Какво е калориен дефицит при отслабване?

Научете как да използвате енергийния дефицит за изгаряне на телесните мазнини и отслабване

Когато ядете по-малко калории, отколкото изгаряте, създавате калориен дефицит. Трябва да създадете калориен дефицит, за да отслабнете. Калориен дефицит понякога се нарича енергиен дефицит, защото калориите са единица топлина или енергия.

Какво представлява калориен дефицит?

Всяка хапка от храната, която ядете, съдържа енергия под формата на калории. Трябва да консумирате калории, за да функционира правилно тялото ви.

Но повечето от нас консумират повече калории, отколкото се нуждаем всеки ден. Това създава излишък от калории или излишък от калории. Допълнителните калории се съхраняват като мазнини.

Е, как да се отървете от допълнителните мазнини и да отслабнете ? Вие създавате калориен дефицит. Този енергиен дефицит се случва, когато ядете по-малко през деня. Ако тялото ви не получи калориите, необходими за извършване на всички необходими функции, вие създавате калориен дефицит.

Когато създавате калориен дефицит, тялото ви получава енергия или гориво от съхраняваните мазнини. Това е допълнителната мазнина, която носите на бедрата или бедрата, в корема и в тялото си. Складираната мазнина съхранява енергия. Вашето тяло може да го използва, за да продължи да се движи вместо да използва енергия от храна. Когато тялото ви изгаря мазнините за енергия, отслабвате.

Калориен дефицит, необходим за отслабване

Въпреки че изглежда лесно да се създаде калориен дефицит и да се губи тегло, много dieters се борят с процеса. Това не е толкова лесно, колкото изглежда.

Трябва да създадете специфичен дефицит на енергия, за да се случи загуба на тегло. Изследователите изчисляват, че имате нужда от калориен дефицит от 3500 калории на седмица, за да загубите един килограм мазнини.

Това изглежда като много калории, нали? Докато общият брой изглежда висок, седмичният енергиен дефицит може да се разпадне на дневни дефицити, за да се намали загубата на тегло.

Ако създадете калориен дефицит от 500 калории на ден, ще достигнете общ дефицит от 3500 калории на седмица.

Как да създадем калориен дефицит

Така че как да създадете дефицит от 500 калории на ден или 3500 калории на седмица? Не е нужно да се гладувате с модерна диета или сок бързо. В действителност, има три здравословни начина да се създаде калориен дефицит за отслабване.

Няма значение кой план решите да създадете енергиен дефицит. Различни планове работят за различни диети. Но ако редовно разбирате и създавате калоричен дефицит, ще можете да намалите теглото си.