Как да намерите локални състезания

Пътните състезания, от 5 к.с. до маратоните , е чудесен начин да се забавлявате, да се срещнете с други състезатели и да останете мотивирани. Знаейки, че сте отбелязали състезание в календара, ще ви насърчи да продължите да бягате и може да бъде вълнуващо да се промушите в състезателна среда. Ако все още не сте сигурни дали искате да участвате в състезание, винаги можете да се включите доброволно в състезанието, за да получите представа какво да очаквате.

Вероятно ще искате да участвате следващия път!

Намиране на състезания в близост до дома

Не сте сигурни как да отидете за намиране на състезание? Ето някои предложения за това как да намерите раси в собствения си заден двор.

1. Свържете се с вашия местен клуб. Повечето тичащи клубове спонсорират поне две местни състезания всяка година. Ако не сте запознати с местен текущ клуб, проверете сайта на Runners Club на Америка, за да намерите най-близкия до вас. Дори ако не спонсорират състезания, те вероятно ще знаят за някои местни състезания във вашия район. Ако станете член на клуба, те ще ви включат в пощенския си списък, за да ви информират за състезанията си, както и за тези, които са направени от други организации.

2. Проверете в местния специализиран магазин или магазин за спортни стоки. Вероятно ще имат знаци, публикувани за реклама на предстоящи състезания. Ако не, говорете с един от продавачите - те трябва да знаят за местни събития. Те дори могат да предложат групови тренировки, започващи от магазина, за определена раса.

Можете също така да научите за отстъпките в магазините, предлагани на тези, които се регистрират за състезанието.

3. Търсене в интернет за състезания. Някои страхотни сайтове с много местни събития, които да се проверят, включват: Active.com или Running в САЩ. Ако търсите специално за цели или половина маратони, опитайте MarathonGuide.com и HalfMarathons.net.

4. Говорете с другите бегачи. Ако имате приятел, член на семейството или колега, който обича да тече, помолете ги за препоръки от местните състезания. Ако вече са провели състезанието, те могат да ви дадат преглед на курса, расовите удобства и цялостния опит, за да ви помогнат да решите дали това е състезание, което искате да проведете. Винаги е забавно да се състезавате с приятел (дори и да не провеждате състезанието заедно), затова вижте дали има едно състезание, което можете да планирате заедно.

5. Проверете в местния YMCA или здравен клуб. Някои YMCA или здравни клубове спонсорират или спомагат за популяризирането на местни състезания, така че проверете и вижте дали вашият има информация за предстоящи състезания. Те дори могат да предложат някои специфични за състезанието тренировки.

6. Използвайте социалните медии. Facebook може да бъде чудесен източник на информация за вашата общност. Публикувайте във вашата Facebook страница или във вашата местна общност Facebook група, за да видите дали някой знае за предстоящи състезания.