Как мога да избегна диария по време на операция?

"Бях обезпокоен от диария по време на някои от по-дългите писти, има ли нещо, което мога да направя?" Какво ще стане, ако това се случи по време на състезание? "

Не е необичайно за бегачите да се появят стомашно-чревни смущения или диария, известни също като "тротиците на бегачите", по време на дългите писти. Причината може да е диетичен по природа или поради липса на кръвен поток по време на храносмилането (тъй като кръвта се изтегля към мускулите ви).

Обърнете внимание на това, как и как ядете

Този проблем е по-честа при начинаещите, така че може да изчезне, когато станете по-подходящи. Опитайте се да избягвате да ядете най-малко два часа преди да тренирате - наличието на храна в стомаха ще влоши нещата или ще допринесе за проблема. Той помага да се избягват храни с високо съдържание на фибри (плодове, зеленчуци, бобови растения, пълнозърнести храни) и кафе / чай преди да се работи, да останат хидратирани и да се консумира спортна напитка (като Gatorade ). Преди да продължите, особено дългите писти, опитайте се да се придържате към храни, които са по-задължителни, като бял ориз или банани.

Бихте могли да помислите за ограничаване на приема на млечни продукти. Белтъкът, който се съдържа в млечните продукти, отнема много време, за да се усвои. Ако някога сте имали проблеми с непоносимост към лактоза или сте податливи на диария, избягвайте млечните продукти за двата дни, които водят до дългосрочен план или раса.

Бъдете наясно с навиците на червата и се опитайте да удължите тренировките си след такива времена на движение. Ако работите сутрин, дайте си достатъчно време, за да се погрижите за бизнеса, преди да започнете да бягате.

Трябва да обмислите и медицински преглед на синдрома на раздразнените черва и да бъдете отворени при обсъждането на проблема с вашия доставчик на здравни услуги.

Ако проблемът продължи, дори и след като станете по-опитен бегач, говорете с Вашия лекар за възможните причини и средства за защита.

Планирайте маршрута си с бани

Утешаващо е да знаете къде можете да направите спирка по време на вашите писти. Опитайте се да планирате дългите си маршрути по маршрути, където знаете, че баните са достъпни. Също така не боли да носите някаква резервна тоалетна хартия в джоба или в движение в случай на авария. И ако трябва да направите спирка в деня на състезанието, не се притеснявайте. В началото и по време на състезанието ще намерите много порто-йонс . Те ще бъдат отбелязани в картата на курса и ще можете лесно да ги видите (и може би да миришат!) По време на курса. В повечето случаи можете да ги намерите близо до водните спирки.

Заключителни мисли

Ако сте опитвали много различни стратегии без късмет, може да искате да изпробвате продукт за борба с диария, като например Imodium. Безопасно е да се използва за диария, причинена от физически упражнения, но не бива да се използва навик. Запазете го за състезания или специални събития, където знаете, че няма да има никакъв порт-а-боклук.