Как да избера най-подходящия спортен сутиен

Носенето на подходящия спортен сутиен е от решаващо значение за вашия комфорт, особено по време на дълги писти. Следвайте тези стъпки, за да сте сигурни, че ще получите перфектната за вас.

1. Опитайте го

Важно е да опитате спортни сутиени за удобство и комфорт, затова опитайте да направите пазаруването си лично. Отидете в работещ специализиран магазин, защото те ще имат висококачествени спортни сутиени, предназначени специално за бегачите.

Ако пазарувате някъде другаде, уверете се, че търсите спортни сутиени с голямо въздействие. Много спортни сутиени на пазара нямат подходящата подкрепа за бегачите, особено ако сте с големи гърди.

2. Изберете правилния плат

За предотвратяване на изтриване и комфорт, потърсете тъкани за втриване на влага като Coolmax и Drifit. Стойте далеч от спортни сутиени, които са изработени от 100% памук, защото щом започнете да се изпотявате, те ще останат мокри.

3. Потърсете широки колани, ако сте с големи гърди

Ако имате голяма гръдния кош и се нуждаете от много опора, потърсете спортни подложки с широки раменни презрамки и ремъци за задни гуми.

4. Проверете шевовете и Underwire

Разгледайте шевовете на спортните сутиени. Вие ще искате безшевни тъкани, шевове с валцовани ръбове или покрити шевове, за да предотвратите износване. Ако ви харесват сутиени с подметка, проверете дали подметката е напълно покрита, така че да не издърпа кожата ви.

5. Опитайте с различни размери

Уверете се, че опитвате на няколко различни спортни сутиени.

Правилният размер за вас всъщност не може да бъде размерът на чашата, който обичайно носите. Сутиенът е твърде голям, ако материалът се бръчки или гроздове. Тя трябва да приляга плътно, но да не затруднява дишането ви. И ако сутиенът нарязва кожата ви, тогава е твърде малък. Ако можете да плъзнете два пръста под ремъка, то е добре.

6. Изпробвайте

Когато се опитате да направите спортни сутиени, джогирайте на място или правете скокове, за да изпробвате подкрепата си, преди да купите. Докато отскачате нагоре и надолу, сутиенът трябва да сведе до минимум движението на гърдите.

7. Онлайн магазин, след като сте намерили сутиен, който обичате

Ако знаете точно какъв тип спортен сутиен търсите и искате да пазарувате онлайн, винаги погледнете правилата за обмен и връщане на сайта. Може да сте в състояние да намерите по-добри сделки онлайн. Titlenine.com има добър избор на сутиени и отлична политика за връщане, така че можете да се върнете на спортни сутиени, ако не се поберат добре.

8. Сменете подложката често

След като намерите перфектния спортен сутиен, не го държите завинаги! Трябва да замените спортните сутиени след около 72 измивания, когато еластичността е загубена или ако теглото Ви се промени значително. Можете да въздух-сухи спортни подложки, за да удължите живота на тъканите от влага.