Пилатес - йога връзка

Виждайки Йога и Пилатес като безплатни дисциплини

Има огромен интерес в наши дни в хатха йога и пилатес заедно. И двете са сложни системи за интегриращо упражнение с много общи неща. Шестте принципи на пилатеса : центриране, концентрация, контрол, прецизност, дишане и поток, могат лесно да бъдат използвани за описание на принципите на много видове йога.

Пилатес и йога също са доста различни помежду си, а в различията се намират много от допълващите аспекти на двете, които ги правят страхотен отбор.

Сила и протегляне

В общ план, пилатес се съсредоточава повече върху силата и хата йога се фокусира повече върху стречинг. Със сигурност има изключения от това твърдение, тъй като пилатесът включва разтягане , всъщност пилатесът е известен с това, че създава дължина в тялото и прави йога развива сила. Разликата е акцент.

Много хора откриват, че основната сила и интеграция, които развиват в пилатес, ги подкрепят добре в ежедневните дейности и кръстосването, с които се занимават. За тези, които също правят йога, пилатес им дава стабилността, която те трябва да контролират и разширяват безопасно , Обратно, експанзивното разтягане в йога осигурява чудесно балансиране на обикновено по-ориентираните към пилате упражнения.

И нека не пренебрегваме този факт, че въпреки че Пилатес и йога споделят някои упражнения, в по-голямата си част упражненията са различни. Освен това, докато йога използва някои подпори, Пилатес включва огромно тяло от материал, което се прави на големи части от оборудването .

Центриране, дишане и поток

Работата с дишането е важна както за пилатес, така и за йога. Дъхът е великият почистващ препарат на тялото и в двете системи се насърчава да развива съзнателно дишане, използвайки дълбоко дъх, за да подобри дълбочината и движението на упражнението.
Научете повече за дишането в Пилатес

В йога има много по-обширен и медитативен набор от дисциплини, свързани с дишането. Има техники на йогическо дишане, които се използват при изпълнение на йога асани (пози), както и медитативни практики, които се основават изцяло на дишането. При пилате, дълбоко дишане , странично дишане и координиращо дишане с движение са първични дихателни практики. Дишането в пилатите е признато за подмладяващо, детоксикиращо и средство за повишаване на осведомеността; както е в йога.

Йосиф Пилатес , основателят на метода Пилатес, много се занимаваше с дишането. Той насърчавал учениците си да използват дишането възможно най-пълноценно, разширявайки дишането в гърба и изтласквайки въздуха напълно, за да поддържа потока на движение. Както при йога, така и при пилатес, работата с дишането свързва физическото натоварване с внимание на ума - създавайки благодат и поток в движението и осигурявайки средство за центриране на присъствието на практикуващия.

Ползите от йога и пилатес

Ползите от пилатес и йога са изключителни. Двете са известни, че поддържат развитието на дълги, силни, грациозни тела, които се движат ефективно, без да създават обемисти мускули. И двете дисциплини са интегративни; свързани с намаляване на стреса и повишено благосъстояние.

И двете йога и пилатес се използват като рехабилитационни системи. Те могат да бъдат пригодени за широк кръг от хора и фитнес нива, като и двете поддържат постигането на много високи нива на фитнес за тяло / ум / дух.

Йога, пилатес и духовност

Когато хората мислят за йога и Пилатес, понякога си мислят, че йога е "духовна" и Пилатес не е така. Хата Йога предлага дълга история на това, че е свързана с духовната практика или е духовен път към себе си. Несъмнено духовният аспект на йога е много по-ясен и директна като духовен път, отколкото това, което се намира в Пилатес.

Въпреки това, макар че е малко вероятно да намерите медитация или пеене в клас пилатес, Пилатес е дисциплина на тялото / духа / духа.

От писането на Йосиф Пилатес е ясно, че принципите, вменени в неговата работа, са насочили метода му да бъде средство за усъвършенстване на тялото, ума и духа. Много пилатес практикуващи намират живота си подобрен, далеч отвъд физическата годност, чрез Пилатес.

Йога / Пилатес класове и почтеност

Докато йога-пилатесът изследване и смесване и мач е много валиден и може да подобри вашето фитнес ниво, е важно да запомните, че пилатес и йога са много пълни, различни и сложни дисциплини. Наистина опознаването на някоя от тях и изживяването на пълните ползи или отнема време. За да се възползвате от наградите от пилатес или йога, трябва да имате учител, поне за някои от тях да учат и трябва редовно да практикувате.

Курсове по йога и пилатес се появяват навсякъде. Учениците ще искат да осъзнаят, че докато съществуват отлични програми за сертифициране на пилатес и обучения по йога, ставането на добър инструктор за йога или пилатес изисква много време и усилия. Поради тази причина човек ще иска да се погрижи тези инструктори наистина да са достатъчно обучени както в Пилатес, така и в Йога, за да ги научат заедно. Тъй като хората продължават да изследват ползите от практикуването на пилатес и йога заедно, учениците и учителите ще трябва да наблюдават и поддържат целостта на всяка дисциплина.
Прочетете повече в Разбирането на Пилатес Фюжън

Пилатес срещу йога

И така, какво да направя? Щастливият отговор е: Двете! Разберете за себе си коя дисциплина е подходяща за вас. Може да се окажете, че се отдадете изцяло на едното или другото най-добре, или може би развивайки стабилност и сила в пилатес, ще ви накара да увеличите обхвата си на движение още повече чрез йога.

Повече за Пилатес и Йога

Пет упражнения Пилатес и Йога Дял
7 Йога поставя за вашата пилатес практика

(в) 2006 г., Marguerite Ogle, лицензирана на .com, Inc.