Колко калории трябва да ям, за да отслабна?

Използвайте нашия калкулатор за загуба на тегло, за да разберете колко калории ще ядете всеки ден

Някои калорийни калкулатори ви помагат да разберете колко калории имате, за да запазите теглото си. Но какво ще стане, ако искате да отслабнете? След това, това, което искате да знаете, е "колко калории трябва да ям, за да отслабна ?"

Лесно е да се изчисли точният брой калории за загуба на тегло, за увеличаване на теглото или за поддържане на теглото. Просто следвайте тези прости стъпки.

След това ще разберете колко калории ще трябва да ядете на ден, за да постигнете целта си.

Как ли калориен калкулатор работи?

За да получите най-добрия калориен номер, е умно да използвате калкулатор за отслабване . Това е проста процедура и дори може да бъде забавно и интересно - дори ако не се опитвате да промените теглото си.

Как работи броячът на калории? След като въведете данни, тя използва формула, наречена уравнението на Mifflin St. Jeor, за да изчисли скоростта на метаболизма ви за почивка . Това е броят на калориите, които тялото ви трябва да функционира, когато е в покой. След това, въз основа на персонализираната информация за начина на живот, калкулаторът добавя броя на калориите, от които се нуждаете, за да заредите тялото си за ежедневна дейност. И накрая, или добавя калории, за да наддават на тегло или изважда калории, за да ви помогне да отслабнете.

Но какво ще стане, ако искате теглото ви да остане същото? Калкулаторът може да разбере колко калории трябва да ядете, за да поддържате теглото си.

Тази информация е полезна за много здрави яденици. Ако имате здравословно тегло и искате да запазите размера на тялото си, трябва да сте сигурни, че не ядете прекалено много или твърде малко. За някои възрастни това означава консумация на 2000-калорична диета. Това е номерът, посочен в етикета "Хранителни факти" .

Но много хора са по-големи или по-малки от средните, или са повече или по-малко активни от нормалните и имат различни потребности от калории.

Използване на калкулатора за отслабване

Готови ли сте да опитате калорийния калкулатор? Ще трябва да предоставите важна информация за възрастта, пола, височината и текущото Ви тегло, за да получите точния брой калории. Калкулаторът изисква тези данни, защото това са фактори, които оказват влияние върху метаболизма Ви или върху броя на калориите, които тялото ви трябва да функционира. Като цяло мъжете се нуждаят от повече калории, отколкото от жените. По-големите тела се нуждаят от повече калории, отколкото от по-малки тела, а по-младите възрастни се нуждаят от повече калории, отколкото по-възрастните.

Също така ще бъдете запитани за навиците ви за активност. Ако тялото ви е по-активно през деня, то изисква повече гориво (под формата на калории). Опитайте се да бъдете колкото се може по-честни относно вашите упражнения и ежедневни навици за работа. Ако удържите номерата, няма да получите точен резултат. Ако не сте сигурни колко сте активни през деня, запазете списание за една седмица или погледнете данните от инструмента си за фитнес, за да получите бърза прогноза.

След това ще бъдете запитани за целите си. Важно е да сте реалисти по време на тази стъпка. Теглото на целта може да е различно от идеалното тегло или перфектната тежест.

Например, може да искате да тежи 120 паунда. Но ако сте се борили с теглото си през по-голямата част от живота си и никога не сте били по-ниски от 150 паунда, тогава 120 може да не са реалистични по това време. Опитайте се да зададете цел, за която смятате, че е постижима . След като достигнете целта си, винаги можете да зададете нова.

И накрая, ще имате възможност да изберете дата, когато искате да постигнете целта си. Имайте предвид, че ако се опитвате да отслабнете , здравословното ниво на загуба на тегло е 0,5 до 2 паунда на седмица. Ако се опитвате да натрупате тегло , може да сте в състояние да облечете приблизително един килограм на седмица.

Достигане на теглото си

Когато приключите процеса на калкулатора, ще получите ежедневна калорична цел .

Това е броят на калориите, които трябва да ядете всеки ден, за да достигнете желаното тегло в рамките на зададения от Вас период. Ако се опитвате да увеличите теглото си, дневната калорична цел ще включва излишък от калории. Но ако загубата на тегло е вашата цел, калориен дефицит се отчита във вашия краен брой.

Калориен дефицит е просто недостиг на енергия. Когато създавате калориен дефицит , лишавате тялото си от горивото, от което се нуждае да функционира. Така че, тялото ви изгаря съхраняваните мазнини (наднормено тегло) за гориво вместо това. Калориен дефицит се получава, когато намалите калориите, като ядете по-малко от необходимото от тялото си или изгаряте допълнителни калории с физическа активност. Можете също така да комбинирате диета и упражнения, за да създадете калориен дефицит.

Като общо правило, повечето експерти казват, че общият седмичен калориен дефицит от 3500 калории ще ви накара да загубите един килограм тегло. Ако намалите повече калории, ще отслабнете по-бързо. Но не е безопасно или практично да намалите твърде много калории. Много нискокалоричните диети (по-малко от 800-1000 калории на ден) могат да се противопоставят и трябва да се следват само с лекарско наблюдение.

