Защо не мога да отслабна?

Ако сте като повечето хора, най-вероятно сте следвали диета и програма за упражнения с надеждата да намалите теглото си. И като много от нас, вие оставате разочаровани, когато не виждате резултатите, които смятате, че трябва.

Е, какво става? Най-добрият начин да се справите с проблема е да погледнете какво правите и да видите дали има промени, които можете да направите. Има редица причини, поради които може да не намалите теглото си , но има няколко ключови области, които да разгледате най-напред.

Хранене твърде много калории

Това може да изглежда очевидно, но хората са известни с това, че подценяват колко калории ядем. Всъщност, едно проучване, публикувано в Annals of Internal Medicine , установи, че участниците подценяват калориите при хранене за бързо хранене с до 38%.

Това е плашещо лесно да се яде твърде много калории. Ако имате един поничка, една сода, още едно парче хляб или дори една допълнителна супена лъжица салатен дресинг, лесно можете да преминете към разпределението на калориите, без да го осъзнавате.

Тогава има тайните калории, които ядем всеки ден, безсмисленото хранене, което едва си спомняме, още по-малко да обмисляме: Хепатата на М & М на работното място, на ядките, които сте натрупали по време на среща, храната, която помогнахте, за да почистите чинията на детето си. Всичко се допълва, понякога до момент, когато консумирате повече калории, отколкото изгаряте.

Не се справяте достатъчно

Точно както подценяваме колко калории ядем, ние сме склонни да надценяваме колко калории изгаряме с упражнения.

Това може да се дължи на факта, че нямаме добра представа колко калории трябва да изгорят различни тренировки или защото се разчитаме на машини за фитнес, които са известни неточни, когато става въпрос за калории .

Средният човек може да се нуждае от 60-90 минути упражнения на ден, за да отслабне. Ако изобщо не упражнявате или дори не сте близо, това може да е една от причините да не виждате резултати.

Нереалистични очаквания

Ако някога сте разговаряли или четели за успешни губещи на тегло , ще откриете, че отнема години, за да загубят теглото и да научат как да го запазят.

Сега помислете за вашата времева линия за намаляване на теглото и колко дълго сте работили по него. Ако това е само няколко седмици, може да се наложи да дадете на тялото повече време, за да отговорите на това, което правите. Помислете за това време като период на приспособяване, време, когато тялото ви се учи как да усвоява всички тези нови промени по начин, който има смисъл.

Пренебрегване на успеха

Ето още един често срещан проблем: Получавате резултати, просто не по начина, по който искате или очаквате. Ако губите сантиметра, но не и да намалите теглото си , може да мислите, че не успеете, но това е знак за успех.

Ако спечелите мускули, докато губите мазнини , мащабът може да не се промени, но ще видите повече дефиниция в тялото си, сигурен знак, че губите телесна мазнина.

Понякога пренебрегваме и резултатите, ако не ги получаваме на правилното място. Повечето от нас имат места, където съхраняваме излишната мазнина ( коремът , бедрата, задника и бедрата ви идват на ум) и ако не виждате промени в тези области, вие го крепете до неуспех.

Не забравяйте, че не е възможно да определите определени части от тялото си с конкретни упражнения.

Вашето тяло, както и вашите гени, хормони, пол, възраст и т.н., определят къде и кога губите мазнини. Добре е, че ако имате някъде излишната мазнина, ще ви отнеме повече време от тези области.

Ако виждате промени някъде, дори и да не е точно там, където искате, това е знак, че сте на правилната посока и ако продължавате да губите мазнини, тялото ви в крайна сметка ще стигне до тези области.

Внимателното проследяване на начина ви на хранене, физически упражнения и дневни нива на активност може да ви каже какво трябва да знаете за това, защо не намалявате теглото си. Следващата стъпка е да разберете какво да направите .

Бързи съвети за отслабване

> Източник:

> Wansink B, Chandon P. Размер на храната, без размера на тялото, обяснява грешките при изчисляването на съдържанието на калории в храната. Ann Intern Med 5 септември 2006 > 145: I-51.