Отивайки от ниско съдържание на въглехидрати диета в начин на живот

Чували сте го преди: "Трябва да направите своя нов начин да ядете част от живота си." "Това не е диета, а промяна в начина на живот." "Модерните диети водят до йо-йонг, а вие все пак получавате теглото."

Всичко е вярно. Сокът за почистване, пост, супер нискокалорични диети, екстремни въглехидрати и други начини за лишаване на тялото ви от храна може първоначално да ви помогнат да намалите теглото си, но в дългосрочен план те са неустойчиви.

Вие не само изпращате тялото си в режим на глад, а също така се захващате за преяждане и преяждане на хранителните недостатъци. Но ако в миналото нищо друго не е работило освен лишения, как се задавате за устойчиво, здравословно отслабване или поддържате вашето тегло стабилно, след като достигнете целта си тегло?

Ключът към успеха на дългосрочната диета с ниско съдържание на въглехидрати се състои в преминаването от "диета" към нов, по-здравословен начин на хранене, който отговаря на вашите уникални нужди и цели. Ето четири съвета, които да ви помогнат по този път.

Намерете вашия въглехидрат Sweet Spot

Идеята за намаляване на въглехидратите е, че в крайна сметка ще разберете какво нивото на въглехидратите ви държи на най-добрата ви енергия - нисък глад, най-ниско устойчиво тегло и стабилна кръвна захар. В идеалния случай количеството на въглехидратите, които ядете, ще задържа вашата кръвна захар стабилна, така че няма да е твърде високо съдържание на въглехидрати, което изпраща кръвната Ви захар на влакче в увеселителен парк, получава желание за захар и нездравословна храна и увеличава мастната тъкан .

След като откриете уникалната си въглехимическа толерантност - сумата, която ви подхранва, но не ви кара да се нуждаете от повече въглехидрати - и да почувствате колко добре се чувствате, когато ядете правилното количество въглехидрати за тялото си, ще бъдете добре на път за създаване ниско съдържание на въглехидрати яде част от вашия начин на живот през дълги разстояния.

Направете го за здравето

Ако сте били алергични към пшеница или глутен, което е протеинът, който се намира в пшеницата, ще се научите да се разбирате без него. В ресторантите бихте свикнали да не обръщате внимание на кошницата за хляб, да не питате крутони, да не поръчвате тестени изделия и т.н. Разбира се, първоначално би било трудно да се приспособите, но в крайна сметка ще бъде "начинът, по който ядете". Бихте знаели, че това е точно начина, по който е тялото ви. Има много медицински състояния, които принуждават хората да коригират начина си на хранене - за постоянно.

Например, някои хора са по-склонни да имат диабет или да са на път да го развиват. Ако имате инсулинова резистентност, предшественик на диабета, може да имате кръвна глюкоза, която не е стабилна и скача наоколо, което ви кара да се чувствате по-малко от най-добрите. Това означава, че е най-добре да избягвате храни с високо съдържание на въглехидрати, които увеличават кръвната Ви захар и влошават инсулиновата резистентност.

Няма никакво съмнение, че това е лудост, за да отстраните трайно храните от вашата диета, които всъщност се наслаждавате. Не е забавно да разберете, че тялото Ви се нуждае от допълнително внимание, за да бъде най-доброто. Но вижте наоколо. Това е вярно за мнозина, ако не за повечето хора, и с възрастта ни определено става "най-много".

Положителната страна е, че след като приемете, че тялото ви има "специални нужди", можете да направите нещо по въпроса - нещо, което струва много малко пари, не включва операция или лекарства и няма болезнени процедури.

De-Carb Вашата комфортна храна

Ако яденето на нисковъглехидрати изглежда твърде строго или трудно за вас, е време да отидете за намиране на нисковъглехидратни, здравословни заместители на поне някои от любимите ви храни. Помислете за използването на тиквички, за да направят тиквички юфка на мястото на юфка пшеница в любимите си тестени ястия. Направете ориз от карфиол вместо бял ориз. Вместо картофен картоф, опитайте да си направите пържени картофи. Има безкрайни начини да се използват зеленчуци и те имат безкрайни ползи за здравето - това е печеливша.

Научете техники за опростено готвене

Факт е, че без да знаете как да готвя, има само досега всяка диета може да ви отведе.

Ако постоянно ядете, не можете да контролирате използваните съставки или съдържанието на мазнини, въглехидрати, калории или натрий в храната. Това прави доста трудно дори да знаете какво ядете, да не говорим за броя на въглехидратите. Ако вашата идея за готвене е "слава пред печка", нека да променим това точно сега. Толкова много вкусни, здравословни ястия могат да бъдат направени за минути, ако имате няколко лесни за усвояване умения за готвене. Всеки главен готвач ще ви каже, че просто е често най-доброто. Научете се как да направите една храна, която наистина харесвате, и да се възползвате от нея. След това добавете още една и друга. Учудвайте приятелите си! Готвенето може действително да бъде релаксираща, творческа дейност, ако получите настроение. Благодарение на YouTube няма недостиг на видео уроци, които да ви покажат как да готвите всичко от яйца до задушени броколи до по-сложни ястия.

Премахнете термините "Изневяра" и "Намаляване на вагона"

Това може да е най-важното от всички. Когато нисковъглехидратът става "точно така, както ядете", всяка отделна храна с високо съдържание на въглехидрати, която може да изберете да ядете от време на време, все още е в контекста на нисковъглехидратния начин на хранене. Например, през повечето време можете да ядете вкусни храни с ниско съдържание на въглехидрати. Можете да използвате зеленчуци вместо паста. Можете да се печете с брашно от ядки и брашно от ленени семена . Можете да се съсредоточите върху протеините и зеленчуците при всяко хранене, независимо дали сте вкъщи или навън. Но ако излизате за суши с група приятели, не е нужно да избирате целия ориз от ролките (е достатъчно лесно да вдигнете рибата от ориза с nigiri, макар и). Ако излезете за специална храна и в менюто има крем брюле, можете да се отдадете. Това означава ли, че сте "извън каруцата" или "изневерявате"? Не! Трябва да има място за гъвкавост във всяка диета. Животът ни отвежда в много посоки, а храната е важна част от живота.

Разбира се, възможно е да станем прекалено гъвкави - тогава ще се озовем с глад за въглехидрати, наддаване на тегло или "хаоти на въглехидрати". Когато това се случи, няма нужда от истерика, самообвинение или критика. Току-що се скитахме да изследваме странична пътека и трябва да се скитаме назад. Но това не е необходимо да бъде борба - в края на краищата вече знаем какъв начин на хранене е най-добро за нас. Просто трябва да се върнете на пистата след тези неизбежни подутини по пътя.