Въпроси, които трябва да зададете, преди да пропуснете тренировката си

Решението да се упражнявате някога в бъдеще е лесно. Всъщност често вземате това решение, когато сте отпочинали, енергични и мотивирани. Какво се случва, когато дойде времето наистина да го направи? Може да чуете малък глас в главата си, казвайки: "Аз съм толкова уморена и предпочитам да спя, отколкото да се упражнявам. Може би може да го направя по-късно.

Прескачането на тренировката може да бъде правилното решение, особено ако сте болни или ранени. Друг път няма добра причина, но този глас в главата ти просто няма да спре. Преди да пропуснете тренировката си, има няколко въпроса, които да зададете на себе си, което може да ви помогне да направите правилния избор.

1 - Ще съжалявате ли за това решение?

Пол Виант / Избор на фотографа RF / Getty Images

Може би ще се почувствате добре да останете в леглото и да спяте или да се прибера вкъщи от работа без да се налага да ходите в салона, но как ще се почувствате по-късно? Незабавното удовлетворение може да бъде възнаграждаващо, но това добро чувство често изчезва, оставяйки ви да се чувствате виновни и желаете да сте направили друг избор. Мисленето за последствията може да ви накара да вземете правилното решение. Напомнете си, че:

2 - Колко сте упражнявали тази седмица?

Погледнете назад това, което сте направили тази седмица, и попитайте себе си дали можете да си позволите почивен ден. Ако това е краят на седмицата и сте работил всеки ден, може да ви е необходим почивен ден, за да остави тялото ви да се възстанови и да се възстанови отново.

Ако е бил няколко дни, обаче, попитайте се дали прескачането на тренировки започва да се превърне в навик. Ще прескочите ли още една тренировка, още по-трудно ще бъдете отново утре?

Сега е добър момент да започнете календар за упражнения, за да следите тренировките си. Разпечатайте месечен календар и напишете тренировките, които сте направили, и тренировките, които планирате да направите. Дръжте го наблизо, за да можете да го гледате винаги, когато желаете да пропуснете ударите.

3 - Как ще се справиш с пропуснатата си тренировка?

Представете си, че ще прескочите тренировката си. Сега попитайте се как ще го направите. Ще го направите ли по-късно, може би след работа или преди лягане? Или ще станете рано утре и ще работите извънредно дълго? Визуализирайте това и си задайте въпроса дали наистина ще го направите или ако сте готови за неуспех .

Ако промените графика си, решете, че можете да тренирате по-късно, само ако се подготвите за това предварително. За упражнения след работа, опаковайте чантата си за фитнес преди да излезете или да излезете от оборудването и дрехите си, за да можете да промените веднага щом се приберете у дома.

Ако тренирате на следващата сутрин, поставете тренировъчните си дрехи до леглото и напишете вашия план за тренировка. Поставете бележката върху дрехите си, за да не я пропуснете утре.

4 - Имате ли законни причини да пропуснете тази тренировка?

Понякога прескачането на тренировка е най-добрата идея. Ако сте болни, уморени или ранени , може да се наложи да почивате. Ако това е въпрос на мотивация, помислете или напишете нещо, което може да ви мотивира като:

Продължете да опитвате, докато не намерите нещо, което работи и след това запазите списъка си удобен за следващия път.

5 - Как ще изчезне това тренировка да повлияе на вашите цели?

Ако се опитвате да отслабнете, колко важна е тази тренировка? Упражнението изгаря калории, изгражда издръжливост и подобрява силата. Ако го пропуснете, няма да се случи нищо. Може би липсва един ден няма да боли, но помнете, че натрупва тренировки, които водят до успех. Опитайте тези идеи:

6 - Какво можете да направите, за да направите тренировката си по-привлекателна?

Ако се страхувате от предстоящата тренировка, ако имате нещо, което да очаквате, може да ви накара да се движите. Някои идеи:

7 - Как бихте могли да се възнаградите за това, че правите тренировка?

Когато става дума за упражнения, малко награда отнема много време към мотивация. Ако имате затруднения да започнете, помислете как можете да се възнаградите за добре свършена работа. Някои идеи:

Вие заслужавате възнаграждение за усилена работа и ако ви мотивира да завършите тренировката си, си струва.

8 - Как може да промените тренировката си?

Ако мислите, че сте отклонили тренировката си, защото се събудихте късно или трябваше да работите по-дълго от обикновено, не пропускайте цялото нещо.

Помислете за творчески начини да получите кратка, ефективна тренировка, която ще свърши работата. Ако имате 10 или 15 минути, опитайте интензивна интервална тренировка. Подгрявайте с бърза разходка и след това редувайте спринтове с висока интензивност или ускорявайте ходенето за 30 секунди с възстановителни разходки за 30 секунди.

Изберете няколко упражнения на цялото тяло, като рисуване, клякане, ластици, скачащи крикове или ходови разбързи и преминете през една верига, като правите всяка минута за минута. Други идеи за тренировка:

9 - Как ще прескочите тренировката си върху вашия ден?

Вашата тренировка е не само важна за изгаряне на калории, тя може да засегне всяка част от деня, както физически, така и умствено. Напомнете си, че влизането във вашата тренировка ще:

Упражнението е едно от малкото неща, които можете да направите, които проникват във всички области на живота ви. Само за няколко минути и малко пот ще се изплати в дългосрочен план.

10 - Какво стои по пътя на вашата тренировка?

Идентифицирайте мислите, които спират да упражнявате и работите по всеки от тях логично. Някои често срещани мисли: