Всичко за конопените сърца

Те бързо се превръщат в следващата позиция "в" в сферата на растителните суперхрани. Конопените сърца и много други конопени храни се появяват в менютата, магазините и дори в местното кафене. Разберете каква е цялата хип-хоп около заобикалящия коноп и открийте много начини, по които можете да получите повече коноп в диетата си.

Какво е коноп?

Конопът, използван за храна, идва от завода Cannabis sativa.

Това е същата растителна фамилия като марихуаната, но малките семе, които растението произвежда, са това, което ядете. Те не съдържат мощната доза THC намерена в листата.

Целият и несмлени конопени семена изглеждат подобно на големи кафяви пиперки. Вътре в твърдия външен слой ще намерите по-мека, приятна дъвкателна вътрешна част. Нежните парченца вътре се наричат ​​конопени семена или конопени сърца.

След като тези семена се извличат от корпуса, конопът може да бъде преобразуван в различни форми. Конопените сърца могат да се смесват с вода, след това да се натоварят, за да се направи гъсто мляко за пиене. Деликатно и леко орехово масло от коноп може да се извлече от семената и да се използва за превръзки и сосове. И накрая, смляните семена се използват и за направата на брашно, което може да се използва за печене, когато се комбинира с други видове брашно или самостоятелно като вегетариен протеинов прах .

Конопените семена съдържат много здравословни етерични масла, но могат да се развалят доста лесно.

Опаковки от конопени семена могат да се съхраняват на хладно, сухо място или на по-ниски температури. За да предотвратите разваляне, съхранявайте конопените семена в запечатан контейнер в хладилника. За по-рядко използване или удължено съхранение поставете семена в хладилници и съхранявайте във фризера. Конопеното мляко се предлага в кутии с рафтове, но трябва да се охлади след отваряне.

Хранителни ползи от конопа

Конопените семена не отслабват в отдела за хранителни вещества, като предлагат достатъчно количество макроелементи и няколко минерала. Три супени лъжици семена от коноп съдържат 174 калории, 14 грама общо мазнини, 1 грам наситени мазнини, 2 грама въглехидрати, 1 грам влакно и 11 грама протеин. Тези миниатюрни семена са отличен източник на желязо, цинк и магнезий и също така съдържат добро количество калий.

Едно от най-впечатляващите неща за тези високобелтъчни семена е, че съдържат всички девет основни аминокиселини . Това прави тези конопени храни равностойни на месото (и други видове храни на животните) в отдела за протеини. Конопът има няколко важни есенциални мастни киселини, включително омега-3 и омега-6.

Конопът и неговите производни са естествено без глутен, но като овес, могат да бъдат подложени на кръстосано замърсяване, когато се преработват в съоръжения, които обработват и други зърна, съдържащи глутен. Ако трябва да избягвате глутена, търсете продукти, които са сертифицирани без глутен .

10 начина да ядеш коноп

Има многобройни възможности да получите повече коноп в диетата си. Ето 10 прости начина да включите семена, мляко и масло в ежедневните си рецепти.

  1. Смесете семена в бонбони с плодове, мляко по избор и плисък от кленов сироп. Запазете няколко семена, за да поръсите над горната част.
  1. Съхранявайте този миксер! Кремообразното и мекото конопено мляко също е чудесно допълнение към сладкишите.
  2. Леко препечените конопени семена правят хрупкаво, без глутен покритие за риба или пиле.
  3. Хвани един слой коноп семена на върха на авокадо тост.
  4. Пулсовите семена от коноп и ядките в кухненски робот се пресоват в тиган за вегетарианска и без глутен пай.
  5. Добавете конопените семена към песто, за да вземете безково на класически сос от макаронени изделия.
  6. Уютно с конопено мляко. Разбъркайте еспресо или силно сварено кафе с напоено конопено мляко, подсладител по избор и тире от канела.
  7. Разбийте конопеното масло със свеж лимонов сок, лимонена кора, сол, черен пипер и настърган чесън за лека и свежа салата.
  1. Добавете 1/4 чаша коноп протеин на прах към любимия си снек бар или хапки , той ще добави 14 грама протеин към сместа.
  2. Добавете няколко шепа семена от коноп към всяка рецепта за гранула .