Fitbit One Activity Tracker Преглед

Прекратен монитор за безжична дейност и проследяване на съня

Fitbit One беше модел на клип за талията, който беше прекратен през есента на 2017 г. Fitbit ще продължи да поддържа Fitbit One. Това беше чудесен избор от семейството на Fitbit за следене на дейността

Другият модел клип на Fitbit е Fitbit Zip , който има по-малко функции, но не изисква презареждане. Fitbit Flex 2 и Alta са модели на китките, но тракерът може да бъде свален и носен в много видове аксесоари, включително клипси за колани от втора страна.

Flex 2 няма дисплей, докато Алта го прави. Всеки от тях би бил добър избор, ако искате разширените функции за проследяване на съня и автоматично откриване на тренировка.

Основите на Fitbit One

Можете да се наслаждавате на Fitbit One дали да го синхронизирате с приложението на телефона или да го синхронизирате безжично с компютъра си, като използвате USB пакет

Това, което получавате с Fitbit, е отличен трисосен акселерометър, който записва стъпки, разстояние, калории, активни минути и полети на стълби. Можете също да проследите качеството на съня си и да зададете тихи аларми, за да вибрира и да ви събужда или да ви предупреждава.

Можете да носите и използвате Fitbit One като крачкомер и да видите стъпките, разстоянието, изкачените стълби и изгорените калории през деня на дисплея на устройството. Има и индикатор за цветя, който показва колко активни сте били последните няколко часа. Тя расте, докато се движите повече.

Fitbit има акумулаторна батерия, която трябва да издържи до 14 дни.

Можете да го заредите, като го включите в USB (включен) адаптер, прикачен към компютър или USB адаптер за електрически контакт.

Носенето на Fitbit One

Fitbit One идва с подменяем силиконов ръкав, който има скоба за колан. Можете да носите Fitbit One върху кръста си, да го носите в джоба, да го закопчаете в сутиена или деколтето си или да го носите като висулка.

Механизмът е точен, без да се притеснявате за позицията.

За да следите качеството на съня, издърпайте Fitbit от ръкава си и в ръкава за носене през нощта. Но също така работи добре, защото повечето хора просто носят нощница или бельо през нощта.

Два начина за качване на данните ви

Както при всички модели Fitbit, можете да настроите Fitbit One и да го синхронизирате с приложение за телефони или с помощта на USB приемник, прикрепен към Mac или PC, с инсталиран софтуер Fitbit Connect. Той автоматично ще качва данните ви, когато сте на разстояние от 20 фута от този компютър. С приложението за телефон можете да синхронизирате редовно или при поискване.

Характеристики на таблото на Fitbit

Не е нужно да плащате никакъв абонамент за проследяване на данните си в Fitbit Dashboard или Fitbit App. Можете да разглеждате дневни, седмични, месечни и годишни суми и графики за стъпки, разстояние, изкачени етажи, изгорени калории, активно време , качество на съня, тегло и други показатели за здравето. Можете да регистрирате дейности, които вашият Fitbit не проследява, като например колоездене. Можете да видите как сте прекарали деня си в проценти от заседнал час, леко активен, доста активен и много активен период от време.

Значки и социални

Вие печелите значки за ежедневните и жизнените си етапи за броя на стъпките, мили и етажи.

Можете да приемате други потребители на Fitbit като Приятели и да видите техните седмични суми и да ги развеселите, а вие също можете да се включите в предизвикателства.

Дневникът на храната и диетичният план

Можете да използвате таблото за управление на Fitbit и приложението като дневник за храна, да взимате храни от базата данни или собствени храни. Те имат функция "Хранителен план" и калории в / калории, за да ви помогнат да проследявате диетата си. Калоричният номер, който виждате на вашия Fitbit, включва основния ви метаболитен процент , калориите, които изгаряте дори и в покой. Целта му е да се използва като част от общия баланс на дневните калории, вместо да се показват само изгорени калории .

Проследяване на съня и безшумни аларми

Можете да настроите до осем вибриращи тихи аларми и да ги управлявате от приложението или таблото за управление.

Докато някои от по-модерните модели Fitbit, като Alta и Charge 2, автоматично разпознават съня, трябва да стартирате и спрете функцията на хронометъра на Fitbit One, за да запишете период на сън. Виждате графика на вашето време на сън и време на събуждане през нощта. Получавате общото време в леглото, времето за заспиване, пробуждането и действителното време на сън. Той не проследява дълбок сън срещу лек сън, както правят някои други тракери, като например Jawbone Up . Сравнете монитори за активност за проследяване на съня .

Premium

За такса можете да получите подробни отчети и достъп до обучител.

Възпроизвеждане с други приложения

Fitbit споделя данни с разширяващ се списък с други приложения. Те включват Microsoft HealthVault, Endomondo, MapMyRun и MyFitnessPal.

Какво не прави

Най-долу в Fitbit One

Fitbit One беше добър избор за тези, които обичат да носят тазометър, а не фитнес.

Ако не ви е грижа за проследяването на съня или стълбите изкачени, тогава Fitbit Zip също е добър избор. Ако предпочитате крачкомер , Fitbit Alta е добър избор, а ако предпочитате, можете да си купите аксесоар, за да го носите на кръста. В Charge 2 и Alta HR са вградени детектори за сърдечен ритъм и трябва да се носят на китката, за да се съберат тези данни. Всички тези модели автоматично следят тренировките. Flex 2 е опция, но липсва показване на номерата ви.

Купете Fitbit One от Amazon.com

Оповестяване: В Fit нашите експертни писатели са ангажирани с проучването и писането на внимателни и редакторски независими прегледи на най-добрите продукти за вашия живот и вашето семейство. Ако ви харесва това, което правим, можете да ни подкрепите чрез нашите избрани връзки, които ни печелят. Научете повече за процеса ни на преглед .