Съвети за ниско съдържание на въглехидрати диети през лятото

Когато лятото е хитове, е време да оставим остатъчните храни на зимата зад тях. Здравословно хранене с ниско съдържание на въглехидрати става още по-лесно през лятото, благодарение на пресни продукти, готвене и хранене на открито и фокус върху просто подготвени и вкусни храни. Има толкова много причини да се наслаждавате на ниско съдържание на въглехидрати лятно хранене , така че нека да разгледаме няколко.

1 - Много летни зеленчуци с ниско съдържание на въглехидрати

Ясмина / Вета / Гети изображения

През зимата Майката Природа ни дава зеленчуци, които съдържат складирана енергия и траят дълго време. Това е чудесно, ако сте гостоприемник, който през зимата преминава през това, което имате в избата (картофи, сладки, цвекло и т.н.). И все пак, това не е толкова страхотно за диета с ниско съдържание на нишестета и захари.

През пролетта и лятото това е точно обратното. Зелените листа и издънките са предназначени да растат бързо, като в тях не се съхранява много храна. Докато трябва да се консумират по-бързо, те са много по-добре за броя на въглехидратите.

Зелените зеленчуци и аспержите са сред първите, които излязоха и очакваме с нетърпение. Плодовете на растенията (мисля патладжан и чушки) имат малко повече въглехидрати, но все още много по-малко от зимните зеленчуци. Така че лятото е богатство на колоритни, питателни и ниско-въглехидратни зеленчуци, за да се наслаждаваме.

| Повече ▼

2 - Летни плодове с ниски въглехидрати

Джеймс Рос / Гети изображения

Повечето плодове, които се предлагат през зимата, са по-високи в захарта, отколкото през лятото. Това означава, че лятото е чудесно време да се насладите на ястие от плодове или сочна праскова или кайсия.

За да ви дам представа колко малко захар е в тези плодове, погледнете какво можете да очаквате от половин чаша от тези вкусни и пресни храни.

Повечето от тях са много разумни за вашата диета с ниско съдържание на въглехидрати. Все пак, имайте предвид тези череши, защото те могат да се добавят бързо.

3 - Излез на скара!

Валентин Семенов / EyeEm / Гети изображения

Изчезнали са бисквитите и лъжиците от зимата, които често имат допълнителни въглехидрати в соса. Време е за скара на месо и зеленчуци.

Всичко, което трябва да направите, е да намерите най-висококачествените храни, да добавите малко сол и подправка, да ги поставите на скара и да ги оставите да блестят. Като допълнителен бонус, няма да отоплявате кухнята и почистването е много лесно.

Грил допълнително зеленчуци. Докато имате скара, добавете куп зеленчуци към сместа и използвайте специална решетка за скара или кошница със зеленчуци, така че да не падат. Сменете ги първо със зехтин : солта и подправките ще ги подредят по-добре и няма да се придържат към скарата.

Съхранявайте остатъците от скара в хладилника и те ще бъдат готови за употреба в салати или като леки закуски.

Намерете най-добрите евтини меса на скара. Месото на грил не трябва да е сложно или скъпо. Пилето е отличен бюджетен вариант за барбекю и има много начини да му дадете нов живот с подправка. Тази китайска рецепта за пилешко пиле е идеалният пример и никога няма да разберете, че е добре за вашата диета.

По същия начин, с малко предчувствие, можете да си купите някои сравнително евтини пържоли, ако знаете най-добрите разфасовки, които да търсите. Проверявайте и сделките за ребрата. Хвърляне на няколко бебешки гърба на грила може да бъде едно от най-лесните ястия на лятото.

Не забравяйте рибата. Няма причина да резервирате грила за месо и зеленчуци, когато рибата е толкова добра възможност. Не само, че може да бъде вкусно и просто, но също така ви помага да останете в крак с диетата си.

Сьомгата е фантастична риба на скара. По същия начин, можете да застреляте няколко скариди и да създадете гладка глазура за броени минути.

4 - Летни ястия

Пол Висконти / Гети изображения

За да отидете заедно с тази скара, ще искате някои ниско-въглехидрати странични ястия. Не само те са страхотни за основното ястие, но можете да се насладите на остатъците за обяд или да ги запишете за следващата вечеря.

| Повече ▼

5 - Салоди

Марджу Ранмър / Гети изображения

Салатите са основен компонент на диетите с ниско съдържание на въглехидрати през цялата година, но те са особено привлекателни през лятото. Можете лесно да си направите храна от някое от тези и да се насладите на най-доброто, което лятото може да предложи.

6 - Идеи за студено хранене и снек

Ashlynne Lobdell / EyeEm / Гети изображения

Лятото ни често пътува, а когато имате нужда от супер лесно хранене или бърза закуска, има много идеи за ниско съдържание на въглехидрати. Те също така не изискват готвене, така че можете да запазите кухнята приятно и готино.

| Повече ▼

7 - Летни десерти

Хелейн Уайд / Гети изображения

Няма причина да пропуснете десерта, просто трябва да направите добър избор. Голямата новина е, че летните плодове представляват чудесна основа за десерти с ниско съдържание на въглехидрати и захар.

| Повече ▼