Звукът е сложно? Да използваме пример, за да обясним. Да приемем, че сте заседнала жена. Това означава, че не упражнявате редовно. Калкулаторът за загуба на тегло може да каже, че трябва да ядете 1200 калории на ден, за да отслабнете. Но не мислите, че можете да намалите достатъчно храна от диетата си, за да достигнете този номер. Това е добре. Можете просто да добавите упражнения към ежеседмичното си рутинно, за да отчетете няколко допълнителни калории.

Ето няколко начина, по които можете да го направите:

Във всеки от тези сценарии сте добавили калории към дневния хранителен бюджет, но сте изгорили повече калории с упражнения, за да поддържате правилния дефицит на калории за отслабване. Ако искате да отслабнете по-бързо, просто добавяте упражнението към ежедневието без да добавяте калории към ежедневната си диета.

Отслабване Калкулатор FAQs

Все още сте объркани относно използването на калкулатор за отслабване? Това са няколко често срещани въпроса, които често се питат dieters.

Мога ли да ям каквото искам и все още да отслабна? Това е труден въпрос. Можете да ядете каквото искате и да отслабнете, стига да останете в калориите си. Теоретично можете да ядете бонбони цял ден и да отслабнете. Но вероятно не бихте искали. Защо? Тъй като ще бъде много трудно да останете в калориите си, ако не ядете хранителни храни. Здравословните храни ви помагат да се чувствате силни, енергични и изпълнени с насищане. Празните калорични храни не осигуряват на тялото ви хранителните вещества, от които се нуждаете, за да живеете активен и добре поддържан. И когато ядете нездравословна храна, вероятно ще гладувате по-често и ще преяждате.

Мога ли да ям повече, ако упражнявам всеки ден? Ако сте включили упражнението в уравнението, когато сте използвали калкулатора, тогава не трябва да ядете повече, ако упражнявате. Вашата ежедневна калорична цел (резултатът от калкулатора) вече е отчетена за допълнителната физическа активност. Но ако не сте се занимавали с упражнения, когато сте използвали калкулатора и сте добавили тренировъчна сесия към деня си, тогава калориите, изгорени по време на тренировка, ще увеличат вашия дефицит на калории. Ако не ядете обратно калориите си, увеличеният дефицит ще ви помогне да отслабнете по-бързо. Ако ядете обратно същия брой калории, които сте изгорили, тогава ще отслабнете със същата скорост, каквато е посочена в калориалния калкулатор. Бъдете внимателни, обаче, е много лесно да ядете повече калории, отколкото изгаряте след тренировка . Това води до наддаване на тегло, а не до загуба на тегло.

Как трябва да преброя дневните ми калории? Има различни начини, по които можете да следите дневния прием на калории. Много dieters използват приложение за смартфони или сайтове като MyFitnessPal или LoseIt. Тези услуги ви позволяват да въведете храната, която сте яли, заедно с размера на порцията и автоматично изчислява дневните калории. Съществуват и проследяващи активността, като Fitbit, които ви помагат да преброите ежедневните калории на храната и дневните физически упражнения. Ако не сте фен на технологичните джаджи, използвайте дневник за хартиени храни . Просто напишете вашите калории в бележник или на ежедневен лист за храна, за да преброите ежедневните си номера.

Трябва ли да купя или да се присъединя към програма за хранене, за да отслабна? Ако е така, коя програма за отслабване е най-добре? Няма "най-добра" диета, защото всеки dieter е различен и има различен начин на живот с различни нужди. Диетата, която ще работи най-добре за вас, е диетата, с която можете да се придържате. За някои хора най- добра програма е да направите . Други обаче се възползват от структурирания подход на търговска програма за отслабване . Задайте си ключови въпроси за начина ви на живот (готвате ли колко време трябва да пазарувате за здравословна храна, какъв е вашият бюджет?) И след това вземете решение, което отговаря на вашите нужди.

Има ли всички калории същите или някои калории по-добри от другите? Въпреки че вашият общ калориен прием най-важното за загуба на тегло, всички калории не са създадени равни. Калориите от хранителни източници на храна ще ви помогнат да се чувствате пълноценно, да осигурите гориво за ежедневната си дейност и да подобрите благосъстоянието си. Какви са здравословните храни? Повечето експерти препоръчват да попълвате табелката си с:

Празните калории, от друга страна, могат да ви оставят да се чувствате гладни, да увеличите желанието си за храна и дори да увеличите умората. Какви са празни калории? Ще ги намерите в преработени храни, които съдържат добавени захари , транс-мазнини, излишни мазнини и калории. Бонбони, бързо хранене, обработени печени продукти и сода са общи източници на празни калории.

Какво ще стане, ако използвам калориен калкулатор и не отслабвам? Има много фактори, които допринасят за успеха в загубата на тегло. Ако не отслабнете веднага, това не означава, че сте се провалили или сте направили нещо нередно. Но това може да означава, че трябва да се придържате към програмата си по-дълго, за да се случи загуба на тегло. Оценявайте навиците си за хранене и упражнения, за да видите дали има корекции, които можете да направите, за да постигнете целта си. Може да има и медицински причини, поради които не можете да отслабнете , така че говорете с вашия доставчик на здравни услуги, ако сте се опитали да отслабвате без успех. Вашият лекар може да бъде в състояние да ви насочи към регистриран диетолог за персонализирани съвети за хранене или да ви разкаже за лекарства за отслабване или хирургични процедури, които да ви помогнат да отслабнете.