3 AMRAP тренировки, които можете да направите у дома

AMRAP тренировки са ясни, здрави и ефективни. Концепцията е проста - AMRAP означава "колкото е възможно повече повторения" или обратно - "колкото е възможно повече кръгове". Така или иначе, изпълнявате толкова много повторения на едно упражнение, колкото можете, за предварително определен период от време, или колкото се може повече кръгове от няколко упражнения, колкото можете за определен период от време.

Красотата на тренировката е в простотата на формата. "Изпълнението на тренировки за AMRAP ви позволява постепенно да повишавате силата и аеробния си капацитет само с телесното си тегло", казва CJ McFarland, ръководител на тежестта и кондиционирането на треньора на Onnit Academy в Остин, Тексас. Това е така, защото фокусът на всяка тренировка е върху формата и самоопределената скорост.

Например, ако завършите AMRAP днес, за да видите колко перфектни повторения на въздушни клекове можете да завършите след 60 секунди, а вие правите една и съща AMRAP следващата седмица и седмицата след това, ще започнете да виждате постепенно подобряване на брой на повторенията, които можете да изпълните, като същевременно поддържате добра форма.

Разбира се, просто да завършите 60 секунди въздушни клекове и да ги наречете ден, не е AMRAP в най-традиционното приложение на формата. "Препоръчваме ви да започнете с шест до осем минути постоянна работа", казва Макфарланд, като отбелязва, че повечето AMRAPs са настроени във формат на кръгове, където няколко упражнения се извършват обратно на гърба по време на тренировката.

"След като постигнете адаптацията към тренировката и сте свикнали да поддържате постоянно усилие, можете да преминете в обхват от 10 до 15 минути за всеки AMRAP."

Предвид огромния брой упражнения и комбинации, които можете да направите заедно, за да създадете AMRAP, възможностите са практически безкраен, но McFarland предлага няколко думи за съвети, които можете да приложите към някоя рутина:

  1. Опитайте се да поддържате постоянно темпо във всеки AMRAP . Нормално е да завършите първия или втория кръг с бързи темпове, а след това да намалите значително времето на тренировка. Опитайте се да се движите сами, като обръщате внимание на формата и дишането си. "Поддържането на последователни темпове води до най-голяма полза от продължителната работа", казва Макфарланд.
  2. Използвайте същото предварително зададено време AMRAP за поне две сесии, преди да добавите време . Чрез извършването на точно същата тренировка поне в два отделни случая, включително времето, което разпределяте, за да завършите AMRAP, ще можете да наблюдавате подобренията си. Както в примера, цитиран по-рано с 60 секунди въздушни клекнати, ако знаете колко повторения или кръгове сте завършили при първия си опит, знаете какво ще отнеме, за да победим вашите записи следващия път, когато се опитате рутината.

Ако сте готови да опитате формата, McFarland предлага следните рутинни тренировки на AMRAP:

Тегло AMRAP за здравина

"Тази схема ще подобри общата ви физическа подготовка или GPP, тъй като избраните упражнения са насочени към основните модели на движение, клякам, панти, бутам, дръпнете и изтласкайте", казва Макфарланд. Вижте упражненията в действие в YouTube:

Не забравяйте, че ако това е първият ви опит за AMRAP, задайте таймер за шест или осем минути и вижте колко вериги можете да завършите. Целта е да продължите да се движите, така че се старайте да не почивате или да прекъсвате упражненията или кръга.

Телесно тегло AMRAP за аеробни възможности

Ако сте уморени от традиционните кардио тренировки, Макфарланд предлага подбор в този AMRAP. "Избраните упражнения ви позволяват да продължите да се движите за продължителен период от време с много малко мускулна умора", казва той. Вижте упражненията в действие в YouTube:

Въпреки че е типично да се извършват AMRAPs само за шест до осем минути, когато за пръв път започвате, има известна гъвкавост при приближаването на аеробни тренировки. Ако сте в добро аеробно състояние и често извършвате продължителни пристъпи на кардио тренировка или тренировка с висока интензивност, не се колебайте да увеличите продължителността на този AMRAP на 10 или 15 минути. Можете дори да си починете, след като сте го направили веднъж, а след това да го повторите за втори път.

Телесно тегло AMRAP за мобилност

Целта на тренировката за мобилност е да ви отведе до края на вашия диапазон на движение, за да подпомогнете гъвкавостта и в крайна сметка да подобрите моделите на движение и да намалите болката, свързана с нееластичните стави. "Това е обичайно да се избират упражнения или машини, които ограничават съвместното движение, което може да доведе до загуба на съвместен интегритет", казва Макфарланд. "Тази схема ще ви позволи да тренирате близо до края на вашия диапазон на движение, като правите достатъчно, за да помогнете на вашите стави да бъдат здрави". Вижте упражненията в действие в YouTube:

Пълна рутинна AMRAP

Разбира се, ако търсите едно добре закръглено рутинно, можете да изпълните всеки един от AMRAP-ите на McFarland в същия ден. Просто направете бързо загряване, за да увеличите телесната си температура, а след това започнете с аеробния капацитет AMRAP, с цел осем до 10-минутна схема. Направете две до пет минути почивка, в зависимост от нивото на фитнес, след което изпълнете капацитета AMRAP за 6 до 8 минути. Когато сте готови, направете още една кратка почивка и завършете с AMRAP за мобилност, като го завършите за шест до осем минути. Общата работа достига до по-малко от 30 минути, но ще предизвикате силата, издръжливостта и мобилността си в една единствена рутина. Не е зле за една делова работа.