Прости начини за живот на здравословен начин на живот

Фразата "здравословен начин на живот" е съкратено определение за това как трябва да живеете, ако искате да получите най-здравото тяло, което можете - едно, което изглежда добре и се чувства добре. Знаете очевидното поведение, което описва някой, който е здрав и се грижи за себе си. Здравият човек не пуши, се опитва да поддържа здравословно тегло, яде здравословни храни с много плодове, зеленчуци и фибри и, разбира се, упражнява редовно .

След това има други елементи, които да добавите към списъка. Здравият човек също знае как да се справя със стреса, да получава добро качество на сън всяка вечер, да не пие твърде много, не седи твърде много - основно прави всичко в умереност през цялото време. Когато погледнете всичко, което би могло да се превърне в здравословен начин на живот, можете да видите колко трудно са всички тези неща в настоящия ни свят.

Добрата новина е, че не е нужно да променяте всичко по едно и също време. Всъщност, хитростта на здравословния начин на живот прави малки промени - всеки ден се правят повече стъпки, добавят се плодове към зърнените храни, има допълнителна чаша вода или се казва, че не на втората помощ от картофено пюре. Едно нещо, което можете да направите точно сега, за да направите начина си на живот по-здравословен, е да се движите повече .

Ето защо трябва да се движите повече

Знаеш, че трябва да се упражняваш, но има много оправдания да не го правиш. Вие сте твърде зает, не знаете откъде да започнете , не сте мотивирани или се страхувате, че ще се нараните .

Може би мислите, че упражнението трябва да е наистина трудно или не е достатъчно добро.

Каквото и определение имате за това, което упражнение е или не, долната линия е, че упражнението е движение. Независимо дали става дума за разходка из блока или за бягство от маратон, това движение е упражнение и всеки път, когато се движите повече, отколкото обичайно, това се брои.

Чудесно е, ако можете да прекарате известно време в упражняване - което означава, че се изпотявате, работите в зоната на сърдечния ритъм на целта или правите нещо, за да укрепите тялото си . Но не винаги трябва да е така. Умерените дейности като домакинства, градинарство и ходене могат да имат отражение.

Ползите от движението на повече

Най-хубавото нещо в движението е, че само няколко минути на ден може да има трайни предимства, много от които може и да не сте наясно.

Само някои от предимствата включват:

Дори и ако сте избрали малки промени и по-скромна загуба на тегло, можете да видите ползите все още са доста невероятни. Центровете за контрол и превенция на заболяванията отбелязват, че ако имате наднормено тегло, намаляването с 5 до 10% от общото телесно тегло може да помогне за понижаване на кръвното налягане, холестерола и кръвната захар.

Всъщност, дори не трябва да имате цел да отслабнете , особено ако имате проблеми с придържането към програма.

Защо не се съсредоточете върху това да бъдете здрави, за да започнете и да се тревожите за загуба на тегло, след като вече имате здрави навици под колана си?

Прости начини да преместите тялото си

Можете да започнете процеса на здравословно състояние и сега, като добавите малко повече активност към живота си. Ако не сте готови за структурирана програма, започнете малко. Всеки малък брой се брои и всичко това допринася за изгарянето на повече калории.

Хранете се добре, без да сте мръсни

Храненето на здравословна диета е друга част от здравословния начин на живот. Не само чистата диета може да помогне с управлението на теглото, но и да подобри здравето и качеството на живот, когато остареете. Вече знаете за хранителните групи и факта, че трябва да ядете повече плодове и зеленчуци и по-малко преработени храни. Вероятно имате списък с неща, които знаете, че трябва да направите за по-здравословна диета, но отново, като направите прекалено много промени наведнъж, може да доведе до обратно нахлуване. Ограничаването на диетата може да ви подтикне към многото храни, които се опитвате да избегнете.

Друг подход е да се търсят начини за извършване на по-малки промени всеки ден. Само няколко идеи за промяна на начина ви на ядене включват:

Словото от

Създаването на здравословен начин на живот не означава драстични промени. Да направиш малки промени в начина, по който живееш, може да изглежда като бавен процес, и то е така. Може да се адаптирате, за да промените по-добре, когато не изисква да ремонтирате целия си живот. Просто изберете едно нещо и работете по едно и също нещо всеки ден, като оставите останалата част от живота и навиците си да останат същите. Може да се изненадате, че тези малки промени наистина могат да имат значение.

> Източници:

> Отслабване. Центрове за контрол и превенция на заболяванията.

> Физическа активност за здравословно тегло. Центрове за контрол и превенция на заболяванията.