Какво да не носите при бягане

Избягвайте тези дрехи и грешки на оборудването

Когато става въпрос за тичане на облекло и екипировка, това, което избягвате да носите, е също толкова важно, колкото и това, което носите. Повечето опитни участници имат най-малко една история за гредовидна неизправност, която е довела до треперене или друг неудобен или неудобен проблем . За да избегнете такива неприятности, ето някои правила за това, какво да не носите, докато бягате.

1 - Избягвайте носенето на 100 процента памук

Хъкстън / Райън Лийс / Гети изображения

Памукът е голям не-не за бегачите, защото, след като се намокри, той остава мокър, което може да бъде неудобно при по-топло време и опасно при студено време. Кожата ви също е по-голяма, ако имате памук. Вашите крака са особено предразположени към мехури, ако носите памучни чорапи. Наблюдателите трябва да се придържат към технически тъкани като DryFit, Thinsulate, Thermax, CoolMax, полипропилен или коприна. Тези видове материали ще изплитат потта от тялото ви, като ви държат сухи и удобни.

2 - Не носете торбички

WayUp Productions / Гети изображения

Да, това отново подчертава правилото "без памук", но си струва да се повтаря. Потници и суичъри бяха някога популярно облекло в студено време . Но с появата на работещи дрехи, изработени от технически тъкани, изпотяванията наистина се смятат за "старо училище" сред бегачите. Работещите дрехи, изработени от технически тъкани, като DriFit, са много по-комфортни, тъй като те изтриват пот и ви държат сухи. Ако носите памучни изпотявания за студ на открито, ще се намокрите, ще се намокрите и ще охладите. Не само това може да се окаже неудобно и потенциално опасно, но и текущото Ви представяне вероятно ще пострада.

Изпотяванията са чудесни за почивка около къщата след бягане, но ако искате да се чувствате комфортно и да изглеждате остри за студените си външни писти, се придържайте към тичащи чорапогащи, панталони и ризи, изработени от технически тъкани.

3 - Не носете дебел, тежък слой за зимни писти

Рос Хелен / Гети изображения

Когато бягате в студено време , не носете плътно палто или риза. Ако слоят е твърде дебел, ще прегреете, ще се потите твърде много, а след това ще се охладите, когато го извадите. По-добре е да се облечете в тънък слой, за да не изпотявате прекалено много и лесно можете да премахнете слой и да го завържете около кръста си, когато започнете да се топло.

4 - Избягвайте дебели чорапи през лятото

С любезното съдействие на Amazon.com

Краката ви се раздуват, когато бягате, особено по време на горещи, летни писти. Ако носите дебели чорапи, пръстите на краката ви ще се разтрият отпред на обувките ви и ще бъдете изложени на риск от черни нокти на краката . Краката ви също ще потят повече, което ще ги направи по-податливи на мехури. Вместо това, най -добрите летни чорапи ще бъдат по-тънки и по-малко подплатени.

5 - Не носете износени текущи обувки

Ян Хакан Далстрьом / Гети изображения

Работа с стари или износени обувки може да доведе до наранявания. С течение на времето вашите тенис обувки губят поглъщането на удари, уплътняването и стабилността. Работа в износени обувки увеличава стреса и удара върху краката и ставите, което може да причини прекалена наранявания. Бъдете наясно с признаците, които Вашите обувки трябва да бъдат заменени . Едно от най-хубавите неща, които можете да направите, за да предотвратите наранявания, е да подмените обувките на всеки 300 до 400 мили. Също така можете да помислите за използването на две чифта тенис-обувки , които се въртят в нова двойка, когато старата ви двойка е на около половин път през живота си. По този начин ще разпознаете кога по-старата двойка се износва.

6 - Не носете нищо ново на Деня на състезанието

Dream Pictures / Остров

Денят на състезанието не е време да експериментирате с нов чифт обувки за бягане, шорти или спортна сутиен . Трябва да изпробвате нови дрехи и обувки по време на вашите тренировки и след това да се придържате към вашите изпитани и истински фаворити, за които знаете, че са удобни. Просто продължавайте да повтаряте на себе си: "Нищо ново в състезателния ден". Това е съблазнително да носите тази нова раса тениска, която получавате в чантата си преди състезанието, но никога не знаете дали това ще ви е неудобно или ще ви разкъса на място, което никога преди не сте хапели. Изчакайте, докато успеете да преминете финалната линия и след това я включете.