Основи за храненето и отслабването

Основите на здравословното хранене

Независимо дали искате да влезете във форма , да отслабнете или да изградите мускули , храненето играе важна роля за постигането на вашата цел. Здравословното хранене не само ви помага да отслабнете, поддържа тялото ви в най-добра форма за упражнения и за другите ви ежедневни дейности.

И така, откъде знаеш дали диетата ти е здрава и как я променяш, ако не е така? Следващите стъпки ще ви направят в основите на създаването на здравословна диета.

Къде да започнете с вашата диета

  1. Разберете дали вашата диета се нуждае от някаква работа: Започнете с тази тест за здравословна диета, която ще ви помогне да разберете дали получавате препоръчителното количество пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци, протеини, млечни продукти и т.н.
  2. Разберете колко калории се нуждаете всеки ден: Използвайте калкулатора за мъже или калорийния калкулатор за мъже, за да получите оценка на ежедневните Ви нужди от калории.
  3. Следете за яденето си: Съхранявайте дневник за храна, за да проследявате храната и калориите си. Това ще ви даде важна информация, за да ви помогне да разберете промените, които може да се наложи да направите.
  4. Направете малки промени: Експертите знаят, че правим по-добра работа да правим постоянни промени, когато ги държим малки и разумни. Например, ако обикновено прескочите закуската, направете го с цел да ядете нещо всяка сутрин, дори ако това е просто чаша портокалов сок или кисело мляко. Пропускането на закуска всъщност може да забави метаболизма ви, което може да навреди на целите за загуба на тегло.
  1. Добавете, а не извадете : Ако не знаете откъде да започнете, започнете с добавяне на нещо здравословно към вашата диета, вместо да вземете нещо далеч. Например, пийте чаша вода преди хранене или добавете допълнително зеленчук към следващото си хранене . Добавянето на нещо здравословно ще ви помогне да ви напълни добре, така че има по-малко място за лошите неща.

Още съвети за по-добро хранене

Повече хранителни ресурси:

Обратно към Упражнение за начинаещи