Просто включете вашия iPod nano в компютъра си и той ще се изтегли на уеб сайта. IPod touch и iPhone ще синхронизират данните автоматично. Там можете да видите графики и суми от вашите тренировки. Можете да зададете цели, да предизвикате приятелите си с виртуални състезания и цели и да си купите тренировки чрез iTunes. Обичам качването и проследяването на данните ми онлайн. Можете също така да прегледате данните за предишните тренировки на iPod nano , въпреки че нямате графики.

Обувки от Nike +

Сензорът ще работи най-точно, когато е закрепен безопасно и сигурно в джоба под ботуша на обувките Nike +. Когато пазарувате за обувки Nike, потърсете обозначението Плюс.

Nike + iPod е само за специални тренировки

Сензорът има ограничен живот на батерията и трябва да се носи само в обувката, когато ще проследявате тренировката. Това означава да го махнете от обувките, ако ги носите, когато не ходите или не бягате. Можете да включите и изключите сензора, като използвате точка за натискане на превключвателя в долната част на сензора.

Това е досадно, ако планирате да носите обувките си, освен за специални разходки и писти. Първо се чудех какво ще правя с приемника, когато не го използвам, както и сензора, ако го извадя от обувката, за да спестя живота на батерията. Реших, че лентата Nike + е подходяща за тези малки части.

Nike + FuelBand, който дебютира през 2012 г., е създаден за проследяване само на ежедневни стъпки и не на проследяване на тренировки. FuelBand SE също ще проследява тренировките.

Не дава съвкупност от стъпки

Ако проследявате ежедневните си стъпки или дори тренировъчните стъпки, няма да ги намерите тук. Всичко, което получавате, е разстоянието в километри или километри, времето и изгорените калории.

Точност на скоростта и разстоянието

Разстоянието и скоростта ще бъдат толкова точни, колкото калибрирането за ходене и движение . Чудесно е да се получи разчитане на скоростта, но е добре да калибрирате уреда, за да можете да се доверите на него малко повече. Тя трябва да бъде по-точна, когато се използва с обувките Nike + готови, а не просто залепени под връзки, както направих в щипка. Плюс е, че функцията на скоростомера работи на закрито или на открито, докато най-точните GPS единици (като Garmin Forerunner или Timex Speed ​​+ Distance) работят само на открито и дори тогава не работят в каньони, гори или когато са заобиколени от високи сгради.

Лесен за използване

Купих цялата система - iPod nano, спортен комплект, абажур и обувките Nike +. Намерих iPod nano, който е изключително лесен за настройка и използване. Сензорът и приемникът също не са смислени. На практика нямаше никаква настройка, освен инсталирането и актуализирането на софтуера за iPod nano и iTunes. Използвам собствените си слушалки, а не слушалките. Единственият недостатък, който открих при първото използване, беше, че е трудно да се регулира силата на звука, когато iPod nano е в лентата.

Аз съм слушател на аудиокниги, а не слушател на музика, така че бях непознат да използвам плейлист и да извличам песни от моите компактдискове. Това е изключително лесно с iTunes, както вероятно знаете добре. Можете също така да изтеглите тренировки от iTunes, включително плейлисти от спортисти.