Разширена библиотека за йога поза

Готови ли сте да се справите с някои напреднали йога пози? Ако имате добро сцепление на основните равновесие на ръцете, инверсиите и гърба, можете да започнете да работите по някои от позициите по-долу. Имайте предвид, че това, което прави тези поза напреднали, е, че те изискват много сила и гъвкавост - и двете неща, които получавате от правенето на много йога в продължение на дълъг период от време.

По това време вероятно имате добра представа за това, какви пози представят ви лесно и кои са по-предизвикателни.

Опитайте се да избегнете манталитета на контролния списък - отбележете, че ще има награда (просветление?), Когато стигнете до края на вашия списък. Винаги ще има някакво усъвършенстване или вариация на физическите йога пози, така че никога няма да има край на това, което можете да научите.

Постоянни пози

Едно сложно съчетание от различни действия прави за най-предизвикателните поза. Позивите по-долу изискват да балансирате на единия крак, като същевременно правите и нещо друго, което е трудно, като дълбок завой назад или обрат.

Райската птица може да ви изглежда невъзможно отначало, но ако я визуализирате като серия от постижими маневри, ще видите, че е възможно в края на краищата. Преди да опитате Bird of Paradise, уверете се, че можете да направите аа обвързана с разширена странична ъгъл поза . Bird of Paradise укрепва краката и ядрото, като същевременно подобрява баланса ви.

Междувременно, ако искате да укрепите глезените и бедрата си и дори да подпомогнете храносмилането си, като същевременно подобрите баланса си, трябва да опитате Revolved Half Moon Pose - Parivrtta Ardha Chandrasana . Тази поза е изключително трудна за постигане и най-вероятно най-напред ще трябва да имате блок под долната си ръка.

Backbends

Това са най-силните гърбове, някои от които завършват с връщането на върха на главата ви до стъпалата на краката.

Little Thunderbolt Pose - Laghu Vajrasana се изпълнява с ръце на глезените (в version Ashtanga) или на бедрата. Ако се чувствате удобно в камила поза, може да искате да опитате версия Ashtanga.

Ако сте напреднали през гълъб подготовка и русалка поза , вие сте готови за един Legged крал Pigeon Pose - Ека Пада Rajakapotasana , поза, която отнема няколко практикуващи йога много години, за да достигне, поради своята зависимост от гъвкавост в бедрата, раменете , и обратно.

Подобно на останалите гърби, Wheel Pose - Urdhva Dhanurasana отнема доста практика и гъвкавост. Може да искате да привлечете партньори, за да помогнете или да опитате да позирате на стената първите няколко пъти.

Седящи пози

Тези седящи пози представляват разделянето, носейки крака зад главата си ... всички видове неща, които зависят от изключително отворените камшици.

Compass Pose - Parivrtta Surya Yantrasana е една такава поза, изискваща изключително отворени hamters, плюс рамене. Въпреки това, можете да практикувате тази поза с наведено коляно, докато не успеете да изправите крака си напълно.

Ако можете да извършите разделяния, както са направени в гимнастиката и мажоретките, Monkey Pose - Hanumanasana е поза за вас.

Не предполагайте обаче, че това е точно същото, както в тези спортове - това е незначително различно.

Равновесие на ръцете

Подобно на усъвършенстваните поза за поза, усъвършенстваните равновесие на ръцете обикновено са свързани с възможността да се направи комбинация от трудни маневри едновременно. В този случай това означава балансиране на ръцете, докато правите различни неща с краката си. Добрата новина е, че след като получите ръката надолу, вариациите на краката често идват (сравнително) лесно.

Dragonfly Pose е изключително трудно, така че не очаквайте да го овладеете бързо. Въпреки това, последователната йога работа трябва да ви дойде там в крайна сметка. Същото важи и за Firefly Pose - Tittibhasana , въпреки че при опит за Firefly първоначално, предимството е, че ще се приземите на задника, ако загубите баланса си.

За да стигнете до Flying Crow Pose - Eka Pada Galavasana , първо трябва да овладеете гарван (за балансираната техника) и гълъб (за гъвкавост на бедрата). Някои хора намират Side Crow Pose - Parsva Bakasana по-лесни за изпълнение от гарван, тъй като това е малко по-стабилно.

инверсии

Тези инверсии често се въвеждат в междинни класове, като се използва стената като опора. Преместването на тези пози далеч от стената е следващата стъпка.

За поставката за предния край - Pincha Mayurasana , след като можете да извършите инверсията на стената, трябва да започнете да захващате сърцевината си, за да се отдалечите от стената. Същото важи и за Handstand - Adho Mukha Vrksasana , където веднъж сте усвоили позицията на стената, вие ще започнете да движите петите си далеч от стената, като запазите баланса си. И за Scorpion Pose - Vschikasana , ще трябва да сте усвоили стойката на предмишницата.