5 Знаци Вашите обувки трябва да бъдат заменени

Как да разберете кога да купите нови обувки

Работа с стари или износени обувки може да доведе до наранявания. С течение на времето вашите тенис обувки губят поглъщането на удари, уплътняването и стабилността. Когато работите с износени обувки, това увеличава стреса и удара върху краката и ставите, което може да доведе до наранявания. Едно от най-хубавите неща, които можете да направите, за да предотвратите наранявания, е да подмените обувките си в точното време. Ето как знаете, че се нуждаете от нови обувки за бягане:

1 - Пробегът на обувките ви е висок

FrancescoCorticchia / Е + / Гети изображения

Добро правило е да смените вашите обувки на всеки 300-400 мили, в зависимост от вашия стил на бягане, телесно тегло и повърхността, на която се движите. По-малките бегачи могат да получат нови обувки в горната част на препоръката, докато по-тежките бегачи трябва да обмислят подмяна на обувки по-близо до 300 мили.

Където тичаш също така определя колко скоро ще трябва да смениш обувките си. Ако се движите по груби пътища или пътеки, ще трябва да смените обувките си по-рано, отколкото ако работите предимно с бягаща пътека. Ако се грижите добре за обувките си , може да сте в състояние да избягате с по-високия край на този диапазон.

Ако имате проблеми с проследяването, когато сте купили обувките си и колко мили са за тях, напишете датата на вътрешната страна на обувката, когато ги купите. С познаването на точната дата, в която сте ги купили, би трябвало да можете да пресметнете колко мили сте избрали в тях.

2 - Чувствате болка

Ако усетите мускулна умора, бръчки или някои болки в ставите, особено коленете си, може да носите обувки, които са загубили отпушването си. Когато чувствате болка от двете страни - например колене, това често е индикация, че се нуждаете от нови обувки за бягане.

3 - Вашият обувка не успее да тества теста

Ако държите обувките си на двата края и завъртите обувката, тя трябва да се чувства твърдо. Една стара обувка или тази, която няма подходяща опора, ще се обърне лесно.

4 - Вашите колела са износени

Един сигнален знак, от който имате нужда от нови обувки за бягане, е дали стъпките, особено на ходилата, са износени. Подметките продължават по-дълго от уплътняването на обувката и абсорбцията на ударите, така че ако подметките са износени, определено е време за нови. Никога не трябва да бягате в обувки, които имат износени подметки. Запазете ги за работа в градината или косене на моравата!

5 - По-новите обувки се чувстват много по-добре.

Някои специалисти препоръчват участниците да завъртат две чифта обувки за бягане. Ако получите нов чифт обувки за бягане около средата на живота на старите си, те могат да служат като отправна точка, за да ви помогнат да забележите, когато старите ви са готови да бъдат заменени. Ако забележите голяма разлика в намаляването на по-новата двойка, вероятно е време да се оттеглите от старите .