7 неща, които никой не ви казва за бягане

Когато си мислехте да започнете да бягате, вероятно сте имали приятели, които ви убеждават, че това е добра идея. Те може би са ви разговаряли подробно за ползите от бягането. След като ги изслушаха и погледнаха медалите за състезания и тонизирания си задник, решихте, че ще опитате. Но това, което вашите приятели не ви казаха, бяха някои от изненадващите истини, които, ако ги познавахте, може да ви накарат да се запитате дали сте достатъчно луд, за да започнете със спорта на първо място.

Така че, за да ви помогнем да разберете какво влязате, ето някои истини за това, че тичащите ти приятели може би не са ви споменавали. Дори и да сте работили известно време, си струва да проверите този списък, в случай че все още не сте открили някои от тези неща.

1 - Ще има дни, когато мразите да бягате.

Джъстин случай / Такси / Гети изображения

Повечето нови състезатели имат голям ентусиазъм и са склонни да правят състезания на всички разстояния. Но след като влезете в тренировката, може да откриете, че има дни, когато мотивацията ви намалява. Когато това се случи, опитайте някои от тези съвети, за да получите обратното:

2 - Не е толкова евтино, колкото си мислите.

Цифрова визия

Някои хора започват да работят, защото не искат да харчат пари за членство в салона или за луксозно оборудване. Всичко, от което се нуждаете, е чифт обувки, нали? Това може да е наред при първото начало, но щом се впуснете в спорта, скоро ще откриете, че има много други разходи - подходящо работно облекло, бутилки за вода и други съоръжения, такси за пътуване и пътуване, спортно хранене, и предмети за предотвратяване на наранявания. Но има начини да се намалят разходите - опитайте някои от тези съвети, за да спестите пари за бягане .

Вижте също: Колко струва да се проведе маратон?

3 - Обезцветяването се случва.

Снимката е предоставена от PriceGrabber

Може да очаквате блистер или две на краката си, след като тичате, но някои хора се изненадват, когато открият болката от измама, друг често срещан проблем. Обезцветяването се причинява, когато кожата непрекъснато търка материала по време на бягане. Общите зони, които са податливи на треперене, са вътрешните неща, спортните сутиенни линии и зърната (мъжете). Но е лесно да се избегне, ако не носите памук по време на писти и използвате смазка като BodyGlide върху чувствителни зони.

Също така вижте: Продукти за предотвратяване и лечение на травми

4 - В един момент ще отидете в банята в гората.

Студио Яги / Гети

Когато започнете да бягате, няма да минете дълго преди да се окажете, че трябва да направите спирка по време на бягство. Ако имате късмет, ще бъдете близо до баня или порт-а-гърненце . Но в крайна сметка се оказвате в ситуация, когато трябва да тръгвате ... веднага и няма баня.

Ако знаете, че ще се движите в тези условия (т.е. по пътека, където няма обществени бани), уверете се, че сте готови за доставка в случай, че природата се обажда. Винаги можете да опаковате някои тъкани или кърпички в шорти и състезателни колани. И ако това се случи с вас, определено не сте сами. Говорете с другите бегачи и вероятно ще имате добри смях за споделянето на историите за спирките за аварийни ями и други " Знаете ли, че сте бегач, когато " мигове.

Вижте също: Смущаващи текущи проблеми

5 - Пране не свършва.

Андрю Оли

Едно от най-малко любимите ми неща за бягане е работа с прането. И двамата с моя съпруг бягам много, а миризливите тичащи дрехи се натрупват много бързо. И проблемът с тези страхотни технически тъкани е, че те са склонни да станат още по-smellier след тичане, тъй като бактерии от пот си се хванат в влакната. Така че, ако изчакате няколко дни, за да си направите пералнята, ще платите за това. Ако това се случи, ето някои съвети как да премахнете миризмата от работещите си дрехи .

6 - Може да пропуснете - наистина да го пропуснете - когато не можете да го направите.

Стив Коул

Въпреки че ще има дни, когато презирате бягането, може да се окажете един ден опустошен, че не можете да бягате. Независимо дали става дума за нараняване, болест или някакъв друг проблем, който сте заличили, това може да бъде изключително разочароващо и болезнено, за да се каже, че не можете да бягате. Ако това се случи с вас, ето някои съвети за справяне с емоционалната страна на текущите наранявания .

7 - Може да се превърнете в един от онези бегачи, които постоянно говорят за бягане.

Суефан / Creative RF / Getty

Спомням си, че видях едно чудовище от Джими Фалон, което каза: "Откъде знаеш, че ако някой води маратон? Не се притеснявайте, те ще ви кажат: "Ако бягането е голяма част от живота ви, има смисъл да говорите за това, по същия начин, по който хората говорят за важни аспекти от живота си, като децата или работата им , Ключът е да намерите аудитория, която е възприемчива и може да се отнася до вашите текущи истории. Опитайте се да запазите текущия чат-чат за други ентусиасти.

Вижте също: