Коя Jawbone UP Fitness Tracker ще ви премести?

Wristband Plus App Tracks дейност, сън, диета

Семейството Jawbone UP на монитори за крачкомер / активност се сдвоява с приложение за проследяване на физическата ви активност, качеството на съня и диетата. Те нямат цифров дисплей на самата мантия или монитора, виждате пълните данни за приложението. Те имат предупреждения и съвети от Smart Coach, които можете да използвате, за да подобрите физическата си активност, съня и диетата.

Аларми за неактивност

Оригиналът Jawbone UP беше вълнуващо за онези, които се интересуват от здравословните рискове от престоя .

С UP можете да зададете предупреждения за неактивност за всеки период от 15 минути до 2 часа. Устройствата UP, UP24, UP2 и UP3 вибрират, за да ви изненадат да се движите, а също така изпраща сигнал чрез приложението. UP MOVE не вибрира, има само предупреждения за приложения. Можете също така да зададете кой час от деня да започне или да се задейства, така че да не вибрира цяла нощ.

Проследяване на активността

Приложението ви показва активността ви и категоризира нивото на интензитета, така че можете да зададете цели за постигане на достатъчно умерени до енергични упражнения с интензивност . Всички модели UP ви проследяват качеството на съня с помощта на отличната технология MotionX. Приложението има много добри функции за проследяване на диетите .

Модели и приложения

UP2 : Тази физикална група проследява активността, съня и програмируемите от потребителя аларми за неактивност. Той има автоматично откриване на сън и автоматично откриване на тренировка. Той се синхронизира чрез Bluetooth с приложения за iOS и Android. Презареждайте го на всеки седем дни. Пълен преглед: Jawbone UP2

UP3: Тази усъвършенствана фитнес група разполага със сензори за сърдечен ритъм, за да следите сърдечната честота на почивка. Той автоматично открива и записва тренировки. Той има усъвършенствано проследяване на съня и има вибрираща аларма и аларми за неактивност. Презареждайте на всеки 7 дни. Пълен преглед: Jawbone UP3

UP4: По принцип това е UP3 с добавяне на връзка с карта American Express, за да се правят безкасови плащания.

Ако не мислите, че ще използвате тази функция, тогава UP3 е по-добър избор.

UP MOVE: Този по-евтин модел идва в забавни цветове и може да се носи на клип или на допълнителен маншет, включително някои бляскави гривни Baublebar. Той разполага с дисплей с LED часовник, който показва напредъка към целта ви за активност, съня и времето на деня. Но за номерата трябва да отидете в приложението. Няма вибрираща аларма или тревога. Тя няма автоматично разпознаване на съня. Той използва заменяема батерия, която трябва да продължи шест месеца. Синхронизира се безжично чрез Bluetooth.

Те също имат приложение, независимо от устройството, което използва вградения акселерометър на телефона ви и приложение за Pebble Smart Watch и Apple Watch .

Преустановени модели

Тези UP модели са прекратени, но все пак можете да ги намерите в някои търговци на дребно.

UP: Тази китка за фитнес лента се синхронизира, като я включите в аудио жака на мобилното си устройство, така че да работи с телефони, които нямат Bluetooth. Второто поколение UP беше преустановено през 2014 г.

UP24: Фитнес лента wristband следи активност и сън с вибрираща аларма и Idle Alert. Синхронизира чрез Bluetooth със съвместими устройства с Android и iOS. Презареждайте на всеки 14 дни.

Носете го

UP2, UP3 и UP4 са проектирани да се носят на китката, докато UP MOVE може да се носи на китката или в клипс, за да се прикрепи към кръста.

Те са водоустойчиви, но не трябва да ги потапяте или да ги носите в плуване. Те идват в различни цветове и MOVE има различни аксесоари, в които може да се побере. Те препоръчват да носите UP върху вашата неподходяща китка (вляво, ако сте дясната ръка) за най-добра точност. Можете също така да го носите в джоб или портмоне, ако не искате да го носите на китката си в определено време.

Обхвата UP2 и UP3 нямат цифров дисплей, а само индикатор за проследяване на активността, сън и съобщение.

Можете да зададете сигнал за неактивност в приложението за обхвата UP2 и UP3, така че групата да вибрира, когато сте били неактивни за времето, което сте избрали.

Той ще вибрира и с интелигентна аларма в най-добро време в 30-минутен прозорец, за да ви събуди сутрин.

Приложение за преглед на данни

Основният екран показва как напредвате към целите си за сън и активност за деня. Можете да прегледате последните дни.

Чрез натискането на графиката за активност ще ви отведе до екран, който ви показва:

Можете ръчно да регистрирате тренировки, които UP не е записал, по вид дейност, ниво на усилие и продължителност. Това ще добави приблизително изчислените калории и активно време към общата сума.

Също така има хронометър, който можете да редактирате с подробности за тренировката.

Проследяването на физическата активност е на почти същото ниво като трасиращите устройства Fitbit , което е добро за тези, които искат да зададат обща дневна стъпка или целева задача. Но не включва данни за сърдечния ритъм, скорост или други подробности, които може да искате за целите на обучението. UP3 разпознава пулса на почивка, но не е пълен монитор за сърдечен ритъм .

Проследяване на тренировки

UP2, 3 и 4 автоматично откриват тренировки за събуждане или текущи тренировки и ви подканват да ги маркирате с това, което правите. След това можете да видите статистически данни за тази тренировка - стъпки, темпове, разстояние, интензивност, продължителност и изгаряне на калории. Можете да споделяте статистика за тренировка с Twitter, Facebook и др.

Също така можете да стартирате хронометъра в приложението, за да извършите активност, като например велосипед, която не би била открита от стъпването. След като завършите хронометъра, можете да го маркирате и да добавите калориите и другите статистически данни към общата сума.

Проследяване на съня

Jawbone включва технологията за проследяване на съня MotionX, за да създаде много подробни графики за съня. За да проследите съня си, носете китката в леглото. UP2, 3 и 4 автоматично разпознават съня, докато с UP MOVE трябва ръчно да стартирате и спрете проследяването на съня.

Както при приложението MotionX Sleep, той е пълен с подробности. Лесно можете да видите както на графиката, така и на номерата времето, което сте прекарали в лек сън, дълбок сън, пробудени времена, колко време ви е нужно да заспите и колко време сте били будни през нощта. Получавате общото време, заспало, както и времето в леглото. Намирам тези неща за изключително точни за мен. Можете да редактирате периода на сън, ако не го е проследил правилно.

Проследяване на диета

Можете да проследявате диетата си с приложението UP. Добавете ястия и пийте по три начина. Можете да сканирате баркод. Можете да въвеждате елементи, като търсите база данни с хранителни продукти или въвеждате данни от етикет за хранителните стойности. Или можете да направите снимка.

Докато добавяте елементи, дневната Ви доза получава цвят, кодиран от зелено до червено за калории, фибри, ненаситени и ненаситени мазнини, въглехидрати, захар, протеини, натрий и холестерол. Има хубава интеграция на дневник за храна, което прави тази система по-пълна система за наблюдение на здравето.

Проследяване на настроението

Можете също така да проследявате настроението си през целия ден с усмивка / гърди.

Smart треньор

Съобщенията на Smart Coach в приложението Ви поздравяват, че сте постигнали целите си или ви насърчаваме към тази цел. Например, ако не сте достигнали целта си за сън през нощта, те ще препоръчат начини за подобряване на съня ви навици. Посланията са мотивиращи и информативни.

Социална интеграция

В UP има приятелство проследяване сред другите Jawbone UP потребители. Можете да виждате публикациите им в таблото си за управление и те могат да видят вашите, ако изберете това. Можете да споделяте обобщения на тренировките в социалните медии, например във Facebook или Twitter. Те имат класация, така че да можете да сравнявате седмичните суми. Можете да започнете ежедневно дуел с приятел, за да се състезавате за 24-часовия брой на стъпките си.

Приложението Jawbone UP ще се интегрира и с много други популярни приложения като MyFitnessPal и MapMyFitness, плюс мащаби на опитите и още.

Положителни

Това е много добро устройство за тези, които искат да следят физическата си активност, да спят, да се хранят и да намалят времето за сядане. Приложението UP е лесна за разбиране и навигация. Jawbone UP е добро решение за тези, които искат диаграми и графики за тяхната дейност, сън и диета, но не искат да имат компютри настолни или преносими. Той функционира само с мобилно устройство. Вибриращият сигнал за неактивност е много мотивиращ, за да стане и да се движи.

Отрицателни

Той няма дисплей на устройството. Това е недостатък, ако искате да проверявате броя на стъпките си често само при гледане на устройството, особено когато е на китката. Това не е тренировъчна система за тези, които искат да проследят скоростта, сърдечната честота и други подробности за изпълнението.