5 причини, поради които не можете да се придържате към тренировъчна програма

Придържането към програма за упражнения не е лесна, дори и за най-ангажираните упражнения. Дори и най-добре плановете се провалят от живота: работа, семейство, болести, лоши дни на косата ... някои от тях се очакваха, много от тях не. Не можем да контролираме всичко, но понякога правим упражнения по-трудно, отколкото трябва да бъде, поставяйки препятствия в собствените си пътеки, без дори да го осъзнаваме.

Ако имате проблеми с придържането към тренировките си, може да има нещо, което можете да направите. По-долу са някои от най-честите причини, поради които не можете да се придържате към програмата за упражнения и какво можете да направите с нея.

1. Твоите тренировки са твърде трудни

Независимо дали сте предприели кратка почивка или са били много години, може да направите грешката, която много от нас правят: мислите, че сте в по-добра форма от теб или че трябва да си в по-добра форма от теб. Това ни кара да правим твърде прекалено скоро, вместо да се успокояваме във вашите тренировки . Вместо:

Решение: Започнете, където е тялото ви сега

Подхождайте към тренировките си, откъде сте сега, а не там, където сте били или къде искате да сте. Това е трудно да се направи, когато искате бързи резултати, но няма да получите резултати, ако не можете да упражнявате изобщо. Преди да излезете навън, помислете за най-безопасния начин да се върнете на пистата :

2. Графикът за тренировка не отговаря на вашия начин на живот

Насочванията към упражненията ни казват, че за да отслабнете, трябва да упражняваме повечето дни от седмицата за около час. Проблемът е, че много от нас нямат време, кондициониране или енергия за един час всеки ден. Резултатът? В крайна сметка прескачаме тренировките, вместо да правим това, което можем, в рамките на времето, което имаме, мислейки, че по-кратките тренировки са загуба на време.

Решение: Създайте график за практично трениране

Преди да създадете рутинна процедура, задайте си два важни въпроса:

Ключът е да разберете колко време наистина имате (не колко искате да имате или се надявате да имате) и да се поберат тренировките в това време, вместо да се опитвате да създадете повече време за тренировки. Нямате нужда от час, за да получите страхотна тренировка. Правилните упражнения могат да направят дори 10 минути броене:

3. Не харесвате вашите тренировки

Има много причини, поради които намразим упражненията , но част от преодоляването е свързано с адаптирането на отношението ви към упражненията и намирането на тренировки, които ви харесват. Често се опитват програми за тренировка, за да отслабнете, без да се съобразяваме с нашите личности и това, което ни харесва. Не е нужно да стартирате текуща програма, само защото вашият приятел е загубил 25 килограма, докато тренира за маратон или отива в класа за въртене само защото вашият съпруг смята, че това е най-доброто нещо, тъй като хляб без въглехидрати. Трябва да намерите това, което ви харесва, и понякога това изисква малко експерименти.

Решение: Намерете упражнения или дейности, които се радвате

4. Вие сте в болката

Достатъчно трудно е да преминете през ежедневните си дейности, когато имате болка, но мисленето, че добавяте упражнения към сместа, може да е прекалено много. Независимо дали е от болка, нараняване , болка в долната част на гърба, артрит или главоболие, може да се страхувате да се упражнявате, притеснени, че ще имате повече болка или ще влошите нещата. Никога не трябва да работите с болка по време на тренировка, но упражнението наистина може да помогне за някои условия, а за другите има начини да продължите да се движите, дори ако трябва да сте творчески.

Решение: Вижте експерт и научете как да работите с и около болката си

  1. Вижте лекар : Винаги съм удивен от това, колко от моите клиенти ходят на болка, толкова свикнали с това, дори не са обмисляли да посещават лекар. Често мислим, че няма нищо, което може да направи лекар за нас и за някои може да се случи. Обаче диагнозата може да ви насочи в правилната посока, за да излекува нараняването ви или да намери начин да го обработите. Ако знаете какви движения и упражнения да се избягвате, и тези, които ще ви помогнат, можете да изградите рамка от безопасни движения, които да ви държат активни.
  2. Никога не работете с болката : Освен ако Вашият лекар не ви е казал да го игнорирате, никога не продължавайте да правите нещо, което причинява болка или влошава. Остри болки в ставите, подуване, издърпвания на мускулите или болка, която надхвърля нормалното упражняване на упражнения, са предупредителни признаци, че нещо не е наред. Често продължаваме да мислим, че ще изчезне, но това може всъщност да влоши нещата. При всяка подозрителна болка спирайте това, което правите, и опитайте нещо друго, или направете ден за почивка, за да видите как се чувстват нещата.
  3. Намиране на начин да се бори с болката : Повечето от нас могат да намерят начин да се упражняват, дори и при нараняване или състояние. Помислете за работа с опитен личен треньор или физически терапевт, за да ви помогне да намерите начини да излекувате нараняването си, докато сте все още във форма. Тези ресурси също могат да помогнат:

5. Не знаете как да настроите рутинна тренировка за балансирано трениране

Намирането на баланс е нещо, за което всички се стремим, но рутинните ни тренировки често не отразяват това. Балансираната рутинна практика не означава само монтаж в Големите три ( кардио , тренировки за сила и разтягане ); това също означава балансиране на вашите тренировки с вашия график, енергийно ниво и тяло. Често се приближаваме към програмите за упражнения, сякаш можем да правим същото нещо всяка седмица, но това не винаги е така. Когато се опитате да накарате график, който просто не можете да управлявате, може да се окажете напълно като се откажете от упражнението.

Решение: Правете повече баланс

Ключът към загуба на тегло и фитнес е в съответствие с вашите тренировки и винаги поддържа някакъв вид дейност, без значение какво се случва. В края на краищата, всеки път, когато спрете да упражнявате, губите всички печалби, които сте направили. Извършването на тренировки, които пасват както на вашето тяло, така и на ума ви, както и на това, което се случва в живота ви, могат да ви помогнат да преодолеете цикъла на напускане на упражненията, само да започнете отново. Обръщайки повече внимание на това, от което наистина се нуждаете, вместо да се придържате към твърда цел за отслабване, може да ви помогне да се придържате към програма за упражнения за добро.