Защо един личен треньор може да е подходящ за вас

Ако искате да отслабнете, да се здравите и / или да изградите мускули, наемането на личен треньор може да бъде стъпка в правилната посока. Добрият треньор може да ви помогне да настроите програма, която да отговаря на вашите цели и да ви научи на най-добрия начин да се упражнявате. Намирането и избора на обучител може да е малко объркващо и за някои, смущаващо. Не е лесно да помолите за помощ, но да влезете с повече знания за това как персоналното обучение може да го направи малко по-лесно.

Преглед

Личният треньор трябва да бъде най-малкото образован и сертифициран чрез реномирана фитнес организация (виж по-долу). Задачата на този човек е да оцени нивото на вашата фитнес, да разбере какви са целите ви (или да ви помогне да зададете цели), да настроите програма и да сте мотивирани. Той или тя ще ви тласне през нивото ви на комфорт - нещо трудно да направите сами. Треньорът също така предлага:

Каква сесия е като

Всяка сесия обикновено трае около час. Първата среща е посветена на оценката на фитнес, измерванията на тялото , упражненията и историята на здравето и целите. Бъдете готови да стъпите на скалата, да тествате телесните мазнини и да отговорите на конкретни въпроси за целите си. След това ще изразходвате всяка сесия за извършване на кардио тренировка, тренировка за теглото , гъвкавост или други дейности в зависимост от това, какви са вашите цели.

Вашият треньор ще ви покаже как да направите упражненията, да ви помогне да разберете колко тегло да използвате и да ви даде указания, за да извлечете максимума от всяко упражнение.

Какво да търсите

Личността е важна, тъй като ще работите много тясно с този човек. Уверете се, че сте заедно с вашия треньор и се чувствате комфортно да задавате въпроси.

Как да намерим личен треньор

Едно място да погледнете е местната фитнес зала. Повечето зали имат персонални обучители на персонала и предлагат атрактивни пакети за лично обучение. Можете също така да погледнете в жълтите страници или да използвате IDEA Fitness Connect, за да намерите обучители във вашия район или да потърсите местни тренировъчни студия.

Разходите ще варират в зависимост от това къде живеете и от опита и образованието на вашия треньор. Обикновено цената ще бъде от $ 30 до $ 100 на сесия.

В някои клубове може да ви бъде назначен треньор. Въпреки това, един от моите читатели ми изпрати тези съвети, за да направя малко разследване, преди да вземете потапянето:

Предупредителни знамена

Както всички професии, персоналното обучение има своя дял от губещите. Но само защото сте назначени на един треньор не означава, че не можете да работите с някой друг. Това може да е конфликт на личността или може да се чудите дали получавате най-добрия съвет. Така или иначе, тук има някои предупредителни знамена, че е време да преминете.

Пазете се, ако вашият треньор има някое от следните:

Личен треньор трябва да ви наблюдава, да коригира подравняването ви и да ви обясни какво правите и защо. Ако имате проблеми, говорете с тях; те може да не са наясно, че има проблем. Друга възможност е да говорите с мениджъра или да спрете сесиите си и да потърсите различен треньор. Това са вашите пари и вашето тяло ... имате право да получите това, което искате и един добър треньор ще разбере това.

Как да помогнете на вашия треньор

Можете да помогнете на вашия треньор да свърши по-добра работа, като бъде добър клиент.