Как да си направим евтин вкус

Има ли такова нещо като добър, евтин пържола? Превъзходно ребро-око, Ню Йорк лента или T-bone котешки е чудесно нещо, без съмнение за него. Но малцина от нас могат да си позволят да се отдадат на тях много често. Ами всички други разфасовки от говеждо месо, много от тях далеч по-евтино?

Възможно е да се правят евтини разфасовки от пържола нежна и вкусно, като се избягва вкусът на черния дроб и текстурата, която понякога се получава.

Черният вкус идва от мускулите, които са активни и имат много протеин, наречен миоглобин, който е богат на желязо.

Като бонус за тези, които гледат на приема на наситени мазнини, евтините разфасовки месо са с най-малко количество мазнини.

Фънк пържола и пържола пържола

Стек от пържола и пържола имат силно изразено зърно и трябва да се нарязват на зърното . Или касапинът да го нарязва на ленти срещу зърното или да го нарязва сами, преди или след скара.

Тези разфасовки се възползват от това, че са мариновани няколко часа преди готвенето, за да ги изгладят и да развият желаните аромати в завършената пържола. Ако обаче ги мариноватите в кисела марината, ограничете времето до 12 часа или по-малко, или те могат да се окажат много гъсти и прекомерно намалени. Винаги мариновайте пържола в хладилника за безопасност на храните. Също така, изхвърлете марината, която е била в контакт с месото, и не го използвайте, за да сервирате готвените си пържоли или зеленчуци.

Всеки контакт със суровия пържола ще замърси марината и не е безопасен за употреба. Резервирайте някои маринати отделно, за да ги използвате върху месото, след като са готвени или да се хвърлят със зеленчуци, за да готвите заедно с пържола.

И двете фъстъци пържола и пържола пържола са най-добри, когато готвене средно рядко, или най-много средно.

Тъй като и двете са тънки парчета пържола, трябва да ги наблюдавате внимателно, за да не ги изхарчите. Обърнете ги често - веднъж на минута - за да сте сигурни, че те готвят равномерно.

Върховен сърфинг

Високото филе е един от най-евтините пържоли, но може лесно да получи този черен вкус. Можете да ги маринирате в любимата си маринована пържола или вместо това да опитате със сол. За да направите солената техника, извадете пържолите от хладилника около един час преди готвенето и ги насищайте с кошерна сол. Ако искате, можете да разтриете и други подправки. Някои сокове ще бъдат извадени от месото, но не се притеснявайте за това. Преди готвене изплакнете пържолите и изсушете. Можете да добавите пипер в този момент, но няма повече сол, тъй като те ще бъдат напълно подправени без никаква допълнителна сол.

Не забравяйте да оставите пържола си да почива в продължение на пет до 10 минути след готвене, така че соковете могат да се стабилизират в пържола, преди да бъде изрязан.

Всички евтини пържоли

Уверете се, че пържолите ви са поне на стайна температура, преди да ги готвите, тъй като бързото готвене ги прави по-малко вероятно да развият миоглобин. Затоплянето на месото преди готвене води до най-добри резултати. Можете да поставите месото в торбичка, която е потопена в топла вода за няколко минути непосредствено преди готвене или да готвите дебели парчета пържола в топла фурна (275 F) в продължение на 20 до 25 минути.

Когато пържолите се нагреят, те се нуждаят само от бързо готвене в много горещ тиган или на скара, за да ги завършат.

Не забравяйте да обърнете внимание на указанията за безопасност на храните и да не оставяте суровото месо на хладилника повече от два часа при стайна температура и не повече от един час при температури над 90 F и под 140 F. Топли температури в опасната зона от 40 F до 140 F може да позволи растежа на бактериите, които могат да причинят хранително отравяне. Не забравяйте да готвите пържолите си в рамките на тези времеви рамки, ако сте ги затоплили.

> Източник:

> Как температурите засягат храната . Министерство на земеделието на САЩ за безопасност и инспекция на храните.