Защо и как да се избягва прищявка Диети

Диетата на диета е всяка модерна диета, която обещава бърза и лесна загуба на тегло, като диети за бебешка храна , алкална диета , палеолитна диета , диети без глутен, очиства и потапни и т.н. Те са изкусителни и рекламите за прищявка- вие с грандиозни твърдения за загуба на тегло.

Само си представете - няма нужда да се безпокоите за преброяване на калории или упражнения, просто следвайте правилата и излишните килограми падат веднага.

Те не работят, така че не падайте за хип-хоп диети.

Фед диети са лоши, защото те не решават проблемите, които са ви накарали да наддават на първо място. След като преминете през диетата с прищявка, вероятно ще спечелите теглото, докато възстановявате старите хранителни навици. Фед диети са също така лоши, защото те обикновено изискват премахване на храни, които не са лоши за вас, което може да доведе до хранителни недостатъци.

Откъде знаеш, че гледаш диетата? Типичните признаци включват:

Някои хора развиват модел, наречен "йо-йо" или велосипед, който отслабва, натрупва тегло и след това го губи отново.

Те повтарят този модел в продължение на много години. Някои експерти смятат, че велосипедизмът е нездравословен. Няма доказателства в подкрепа на тази идея, но очевидно не е толкова ефективна, колкото приемането на здравословна балансирана диета, която можете да следвате за цял живот.

Премахване? Комбинирането? Защо?

Някои диети изискват от вас да премахнете определени групи храни.

Някои от тези автори на хранене твърдят, че хората не са се развили достатъчно като вид, за да ядат пшеница, а други твърдят, че специфични храни не съвпадат с определени видове кръв. Това са интересни хипотези, но няма достатъчно доказателства, които да подкрепят тези твърдения. Някои здравословни условия изискват елиминирането на определени групи храни поради алергии или метаболитни нарушения, като например целиакия, но повечето от нас трябва да избират храни от всяка хранителна група всеки ден.

Няколко диети за прищявка изискват да комбинирате конкретни видове храни. Твърдението тук е, че тялото ви не може да усвоява въглехидратите в същото време, че усвоява протеини или мазнини. Но това е абсурдно. Вашата храносмилателна система използва специфични ензими за храносмилането на различни храни и те не се отказват един от друг - всъщност всички те работят доста добре заедно.

Какво за мазнини-горелки?

Не падайте за твърденията за екстремни добавки за "загуба на тегло". Извадете очите си от плитката жена (която само загуби 30 килограма за няколко седмици!) И погледнете надолу в дъното на рекламата. Ще видите отказ от отговорност в малки букви, "загуба на тегло не е типично, резултатите ви може да са различни". Това означава, че повечето хора не губят много тегло.

Какъв е най-добрият начин за "диета"?

Започнете, като извадите думата "диета" от мозъка си.

Искате да направите промяна в начина на живот, която ще ви позволи да поддържате здравословна тежест, като храните хранителни хранителни вещества от всички хранителни групи в количества, които са подходящи за вашето тяло. И не е нужно напълно да елиминирате нищо - дори и случайно лечение е добре.

Забавете си и дайте достатъчно време наистина да промените начина, по който ядете. Не спечелихте 30 паунда за един месец, така че не очаквайте да го загубите толкова бързо. Определете колко калории се нуждаете всеки ден, за да достигнете и поддържате здравословно тегло. Следете всичко, което ядете и пиете с дневник за храна за няколко месеца, докато яденето на здравословни храни се превърне в начин на живот.

Оставете място за малки преживявания. Повечето от нас получават желания захар , които не са добри за нас, но вкусът е сладък и колкото по-дълго се бориш с жажда, толкова по-лошо става, докато най-накрая заровиш лицето си точно в торбичка с мазни картофен чипс.

Храненето трябва да бъде приятно, както и питателно, така че продължавайте напред и се отдайте малко (преди апетита да се превърне в чудовища). Старата хранителна пирамида в Department of Agriculture в Англия и новата Choose MyPlate .gov ви позволява да разполагате с около 100 калории на дискретност всеки ден, за да можете да се насладите на чаша сода, шепа чипове, половин бонбони или малка бисквитка. Ключът е да не се оставя чаша сода да се превърне в 64-унция супер безалкохолни напитки всеки ден, нека шепата чипс да се превърне в голяма чанта с чипс.

Съвети за здравословна диета

Източници:

Гарднър CD, Киазан А, Алхасан С, Ким С, Стафорд Р.С., Бализа Р.С., Краемер ХК, крал АК. "Сравнение между диетите на Аткинс, Зоната, Орнш и ЛЕЪРН за промяна на теглото и свързаните с него рискови фактори сред пременопаузалните жени с наднормено тегло: изследването за отслабване A TO Z: рандомизирано проучване". JAMA. 2007 Mar 7; 297 (9): 969-77. Достъп до 9 март 2016 г. http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=205916.

Университет Уисконсин-Мадисън университет здравни услуги. - Фед Диети. Достъп до 9 март 2016 г. http://www.uhs.wisc.edu/health-topics/healthy-lifestyle/fad-diets.shtml.